Veneilijälle

Veneilijälle – Veneilyn Aapinen

Veneilyn Aapiseen on tiiviiseen muotoon pyritty kokoamaan ne keskeiset asiat, jotka jokaisen vesillä liikkuvan on välttämätöntä tietää jo oman turvallisuutensa vuoksi. Perustietojen hankinta on pienveneilijällekin osa sitä henkivakuutusta, joka vesillä tarvitaan.

Aapisen tarkoituksena on avata ovi veneilyn maailmaan. Siitä ei löydy valmiiksi ratkaisuja kaikkiin kysymyksiin, vaan se pyrkii kannustamaan jatkuvaan opiskeluun ja ennen kaikkea veneilyn käytännön harjoitteluun.

Olitpa sitten pienveneilijä, moottoriveneilijä tai purjehtija, jäsenyys veneilyseurassa avaa monia mahdollisuuksia. Seurat katsastavat jäsentensä veneet, kouluttavat jäsenistöään, niillä on poiju- ja laituripaikkoja, usein telakkapalveluja sekä omia talvisäilytysalueita. Järjestäytynyt veneily on myös turvallista veneilyä. Veneily on kaiken kaikkiaan niin monimuotoinen asia, ettei kukaan veneilijä voi sanoa olevansa täysinoppinut. Monen veneilykesän tuoma käytännön kokemus ja omien tietojen ja taitojen jatkuva syventäminen avaa aina uusia näköaloja veneilyyn.

Veneilyn suosio on maassamme voimakkaasti kasvamassa. Tämä edellyttää veneilijältä entistä enemmän muiden veneilijöiden ja vesien äärellä vapaa-aikaansa viettävien huomioonottamista, jotta me kaikki voisimme yhdessä nauttia harrastuksistamme.

Turvallista veneilyä!
Venealan Keskusliitto Finnboat ry

Voit ladata Veneilyn Aapisen myös pdf-tiedostona:

Veneilyn Aapinen: Turvallista veneilyä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.