Trossi on fiksun veneilijän merkki

Trossi on fiksun veneilijän merkki

Tiesitkö, että vesillä toimintakyvyttömäksi joutuneen veneen pelastaminen on useimmiten maksullista, jos ihmishenkiä ei ole vaarassa? Ihmiset viedään turvaan aina korvauksetta, mutta veneen kiireettömäksi siirroksi luettavasta avustustehtävästä peritään omakustannushinta. Summa voi olla jopa satoja euroja pelastusaluksen koosta ja tehtävän pituudesta riippuen. Hankkimalla Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun varmistat myös veneellesi maksuttoman avun. Samalla tuet vapaaehtoista meripelastustyötä.

Jos matkasi vesillä yllättäen keskeytyy, saat

  • hinauksen lähimpään satamaan, mihin on saatavissa korjauspalveluita
  • apua korjaajan ja veneen väliaikaisen säilytyspaikan hankkimisessa
  • vastaavan palvelun Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa (Tanskassa vain rajatulla alueella).

 

Jos avustustilanteessa saat varaosia maksat niistä käyvän hinnan.

Trossi voidaan myöntää EU:n huvivenedirektiivin määrittelemälle huviveneelle (pituus 2,5 m – 24 m). Trossi-palvelu edellyttää aina Meripelastusseuran jäsenyhdistyksen henkilöjäsenyyttä. Trossi on alus- ja jäsenkohtainen, jolloin jäsen saa yhdellä Trossi-maksulla yhden aluksen Trossi-palvelun. Kaupallisessa käytössä olevalle veneelle Trossia ei voida myöntää. Trossi-palvelu on maksullinen ja se sisältää Meripelastusseuran paikallisyhdistyksen vuosittaisen jäsenmaksun. Jäsenedut ovat voimassa heti maksusuorituksesta. Trossi-turva ja paikallisyhdistyksen jäsenyys jatkuvat vuosittain automaattisesti ja laskutetaan aina vuoden alussa.

Apua Trossi-palvelunumerosta!

Trossi on veneilijän turva

Kun tarvitset Trossi-palvelua, soita numeroon 0800 30 22 30. Palvelu toimii 1.5.-31.10. ja puhelu on soittajalle maksuton. Numerosta saa palvelua vesillä niissä ongelmatilanteissa, joissa kyseessä ei ole vaaratilanne eikä avun saamisella ole kiire. Hätätilanteessa soitetaan aina joko meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000 tai hätänumeroon 112.

Meripelastusseuralla on yhteensä 63 pelastusasemaa ympäri maata rannikolla ja sisävesillä. Apuun tulee aina lähin ja tarkoituksenmukaisin yksikkö. Huomioithan kuitenkin, että Trossi-avustustehtävät hoidetaan kiireettöminä kohtuullisessa ajassa.

Trossi-tarra veneessä on kannanotto yleisen veneilyturvallisuuden puolesta. Trossi-maksut käytetään maamme vapaaehtoisen meripelastustoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Hankkimalla Trossin olet mukana varmistamassa kaikkien vesillämme liikkuvien turvallista matkaa

Trossiin ei kuulu

  • veneen siirtohinaus satamasta toiseen
  • veneen hinaus kotisatamaan saakka, mikäli lähempänä on riittävät palvelut tarjoava satama
  • uponneen veneen nosto
  • sukeltajan palvelut.

 

Lisätietoja Trossi-jäsenpalvelusta saat Seuran toimistosta sähköpostilla osoitteesta 
smps.toimisto (at )meripelastus.fi