Luota asiantuntijaan

Luota asiantuntijaan

Kun ostat veneen alan ammattiliikkeestä, on myös kuluttajansuoja suhteellisen vahva. Suurin osa käytettyjen veneiden kaupoista tehdään kuitenkin yksityishenkilöiden välillä. Silloin on hyvä pyytää asiantuntijan apua kaupantekoon, varsinkin jos kyseessä on vähänkin suurempi ja kalliimpi vene.

Tällainen asiantuntija on ammattimainen venetarkastaja. Venetarkastaja pyrkii mahdollisimman hyvin kartoittamaan ja tarkastamaan veneen kunnon juuri myyntihetkellä. Tämä tarkastus palvelee niin ostajaa kuin myyjääkin. Jos veneessä havaitaan puutteita tai vikoja ne kirjataan muistiin ja vene voidaan korjata merikelpoiseen kuntoon. Tämä säästää molempia osapuolia myös ikäviltä ja usein vaikeiltakin jälkiselvittelyiltä. 

Veneilyn Aapinen: luota asiantuntijaan

 

Finnboatin kuntokartoitus tuo kaikille veneenomistajille mahdollisuuden veneen meriturvallisuuden ja yleisen kunnon tarkistamiseen

Kuntokartoittajina voivat toimia Finnboatin jäsenyritysten korjaustoiminnassa mukana olevat asentajat tai muut asiantuntijat, joilla on vähintään kolmen vuoden kokemus alalta. Järjestelmä sisältää veneen rungon sekä eräiden turvallisuuteen olennaisesti vaikuttavien kokonaisuuksien kartoittamisen ja asiakas saa kartoituksesta Kuntokartoitusraportin. Tarvittaessa Kuntokartoittajat voivat konsultoida myös muita asiantuntijoita esimerkiksi moottoriin liittyvissä kysymyksissä.

Kuntokartoitus kestää veneen koosta riippuen n. 0,5 – 2 tuntia ja se tehdään lähtökohtaisesti silloin, kun vene on muutenkin ylhäällä korjausta tai talvitelakointia varten.

Kuntokartoitus soveltuu hyvin mm. myynti- ja ostotilanteeseen ja mikäli omistaja teettää kartoituksen vuosittain, myöntävät käytännössä kaikki vakuutusyhtiöt veneelle saman alennuksen kuin seuroissa katsastetuille veneillekin.

Hyväksytyt Kuntokartoittajat yhteystietoineen löytyvät osoitteesta http://www.suomiveneilee.fi/kuntokartoittajat

Veneiden kuntoarvioita ja muita tarkastuksia tekevät Suomen Venetarkastajat ry:n jäsenet, joilla jokaisella on myös oma pätevyysalueensa ja asiantuntemus erilaisista valmistusmateriaaleista. Kuntoarvio luonnollisesti maksaa ja sen kokonaishinta riippuu mm. tarkastettavan veneen koosta sekä siitä, miten perusteellinen tai laaja tarkastus halutaan tehdä. Luettelon venetarkastajista löydät sivulta www.suomenvenetarkastajat.fi.

 

 

 

 

 

 

 

.