Äänestys vuoden 2020 vierasvenesatamasta alkaa heinäkuussa

Ajankohtaista

Korpilahden satama vuoden vierasvenesatama Satamakapteeni

Ravintola Satamakapteeni Korpilahden satamassa Jyväskylässä. 

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2020 -titteleistä ja 2500 euron palkinnoista. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Äänestykseen osallistuu 252 satamaa. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on yhteensä 252, joista rannikolla 165 ja sisävesillä 87. Palvelusatamia on 45, vieraslaitureita 113 ja vierassatamia 94.  

Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 euron palkinnon, joka on tarkoitettu vierasvenesataman kehittämiseen. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 20  Båt -messuilla 7.2.2020 Helsingissä ja voittaneilla vierasvenesatamilla on myös osasto messuilla.

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2019 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 20 Båt -messuille. 

Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987.

Vuoden Vierasvenesatama 2019 -voittajat

1. Rannikkoalue: Bodön satama, Saaristomeri 

2. Järvi-Suomi: Korpilahti Marina, Päijänne

Kunniamaininnan sai poikkeuksellisesti neljä satamaa

Rannikkoalue: 

1. Iniö Norrby

2. Mathildan Marina, Teijo

Järvi-Suomi:

1. Saariston ranta, Liperi

2. Kuhmoisten Sahanranta, Päijänne

Kuhmoinen Sahanranta vierasvenesatama Päijän MarinePäijän-Marinen vierasvenesatama ja ravintola Sahanranta Kuhmoisissa Päijänteen rannalla.