Tuuli Petäjä-Sirén varmisti RS:X-luokan olympiamaapaikan

Ajankohtaista

Tuuli Petäjä-Sirén saavutti Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin RS:X-luokassa. Petäjä-Sirén ylsi Italian Garda-järvellä kilpailtavissa MM-kilpailuissa kultafinaaliryhmään, mikä varmisti paikan. 

Tuuli Petäjä-Sirén varmisti olympiamaapaikan
Kuva: Borja Carracedo/SPV

– Kiva, että se varmistui jo nyt. Tämän viikon kilpailen täysillä hyvästä MM-menestyksestä, ja sitten istumme alas ja suunnittelemme seuraavien 10 kuukauden askeleet kohti olympialaisia, Petäjä-Sirén sanoo.

Petäjä-Sirén on kahden kilpailupäivän jälkeen sijalla 22. MM-regatta päättyy lauantaina 10 parhaan mitalilähtöön.

– Vaikka tänään ei ollut ihan yhtä hyvä päivä kuin eilen (lähtövoitto), niin ihan iskuasemista pääsen loppuviikkoon. Erityisesti onnistuneet startit ilahduttivat tänään. Olen saanut niihin enemmän itseluottamusta.

Petäjä-Sirén on edustanut Suomea Pekingin, Lontoon ja Rion olympialaisissa. Hän voitti Lontoosta olympiahopeaa ja oli Riossa 10:s.

Suomella on nyt maapaikat Tokioon kolmessa purjehduksen olympialuokassa (RS:X, Laser standard ja Laser radial). Nacra 17- ja 49er FX -luokissa maapaikoista sekä maailmanmestaruuksista kamppaillaan joulukuun alussa Aucklandissa. Finnjollien viimeinen Euroopan kiintiön maapaikka jaetaan ensi keväänä Genovan maailmancupissa.

Suomalaiset RS:X-luokan MM-kisoissa:

Naiset:
22. Tuuli Petäjä-Sirén
95. Aleksandra Blinnikka
105. Anna Haavisto

Miehet:
102. Jakob Eklund
121. Filip Store

Tulokset
Lisätietoa: www.sailingteamfinland.com