Venemessuilta kipinä veneilyharrastukseen

Ajankohtaista

Vene 19 Båt -messut on veneilijöille, vesiharrastajille ja kalastajille suunnattu Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, jossa on laaja näyttelyalue ja paljon elämyksellistä ohjelmaa. Vuoden 2019 venemessut tarjoaa seitsemän hallin täydeltä kiinnostavaa nähtävää, koettavaa ja mukaan hankittavaa. Tapahtuma järjestetään 8.–17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Sting 630 oli vuonna 2018 ehdolla messujen moottoriveneeksi

Venemessut esittelee vuosittain yli 500 uutta venettä, paljon veneilyvarusteita ja -tarvikkeita sekä vesiharrastuksiin liittyviä välineitä, kalastusteema nousee vahvemmaksi vuosi vuodelta. Tapahtumaan osallistuu yli 300 yritystä. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 70 000 veneilystä kiinnostunutta. Tänä vuonna tapahtumaan on ilmainen pääsy alle 15-vuotiaille maanantaista torstaihin 11.–14.2.

Messuilla palkitaan keskiviikkona 13.2. näyttelyn veneiden joukosta merkittävimmät uutuudet – Messujen avovene, Messujen retkivene ja Messujen matkavene. Avajaispäivänä 8.2. julkaistaan Vuoden vierasvenesatamat ja perjantaina 15.2. jaetaan Pelasta Itämeri -palkinto. Nämä molemmat palkinnot ovat Suomen Messusäätiön palkintoja. Vuoden vierasvenesatama –palkinto jaetaan yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kanssa.

Monipuolista ohjelmaa

Venemessuilta löydät ohjelmapisteet kalastukselle, purjehdukselle, moottoriveneilylle, veneiden huollolle ja kunnostukselle sekä vesiharrasteille. Vesiurheilua pääsee seuraamaan ja testaamaan itsekin Uusi Aalto -alueen altaalla, missä järjestetään lajikokeilujen lisäksi demoja ja kisailuja. Uutena ohjelmapisteenä tänä vuonna on Totalveneen Messi, jossa on tarjolla tuoreinta tietoa moottoriveneilystä ja moottoriveneistä. Kalastusohjelmaa on Uusi Aalto –altaalla, Lowrance Live Stagella ja Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla. Purjehdustarinoita kuullaan Purjehdussatamassa ja veneitä kunnostetaan Venemestarin Telakalla. Venemessujen kalastusalueen isäntänä toimii Mikko ”Peltsi” Peltola ja Uusi Aalto -altaalla viihdyttää Aleksi ”Alex” Halen.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kotisatamassa on  Yhdessä Vesille -tapahtuma-allas, Yhdessä Vesille -lastenmaailma, SPV:n koulutus- ja katsastuspiste sekä Veneilijän Kamapörssi, johon voi tuoda hyväkuntoisia veneilytarvikkeita myyntiin. 

Vene 19 Båt -messut järjestetään pe–su 8.–17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.