Buster Boatsin uusi huippumalli on kymmenmetrinen Phantom

Ajankohtaista

Buster Boats laajentaa alumiinivenemallistoaan aivan uuteen kokoluokkaan. Liki kymmenmetrinen, kymmenen hengen Buster Phantom on valmistajan kaikkien aikojen suurin ja nopein vene. Suurimmalla koneteholla Phantomin huippunopeus on yli 59 solmua.

Busterin Magnum-mallisto on ollut myyntimenestys ja toimialan suunnannäyttäjä Pohjoismaissa: isojen avoveneiden sarja on laajentunut viiteen versioon ja veneitä on myyty lähes 5000 kappaletta. Aiempaan lippulaivaan, Buster Magnum M5:een verrattuna Phantom on 2,3 metriä pidempi ja suurin koneteho kaksinkertainen.

Kaksimoottoriasennus ja Yamaha Helm Master helpottavat veneen hallintaa

Muista Bustereista poiketen Phantomin voi varustaa kahdella moottorilla. Kaksimoottoriasennuksessa Phantomin järein vaihtoehto on kahden 350-hevosvoimaisen, 5,3-litraisen V8-Yamahan yhdistelmä.

Tuotekehitysjohtaja Anders Kurténin mukaan Pohjoismaiden markkinoilla on tilaa suurelle avoveneelle, jonka suunnittelussa on painotettu matkustusmukavuutta, väljiä tiloja ja merikelpoisuutta.

”Nopeiden, merikelpoisten yhteysveneiden markkina on ollut viimeisten vuosien aikana selvästi kasvussa. Kaksimoottoriasennukset eivät ole Suomessa tavallisia, mutta ne tulevat yleistymään käsiteltävyyden ja turvallisuuden vuoksi”, Kurtén sanoo.

Kaksimoottoriasennus mahdollistaa Yamahan elektronisen drive-by-wire -järjestelmän Helm Masterin täysimittaisen hyödyntämisen. Lisävarusteena saatava Helm Master -järjestelmä tuo veneeseen joystick-ohjauksen, jonka avulla satamaan ajo onnistuu helposti elektroniikan ohjatessa moottoreiden suuntaa, tehoa ja vaihteistoa. Matka-ajossa on käytössä moottoreiden automaattinen synkronointi, vakionopeussäädin ja automaattinen moottoritrimmi.

Vakiovarusteena Buster Q -älynäyttö

Phantomin vakiovarustukseen kuuluu Busterin oma Buster Q -älynäyttö. Ohjauskonsoliin integroitu 16-tuumainen infotainment-järjestelmä kattaa kartat, moottorin mittarit sekä säätietojen, radion ja ohjevideoiden kaltaiset veneen toiminnot. Lisävarusteena on saatavana mm. AIS.

”Lisävarusteena Phantomiin saa toisen 16-tuumaisen näytön ja kartturin paikalle 10-tuumaisen, jolloin veneessä on 42 tuumaa kosketusnäyttöjä”, Kurtén kertoo.

Matkustamosta löytyvät X-Craftin valmistamat järeät joustoistuimet kuljettajalle ja kartturille sekä kolmelle matkustajalle. Takaosan U-sohvalle mahtuu istumaan toiset viisi henkeä.

Buster Phantomin runko painaa noin kaksi tonnia, joten moottoreineen ja polttoaineineen yhdistelmän kokonaispaino nousee 3000 kiloon. Pituutta veneellä on 9,48 metriä ja leveyttä 2,87 metriä.  

Buster Phantomin toimitukset asiakkaille alkavat tammikuussa 2017.

Buster Phantom 2017

Pituus 9,48 m
Leveys 2,87 m
Paino 1 950 kg
Suositeltu koneteho 400–700 hv
Polttoainetankki 2 x 400 litraa

www.busterboats.fi