Uusi Yamarin 60 DC – monikäyttöinen uusi daycruiser suosikkiluokkaan

Ajankohtaista

Uusi Yamarin 60 DC on monikäyttöinen daycruiser, joka soveltuu niin retki- ja matkaveneeksi kuin kesämökin yhteysveneeksikin. Ensiluokkainen käsiteltävyys, käytännöllinen avotila sekä näppärä kajuutta varmistavat onnistuneen veneretken. Ensiesittelynsä vene saa Göteborgin venemessuilla 31.1.2020. Suomessa uutuusvene esitellään Helsingin Vene 20 Båt –näyttelyssä. 

Yamarin 60 Daycruiser uutuus 2020

Daycruiser-veneiden suunnannäyttäjä Yamarin jatkaa mallistonsa uudistamista. Nyt on vuorossa viides uuden muotokielen Yamarin-malli, 60 DC, joka seuraa tyylillisesti 88 ja 63 daycruiseria sekä 63 BR- ja 46 SC-avovenemalleja. 

Tyylikäs, läpikäveltävä daycruiser toimii täydellisesti pienen porukan päiväretkiveneenä ja sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin veneilijöille. Uutuusvene on monikäyttöisen avotilan ja mietityn kajuuttaratkaisunsa ansiosta kokoisekseen erittäin tilava ja käytännöllinen. 

”Yamarin 60 DC on suunniteltu pariskunnille ja perheille, jotka arvostavat veneen hyvää käsiteltävyyttä ja käytännöllistä tilaratkaisua. Tämän kokoluokan daycruiser on useille asiakkaille ensimmäinen dc-vene pienemmän avoveneen jälkeen. Uskomme, että todella tyylikkäänä ja käytännöllisenä tämä kompakti uusi daycruiser tulee olemaan todella suosittu vene” kertoo Yamarinin markkinointipäällikkö Johan Finnberg.

Tyylikäs, moderni ja turvallinen

Ulkoasultaan Yamarin 60 DC noudattaa 88 DC:n aloittamaa uutta modernia muotokieltä, jossa linjakas runko on viimeistelty tyylikkäillä mustilla kylkielementeillä. Uimatasot sekä kuomutallin alue tarjoavat runsaasti tilaa kesäpäivästä nauttimiseen ja vesileikkeihin.

Läpikäveltävyyden, selkeän kulkureitin, reilunkokoisten askelmien sekä suurten uimatasojen ansiosta veneeseen kulku ja veneessä liikkuminen on turvallista myös perheen pienemmille. 

Veneessä on vakiona tiikit keulassa ja perässä, tehdasoptiona myös avotilassa. Tiikit tuovat veneeseen lisää tyylikkyyttä, mukavuutta ja turvallisuutta: tiikkipinta on mukavan tuntuinen paljaan jalan alla, eikä se ole märkänäkään liukas.  

Käytännöllinen avotila kutsuu kesäiseen vapaa-ajan viettoon

Tyylikäs tuulilasi tarjoaa hyvän suojan sekä kuljettajalle että matkustajille. Kuljettajan paikan ergonomiaan on panostettu, jolloin ajaminen on mukavaa ja turvallista. 

Takapenkillä istuu mukavasti kolme henkilöä. Kuljettajan ja apukuljettajan istuimet taaksepäin kääntämällä saadaan mukava seurustelualue viidelle henkilölle. Seurusteluryhmän täydentää lisävarusteena saatava pöytä. 

Uusi, näppärä ja helppokäyttöinen aurinkotasoratkaisu (lisävaruste) on saranoitu takaistuimen alle, josta se rakentuu ilman erillistä pöytää veneen penkkien sivuilla olevien astintasojen päälle. Aurinkotasoa voi pitää auki myös ajaessa. 

Kätevä kajuutta kahdelle

Veneen kokoluokka huomioiden 60 DC:n kajuutta on erittäin tilava. Koko kajuuttatila on hyödynnetty ja patjasto alkaa heti saranoidun oven takaa. Kajuuttaan mahtuu mukavasti tavaraa mukaan ja säilytystilaa on myös patjaston alla. Kajuutta soveltuu erinomaisesti perheen pienimpien päiväunipaikaksi ja kokonsa puolesta sinne mahtuu nukkumaan kaksi aikuista.

Kajuutassa on kaksi avattavaa runkoikkunaa, jotka tuovat kajuuttaan valoa ja varmistavat ilmanvaihdon siellä nukuttaessa. 

Tasapainoista ja turvallista vauhdikkuutta

Leveä runko lisää tilan tuntua veneeseen ja tekee siitä vakaan ja tasapainoisen. Runko on suunniteltu ja tehty toimimaan eri kuormituksilla ja vaikka se Yamarinien tapaan on ajajan vene, on se turvallinen aloittelijallekin. Huippunopeus Yamaha F115 -perämoottorilla on jopa 38 solmua. 

Yamarin Q -älynäyttö ja Yamarin App-sovellus – digitalisaatiota veneilyyn

Kuljettajalla on edessään 10-tuumainen Yamarin Q -älynäyttö (vakiovaruste): monipuolinen ajotietokone ja infotainment-järjestelmä, joka tuo helppokäyttöiselle ja selkeälle kosketusnäytölle veneen mittariston, elektroniset kartat, käyttöohjeet ja lukuisten lisävarusteiden hallinnan. Myös Yamaha-perämoottorit integroituvat saumattomasti Yamarin Q -älynäyttöön. 

Yamarin App -mobiilisovellus sisältää mm. veneen sekä moottorin käyttöohjeet sekä automaattisen lokikirjan, joka tallentaa ajoreitin ja matkan pituuden lisäksi myös polttoaineen kulutuksen ja säätiedot. Yamarin Q välittää omalle mobiililaitteelle tiedon veneen sijainnista, akun jännitteestä ja polttoaineen määrästä. 

Mobiilisovelluksen lokikirja käyttää puhelimen omaa paikannusjärjestelmää ja toimii siten myös ilman veneen Q-järjestelmää. Lokikirjan matkatietoja ja kuvia voi myös jakaa suoraan sovelluksesta ystäville. Kun veneessä on Yamarin Q, lokikirja synkronoi infotainment-järjestelmän tallentamat sijaintitiedot pilvipalvelun kautta sovellukseen.

Tekniset tiedot: * pituus: 6,06 m * leveys: 2,22 m * paino: 890 kg * henkilömäärä: 6 * moottorisuositus 100–115 hv