Sari Multala Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaaksi

Ajankohtaista

Sari Multala on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) ehdokas Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi. 

Sari Multala on ehdokkaana Olympiakomitean puheenjohtajaksi

13-kertaisena purjehduksen arvokilpailumitalistina, kansanedustajana, Valtion liikuntaneuvoston jäsenenä ja Olympiakomitean hallituksen urheilijoiden edustajana Multalalla on pitkä kokemus ja vahva näkemys huippu-urheilun kehittämisestä. Kahden lapsen äitinä ja aktiiviliikkujana urheilu on hänelle tuttua ruohonjuuritasolta lähtien.

– Kesän aikana ja viime viikkoina olen saanut kyselyitä, jotka innostivat minua olemaan käytettävissä Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Olen otettu siitä, että tähänastinen toimintani urheilun parissa on herättänyt luottamusta, Multala sanoo.

Hän korostaa Olympiakomitean tärkeää roolia paitsi palveluorganisaationa, myös tiedonvälittäjänä ja yhteiskunnallisena keskustelijana.

– Ilman aktiivista seuratoimintaa ja liikkuvia lapsia meillä ei ole huippu-urheilijoita. Liikunnan ja urheilun on oltava lapsuuden harrastamisesta aikuisurheiluun asti reilua ja vastuullista. Olympiakomitea on liikunnan ja urheilun edunvalvojana tässä avainroolissa, Multala painottaa.

Suomen Purjehdus ja Veneily ehdottaa Olympiakomitean hallitukseen jäseneksi myös pitkäaikaista entistä puheenjohtajaansa Samuli Salanterää. Salanterä toimi SPV:n puheenjohtajana 2013-2018, ja hän on yhä huippupurjehduksen taustatukena toimivan vaikuttajaryhmän puheenjohtaja. 

– Minulla on vahva kokemus urheiluseuran ja kansallisen lajiliiton johtamisesta ja toimin samalla aktiivisena käytännön toimijana, kouluttajana sekä kilpailupäällikkönä. Lisäksi minulla on monipuolinen yrityselämän ja liiketalouden johtamisen kokemus. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja päivätyönäni yhtiöitän Uudenmaan alueen julkisia työterveyshuoltoja, Salanterä sanoo.

Olympiakomitean puheenjohtaja valitaan 21. marraskuuta 2020.