Buster X uudistuu kaudelle 2021

Ajankohtaista

Busterin suosikkimalleihin kuuluva Buster X uudistuu veneilykaudelle 2021. Uudistuksessa X saa isommasta Buster XL:stä tuttuja ominaisuuksia kuten kokonaan alumiinisen turkin sekä rst-kaiteet. 

Uusi Buster X 2021

”Uusinta Buster X -mallia suunniteltaessa on otettu huomioon käyttäjiltä tullut palaute ja myös veneilijöiden muuttuvat tarpeet. Tavoitteena on ollut etenkin käyttömukavuuden lisääminen ja monipuolisen veneilyn mahdollistaminen: Pohjoismaissa samalla veneellä sekä retkeillään, käydään kalassa ja viedään kesämökille paitsi koko perhe myös rakennustarvikkeita”, Busterin markkinointipäällikkö Johan Finnberg sanoo. 

Buster X on 5,35 metriä pitkä, seitsemälle hengelle suunniteltu avovene. Alumiinirakenteen ansiosta vene on kevyt, mutta kestävä ja huoleton ylläpidettävä. Rungon paino on vain 480 kiloa ja yhdessä Yamaha F70 AETL -moottorin kanssa yhdistelmän kokonaispaino jää 600 kiloon, joten venettä on helppo käsitellä sekä laiturissa että rannalla.  

Buster X tuli uutuutena Busterin mallistoon vuonna 2006 täyttämään mökkiveneiden klassikon Buster L:n ja selvästi suuremman Buster XL:n välisen aukon. Malli uudistettiin edellisen kerran vuonna 2013, jolloin runkomitta piteni 20 sentillä.

Koeaja uusi Buster X

  • Jyväskylässä  24.–26.9. – ilmoittaudu koeajolle tästä
  • Oulussa 3.10. – ilmoittaudu koeajolle tästä
  • Tampereella 8.–10.10.

Vakiovarusteena Buster Q -älynäyttö ja Navionics-kartat

Veneen vakiovarusteisiin kuuluu Buster Q -älynäyttö sekä elektroninen Navionics-kartasto. Kymmentuumainen kirkas näyttö kertoo veneen nopeuden ja moottorin kierrosnopeuden mm. veneen tarkan sijainnin ja mahdollistaa reittisuunnittelun. Tiedot voi siirtää omaan älypuhelimeen ilmaisella Buster Q -sovelluksella. 

Buster X:n uusiin vakiovarusteisiin kuuluu uistelunopeuden säädin, joka mahdollistaa hitaan etenemisen ja tarkan kulkunopeuden säädön moottorin pienillä kierrosnopeuksilla. Q:n ominaisuuksia voi täydentää lukuisilla lisävarusteilla, kuten kaikuluotaimella, Raymarinen tarkalla kalakaiulla, kaiuttimet sisältävällä Entertainment-paketilla sekä rattiin kiinnitettävällä kaukosäätimellä. 

Huoleton ja turvallinen alumiinivene

Uusi Buster X vm. 2021

Kuljettajan ja kartturin istuimet ovat uudessa X:ssä samanlaiset kuin isommassa Buster XL:ssä. Veneen takaosassa on uusi, leveä alumiininen penkki, jonka sisällä on runsaasti säilytystilaa. Pulpettien välinen kiinteä ovi suojaa matkustamon ajoviimalta ja roiskeilta ja tekee pidemmistäkin matkoista miellyttäviä. Kuljettajan pulpetissa on vakiona virran ulosotto sekä usb-liitännästä ladattaville laitteille että 12 voltin jännitettä käyttäville varusteille. 

Johdonmukaiset ja rauhalliset ajo-ominaisuudet tekevät Buster X:stä miellyttävän käsiteltävän kaikissa keleissä. Jykevien, avotilan puolelle kaartuvien keulakaiteiden ansiosta laiturilta veneeseen laskeutuminen on turvallista, takana liikkumista puolestaan helpottavat moottorin molemmille puolille jatkuvat tasaiset, karhennetut tasot ja sekä syvälle ulottuva uimatikas. 

Sadevesityhjenevän avotilan ansiosta vene on huoleton säilytettävä laiturissa. Turvallisuutta lisää vakiovarusteisiin kuuluva moottorin luvattoman käytön estävä, kaukosäätimellä varustettu Yamaha Y-Cop -ajonesto sekä kaikkiin tehdasasennettuihin vene–moottoripaketteihin valmiiksi asennettu moottorin irrottamisen estävä pulttilukko. 

Kylkien yläosan vakioväri on näyttävän tyylikäs Black Satin Metallic, ilmettä kohentavat myös mustat tuulilasin karmit sekä lisävarusteena saatava musta kuomu. 

Konesuositus kevyt ja tehokas Yamaha F70

Busterin suositus koneen moottoriksi on  luokkansa kevyin ja tehokkain nelitahtimoottori Yamaha F70. Elektronisen polttoaineen ruiskutuksen ja automaattirikastuksen ansiosta moottori on varmatoiminen ja käynnistyy helposti kaikissa olosuhteissa. Rantautumisia helpottaa matalan veden ajojärjestelmä.

Kahden hengen kuormalla veneen huippunopeus on yli 30 solmua. Matkanopeudella Buster X on erittäin taloudellinen: kulutus jää noin puoleen litraan meripeninkulmalla. Veneessä on kiinteä 100 litran polttoainesäiliö, jolloin matkanopeudella polttoaine riittää yli kahdeksan tunnin ajoon. 

Lisävarusteena veneeseen on saatavana mm. joystickillä ohjattavat Bennettin trimmilevyt, kuomu ja satamapeite. Pulpettien eteen voi valita pienet istuin–säilytyslaatikot, vasemmalle puolelle on saatavana vaihtoehtona myös pitkä vapalaatikko. 

Uusi vuosimallin 2021 Buster X on saatavana Buster-jälleenmyyjiltä syyskuusta 2020 alkaen. 

Lisätietoja veneestä: Buster X 2021