Olympialuokkien maajoukkue 2021 on valittu

Ajankohtaista

Suomen Purjehdus ja Veneily nimesi olympialuokkien maajoukkueen vuodelle 2021. Kun Pariisiin on aikaa vain 3,5 vuotta, siintävät purjehtijoiden katseet Tokion lisäksi jo seuraavassa olympiadissa.

Kaarle Tapper Palma 2019, kuvaaja Martin Gahmberg
Kaarle Tapper, kuva: Martin Gahmberg

Mitali tavoitteena Tokiosta, Pariisiin ennätysiskussa

– Haluamme Tokiosta mahdollisimman hyvän tuloksen, mutta katsomme samalla jo vahvasti Pariisiin 2024. Olemme vahvistaneet maajoukkuetta sekä purjehtijoiden että valmennuksen osalta ja panostamme vahvasti Laser-, iQFoil- ja 49er-luokkien menestykseen. Lisäksi meillä on huippuvaiheen Nacra 17 -ohjelma, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoo.

– Joukkueessamme on sekä menestyksen tuomaa kokemusta että nuoruuden intoa. Vuosituhannen taitteessa syntyneet urheilijamme ovat saavuttamassa uransa parhaan vaiheen. Odotamme mielenkiinnolla, millaisiin tuloksiin he yltävät lähivuosina. Potentiaalia on paljon.

Maapaikkakarsinta siirtyi Lanzarotelle

49er- ja Nacra 17 -luokkien olympiamaapaikkakarsinta siirtyi Palma de Mallorcalta Lanzarotelle. 19.-26. maaliskuuta 2021 kilpailtava regatta määrittää, mitkä maat saavat kunkin luokan viimeisen jaossa olevan Euroopan kiintiön paikan.

– 49er FX -luokassa, jossa meillä on kaksi tiimiä, saa maapaikan saavuttanut suomalaistiimi myös olympiapaikan. Olemme päätyneet ratkaisuun yhdessä purjehtijoiden ja Olympiakomitean kanssa. Kevään kilpailuaikataulu on koronapandemian vuoksi niin epävarma, että haluamme taata paikan saavuttaneelle venekunnalle valmistautumisrauhan Tokioon mahdollisimman varhain, maajoukkuevalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

49er FX -luokan paikkaa tavoittelevat Noora Ruskola/Mikaela Wulff ja Ronja Grönblom/Veera Hokka. 

Suomella on Tokioon maapaikat jo kolmessa luokassa (Laser radial, Laser standard ja  RS:X). Edustajiksi on valittu Kaarle Tapper ja Tuuli Petäjä-Sirén. Tuula Tenkanen valittaneen Laser radial -edustajaksi 9. maaliskuuta Olympiakomitean hallituksen kokouksessa.

– Tavoittelemme Tokiosta ilman muuta mitalia, Wilenius sanoo.

Maajoukkue 2021:

Monika Mikkola, Laser radial, ESF
Tuula Tenkanen, Laser radial, ESF
Nooa Laukkanen, Laser standard, BS
Aleksi Tapper, Laser standard, NJK
Kaarle Tapper, Laser standard, HSK
Valtteri Uusitalo, Laser standard, HSK
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X, HSK
Oskari Muhonen, Finn, EPS
Sinem Kurtbay, Nacra 17, NJK
Akseli Keskinen, Nacra 17, TP
Ronja Grönblom, 49er FX, HSS
Veera Hokka, 49er FX, HSS
Noora Ruskola, 49er FX, NJK
Mikaela Wulff, 49er FX, NJK