Maakravusta avomeripurjehtijaksi viikossa?

Ajankohtaista

Valtameri- ja seikkailupurjehduksistaan sekä omaperäisistä veneilyhankkeistaan tunnettu Kari ”Ruffe” Nurmi aikoo ottaa ensi toukokuussa selvää, onko täysistä maakravuista mahdollista koulia viikossa avomeripurjehtijoita, joilla on riittävät taidot purjehtia itsenäisesti Suomenlahden yli Helsingistä Tallinnaan.

Maakravut yksin avomerelle -projekti 

Maakravut yksin avomerellä -hankkeessa Ruffe luovuttaa paljon nähneen veneensä maakrapujen purjehdittavaksi ja matkustaa tällä kertaa itse laivalla perässä. Aiemmissa hankkeissaan, kuten viime kesän Yhdessä koko rannikko -purjehduksella, Ruffe on tarjonnut yhteensä yli 200 maallikolle ilmaisen mahdollisuuden päästä kokeilemaan purjehtimista ja nähnyt, kuinka nopeasti ensikertalaisetkin saavat veneessä juonen päästä kiinni. 

”Eihän tämä mitään rakettitiedettä ole, mutta tietenkään avomerelle ei lähdetä ihan tuosta vaan. Miehistöön valittavat maakravut saavat hankkeen alkajaisiksi viikon mittaisen räätälöidyn intensiivikoulutuksen, jossa opitaan tarvittavat purjehduksen, veneen hallinnan ja navigoinnin taidot,” Ruffe painottaa. 

Koulutuksesta ja itse purjehduksesta tuotetaan myös videosarja, jolla Ruffe haluaa innostaa uusia ihmisiä vesille ja tuoda esiin käytännön veneilytaitoja ja -tietoja tavalla, josta on iloa vähän kokeneemmillekin veneilijöille. 

Myös tutkimusyhteistyö Suomen ympäristökeskuksen kanssa jatkuu. Tänä kesänä Ruffen veneen pohja toimii koealustana erityyppisiä eliönestomaaleja vertailevassa tutkimuksessa, jossa haetaan veneilijöille toimivia ratkaisuja vieraslajien leviämisen estämiseksi. 

Mukaan hakemuksen perusteella

Hakijoista kootaan kolmen hengen miehistö, jolla on rohkeutta lähteä ylittämään paitsi Suomenlahtea, myös itsensä. Hakemuslomake löytyy osoitteesta www.avomerelle.fi

”Purjehduskokemus on tietysti keskeinen valintakriteeri. Sitä ei saa olla. Mutta lisäksi vaaditaan oikeanlaista asennetta ja valmiutta sitoutua täysillä tähän juttuun koko viikoksi,” Ruffe korostaa. 

Lisätietoja: www.avomerelle.fi ja www.ruffe.fi

Vuoden matkapurjehtijaksi vuonna 2018 valittu Ruffe on kokenut valtameripurjehtija ja seikkailija. Ollessaan vasta 23-vuotias hän purjehti Suomesta Amerikkaan ja takaisin. Myöhemmin Ruffe onnistui purjehtimaan ensimmäisenä arktisten Huippuvuorten ympäri muoviveneellä. Hänet tunnetaan myös omaperäisistä tempauksistaan veneilyn ja luonnon puolesta. Ruffe on Suomen valtameripurjehtijat ry:n puheenjohtaja.