Suomalaisille viisi Motor Boat Awards -palkintoa

Ajankohtaista

Suomalaisvalmistajat pärjäsivät erinomaisesti vuoden 2024 parhaiden moottoriveneiden Motor Boat Awards -valinnoissa. Yhdeksästä kategoriasta peräti kolmessa palkinto tuli Suomeen, jonka lisäksi kaksi suomalaisvenettä sai kunniamaininnan. 

Tuomaristo huomioi erikseen erikoispalkinnolla Paragonin ja Axoparin perustajiin kuuluvan sarjayrittäjä Jan-Erik Viitalan. Tuomariston mukaan Viitalan 16-vuotiseen uraan venealalla mahtuu enemmän saavutuksia kuin monen ihmisen koko työuralle ja hän on ollut luomassa aivan uudenlaista monikäyttöisten seikkailuveneiden kategoriaa. 

Motor Boat Awards -valinnat tekee arvostettu, vuonna 1904 perustettu Motor Boat & Yachting -lehti. Valintoja tehdään kaikkiaan yhdeksässä venekategoriassa sen mukaan, kuinka hyvin vene suoriutuu tiukoissa merikokeissa, mutta myös sen perusteella, kuinka hyvin se täyttää kohdemarkkinansa vaatimukset suhteessa sen kokoon, tyyliin ja hintaan. 

Joissain kategorioissa on erikseen jaettu kunniamainintoja veneille, jotka vievät toimialaa merkittävällä tavalla eteenpäin, mutta eivät muuten sijoitu aivan kärkisijoille. 

Palkitut suomalaisveneet

Tuomariston erikoispalkinto

  • Jan-Erik Viitala

Lue lisää: