Tervetuloa Finnboatin www.suomiveneilee.fi sivustolle

Sisällysluettelo:

Yrityksen perustiedot
Vähittäismyyjän ja palveluntarjoajan toimipisteiden tiedot
Valmistajan, maahantuojan tai päämyyjän tiedot
Varustemaahantuojan tai -valmistajan tiedot

 

Yrityksen perustiedot

Kirjauduttuasi sisään sivun yläreunassa näkyy musta palkki, jossa on ylläpitoon liittyviä linkkejä. Lähellä sen oikeaa laitaa on linkki, joss näkyy yrityksesi nimi, esimerkiksi "Sörnäisten Vene Oy". Sitä klikkaamalla pääset aina sivulle, jossa on yhteenveto yrityksesi tiedoista, esimerkiksi:

Klikkaa "Muokkaa" niin pääset täydentämään ja ylläpitämään perustietojasi.

Käyttäjätunnuksen on oltava yrityksen virallinen nimi (näkyy julkisilla sivuilla yrityksen tiedoissa, jos olet esim. merkin päämyyjä).

HUOM: Tarkista erityisesti, että kohdassa "TOIMINTA" on valittu yrityksesi toimintaa vastaavat kohdat eli oletko "Vähittäismyyjä tai palveluntarjoaja" ja/tai "Valmistaja, maahantuoja tai päämyyjä".

Vähittäismyyjän ja palveluntarjoajan toimipisteiden tiedot

Jos toimit vähittäismyyjänä tai palveluntarjoajana, lisäää sivustolle omien myymälöidesi ja palveluja tarjoavien toimipisteidesi yhteystiedot. Myös oppilaitokset täyttävät nämä tiedot. Tämä on tärkeää sillä myymälöidesi yhteystiedot näkyvät edustamiesi veneiden ja moottoreiden esittelysivuilla sekä päävalikon sivulla "Finnboatin vähittäiskauppiaat". Palvelutoimipisteiden tiedot näytetään puolestaan haettaessa tarjoamiasi palveluja.

Vene- ja moottorimerkkien valmistajat, maahantuojat tai päämyyjät valitsevat kunkin tuotemerkin yhteydessä näkyvät vähittäismyyjien myymälät .

Kun olet valinnut vaihtoehdon "Kyllä" kohdasta "Vähittäismyyjä tai palveluntarjoaja" ja tallennettuasi tiedot,  klikkaa "NÄYTÄ" palataksesi yrityksesi tietojen yhteenvetosivulle. Sinne on ilmestynyt uusi otsikko "Omat vähittäismyynnin tai palvelujen toimipisteet (myymälät, korjaamot yms)".

Otsikon alla näkyvät jo mahdollisesti lisäämäsi toimipisteet ja linkki "[Lisää uusi]".

HUOM: Lisää toimipiste, vaikka yhteystiedot olisivatkin samat kuin jo edellisellä sivulla perustiedoissa antamasi yrityksen osoite. Muuten toimipiste ei näy jälleenmyyjä- tai palvelulistauksissa.

Luo uusi toimipiste klikkaamalla "[Lisää uusi]":

Punaisella tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia.

Aloita syöttämällä sijainti- ja yhteystiedot. Klikkaa sen jälkeen "Merkitse osoite kartalle", jolloin Googlen karttapalvelu lisää kartalle sijaintimerkin antamasi osoitteen perusteella.

Tallennettuasi tiedot tulet toimipaikan tietojen yhteenvetosivulle::

Tälle sivulle pääset myös klikkaamalla  toimipisteen nimeä yrityksesi tietojen yhteenvetosivulla.

Palaa täydentämään tarjoamiasi palveluja klikkaamalla "Muokkaa". Jos toimipisteessä myydään veneitä ja/tai moottoreita valitse "Kyllä" kyseisessä kohdassa:

Jos toimipisteessä tarjotaan korjauspalveluja valitse "Kyllä" kyseisessä kohdassa, täydennä tiedot materiaalituntemuksesta ja palveluista sekä anna mahdolliset lisätiedot:

Täydennä samalla tavoin muutkin toimipisteessä tarjotut palvelut.

Valmistajan, maahantuojan tai päämyyjän tiedot

Muokattuasi perustietojasi niin että kohta "Valmistaja, maahantuoja tai päämyyjä" on valittuna näkyy yhteenvetosivulla kaksi uutta kohtaa "Omat tuotemerkit" ja "Omien merkkien jälleenmyyjien toimipisteet".

Omien merkkien jälleenmyyjien toimipisteet

Aloita lisäämällä jälleenmyjäsi, jotka eivät ole Finnboatin jäseniä kohtaan "Omien merkkien jälleenmyyjien toimipisteet". Toiminta on samanlainen kuin yllä kuvattu omien toimipisteiden lisäys, mutta ilman karttaa:

Syötettyäsi jälleenmyjiesi tiedot voit kunkin tuotemerkin ylläpitosivulla valita, mitkä niistä toimivat kyseisen tuotemerkin jälleenmyyjinä.

Siellä valitset myös tuotemerkin jälleenmyyjinä toimivat Finnboatin jäsenet, jotka syöttävät ja ylläpitävät omien toimipisteidensä yhteystietoja.

Omat tuotemerkit

Kohdassa "Omat tuotemerkit" syötät niiden veneiden ja moottoreiden tiedot, joiden valmistaja, maahantuoja tai päämyyjä olet. Sivustolle lisätään VAIN uusien veneiden ja moottorien tietoja.

Veneiden ja moottorien luokittelu:

Moottoriveneet
– matkavene
– retkivene
– pulpettivene
– avovene
– RIB
– vesijetti
Purjeveneet
– matkavene
– retkivene
– kilpavene
– kevytpursi
Muut veneet
– soutuvene
– jolla
– kumivene
– kanootti/kajakki

Moottorit
– perämoottori
– sähköperämoottori
– sisäperämoottori
– POD-vetolaite
– akselivetoinen
– saildrive
– vesijetit
– hybridi

Moottorivenemerkin ja sen eri mallien lisääminen

Klikkaa "[Lisää uusi]" kohdassa "Omat tuotemerkit/Moottorivenemerkit" avataksesi sivun "Luo Moottorivenemerkki".  Siirry kohdasta toiseen vasemmalla olevalla valikolla.

Merkin logossa tulisi olla mahdollisimman vähän ylimääräistä taustaa.

Listassa "Jälleenmyyjät, Finnboat" näkyvät kaikki Finnboatin jäsenet, jotka ovet perustiedoissaan valinneet kohdan "Jälleenmyyjä". Valitse ne, jotka toimivat tämän merkin jälleenmyyjinä.

Listassa "Jälleenmyyjät, muut" näkyvät ne jälleenmyyjien toimipisteet, jotka olet lisännyt kohdassa "Omien merkkien jälleenmyyjien toimipisteet". Valitse ne, jotka toimivat tämän merkin jälleenmyyjinä.

Tallennettuasi tiedot tulet venemerkin tietojen yhteenvetosivulle, josta voit halutessasi palata muokkaamaan tietoja:

Kohdassa "Mallit" näet listan jo mahdollisesti lisäämistäsi tämän venemerki malleista. Klikkaamalla "Lisää uusi" tulet sivulle "Luo Moottorivene":

 

 

Hinta "Alkaen" on pakollinen. Kohtaan "Muut vaihtoehdot" voit lisätä hintavaihtoehtoja, esimerkiksi "Kahdella koneella 100 000 €" tai "Hinta ilman alv. tehtaalla Ranskassa 200 000 €" .

Tietojen tallentamisen jälkeen tulet esittelysivulle, johon on koottu kaikki antamasi veneen tiedot sekä valmistajan/maahantuojan/päämyyjän yhteystiedot. Sivulla on myös linkki erilliselle sivulle, jossa on listattu venemerkin jälleenmyyjät.

HUOM: Tämän sivun näkevät kaikki sivuston kävijät. Kaikki muut yllä esitetyt sivut ovat ylläpito- ja yhteenvetosivuja, joille vain sinä ja sivuston hallinnoijat pääsevät.

Muiden venetyyppien ja moottorien lisääminen

Muut veneet ja moottorit lisätään samalla tavalla kuin moottoriveneetkin, ensin merkki ja sitten sen eri mallit.

Varustemaahantuojan tai -valmistajan tiedot

Jos olet varustemaahantuoja tai -valmistaja, näkyy yrityksesi tietojen yhteenvetosivulle kohta "Varusteet":

Klikkaamalla "Luo varustelista" pääset lisäämään varusteita:

Varusteet on jaoteltu tuoteryhmiin. Syötä haluamiesi tuoteryhmien kohdalle linkki WWW-sivulle, joka näytetään tuotehaussa kyseisen tuoteryhmän kohdalle. Tallennettuasi tiedot näet varusteiden yhteenvetosivun:

Varusteiden jälleenmyyjien tietoja ei erikseen lisätä/anneta ylläpidon puolella.

HUOM: Jos havaitset virheitä sivuston toiminnassa ilmoita asiasta Katja Simolalle Finnboatiin, katja@finnboat.fi