Yamarin siirtyy Busterin leiriin

Ajankohtaista

Yamarin Cross 54 Bow Rider

Suomalaisessa veneteollisuudessa tapahtuu vuoden 2017 alkupuoliskolla merkittävä yritysjärjestely, kun kaksi merkittävää perämoottoriveneiden valmistajaa yhdistyy. Ähtärissä Buster-alumiiniveneitä valmistava Buster Boats kertoi 19.12. ostavansa Keskolta Yamarin-veneliiketoiminnan.

Buster Boatsin toimitusjohtaja Juha Lehtolan mukaan kauppa vahvistaa suomalaisen veneteollisuuden vientimahdollisuuksia.

”Tavoitteenamme on laajentaa vientiä Eurooppaan sekä tulevaisuudessa myös Euroopan ulkopuolelle, esimerkiksi Venäjälle. Kauppa luo uusia mahdollisuuksia sekä tuotekehitykselle että venetuotannon tehokkuuden kehittämiselle”, Lehtola kertoo.

Buster Boatsin venetuotanto sijoittuu Ähtäriin ja yhtiön pääkonttori ja tuotekehitystoiminnot Raisioon. Yamarin-veneet valmistetaan sopimusvalmistajien tiloissa Sammatissa, Valkeakoskella ja Ähtärissä.

Buster on Suomen alumiiniveneteollisuuden edelläkävijä, jonka historia alkaa Kello-alumiiniveneiden synnystä vuonna 1955. Busterin venemallistoon kuuluu 18 alumiinivenettä kolmen hengen Buster Ministä lähes kymmenmetriseen, kymmenen hengen Buster Phantomiin. Alumiiniveneitä yritys on valmistanut historiansa aikana yli 125 000 kappaletta.

Yamarin-lujitemuoviveneitä on valmistettu vuodesta 1972, mutta vuodesta 2011 mallistoon on kuulunut myös alumiinirunkoinen Yamarin Cross -mallisto. Buster on puolestaan tunnettu kokonaan alumiinirakenteisista veneistään, mutta mallistossa on myös lujitemuovikantinen E-sarja.

Yamarinin valikoimaan kuuluu 18 lujitemuovivenettä nelimetrisestä avoveneestä aina kahdeksanmetriseen daycruiseriin, alumiinirunkoisessa Cross-mallistossa on tällä hetkellä yhdeksän mallia.

Yamarin-kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla Suomen kilpailu- ja kuluttajaviranomaisten hyväksynnän jälkeen.

Samaan aikaan Kesko ja Yamaha sopivat myös Yamaha Motor -tuotteiden jakelun siirtymisestä Keskolta Yamaha Motor Europelle. Tätä varten Yamaha Motor perustaa sivuliikkeen Espooseen. Yamaha Motor valmistaa perämoottoreiden lisäksi monia muita vapaa-ajan koneita kuten vesijettejä, moottoripyöriä ja golfautoja.

Sekä Busterit että Yamarinit on tähänkin asti varustettu Yamahan perämoottoreita. Yamaha Motor omistaa Bustereita valmistavan Inhan Tehtaat Oy Ab:n kokonaan.

Lue lisää Buster ja Yamarin-mallistoista:

www.buster.fi

www.yamarin.com