Vuoden vierasvenesatamiksi valittiin Suomenlinna ja Vääksyn Majakkapaviljonki

Ajankohtaista

Suomen Messusäätiön ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Voittajiksi valittiin Suomenlinna Helsingin edustalla sekä Majakkapaviljonki Vääksyssä. Vuoden vierasvenesatamat palkitaan vuosittain Vene Båt -messujen yhteydessä.

Suomenlinnan vierasvenesatama. Kuva: Pekka Lintusaari Photography & Video

Suomenlinna sijaitsee Helsingin edustalla noin 15 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta. Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, ja vierassatama sijaitsee aivan linnoituksen sydämessä. Äänestäjien palautteessa korostuvat upea historiallinen ympäristö, kansainvälinen tunnelma, ystävällinen henkilökunta ja erinomaiset ravintolapalvelut.

”Suomenlinnan vierassatama Satamabistro Valimon yhteydessä tarjoaa veneilijöille kaikki perinteiset satamapalvelut. Lisäksi saunat lämpiävät yöpyville vierassataman asiakkaille päivittäin vapusta pitkälle syyskuuhun. Paras paikka nauttia Helsingin saariston merellisistä näkymistä ja hyvästä itse tehdystä ruoasta löytyy Valimon isolta terassilta. Kiitos yhteistyökumppaneille, meidän loistavalle henkilökunnalle, ystäville sekä Suomenlinnan Hoitokunnalle tämän palkinnon mahdollistamisesta”, kiittelee satamayrittäjä Tony Liljeström.

Vääksyn Majakkapaviljonki

Majakkapaviljongin vierasvenesatama sijaitsee Etelä-Päijänteellä, Vääksyn kanavan suulla. Kiitosta saavat erityisesti kaunis sijainti, ystävällinen henkilökunta sekä hyvät ja monipuoliset palvelut.

”Majakkapaviljonki on tukikohta Vääksyn kanavan tuntumassa. Vierasvenesatamaan on helppoa saapua. Asikkalan kunta on panostanut uusiin laitureihin sekä hyviin parkkipaikkoihin, kunta on edistänyt muutenkin sataman kehittymistä Vuoden vierasvenesatamaksi 2024. Salaisuutemme on sitkeä ja pitkäjänteinen yrittäjyys. Yrityksen kehittämisessä kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden toiveita. Välitön asiakaspalvelu on voimavara myös yrittäjän jaksamiselle”, kertoo satamayrittäjä Virpi Vavuli.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Örö ja Bodö sekä Järvi-Suomesta Luhanka, Reeti ja Kuhmoinen, Sahanranta.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Voittajasatamat ovat esillä messuilla omalla osastollaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Vuoden vierasvenesatama 2024-äänestyksessä ajalla 22.6.–30.9.2023 annettiin kaikkiaan noin 5200 ääntä, joista rannikolle 3200 ja sisävesien satamille 2000 ääntä. Voittoäänet jakautuivat rannikolla 134:n ja sisävesillä 60 sataman kesken. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa rannikolla 170 ja sisävesillä 80. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä aikaisemmin äänestyksessä menestyneet vieraslaiturit.

Äänestyksessä veneilijät kertoivat, missä satamissa ovat kuluneella kaudella vierailleet ja nimeävät näistä paremmuusjärjestyksessä kolme suosikkiaan