Vuoden vierasvenesatama 2024 -äänestys käynnistyy jo kesäkuussa

Ajankohtaista

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2024 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Rödhamnin vierasvenesatama

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on yhteensä 240. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 24 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 24 Båt -messuilla 9.2.2024 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 22.6.–30.9.2023 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 24 Båt -messuille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987. Tänä vuonna palkittiin Vuoden vierasvenesatamat 2023 ja ne ovat Rödhamn Ahvenanmaalla ja Luhanka Päijänteellä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Seglinge ja Loviisan Laivasilta, sekä Järvi-Suomesta Varkaus, Taipale ja Sahanlahti Resort Puumalasta.

Vuoden 2023 voittajat aloittavat uutta veneilykautta

Rödhamn panostaa veneilijöiden viihtyvyyteen. ”Odotamme innolla tätä kautta ja olemme jo vastaanottaneet ennätysmäärän uusia vieraita ensimmäisen kahden viikon aikana. Sataman toimiston ja kahvilan eteen on rakennettu kiva uusi terassi, jossa istuu aivan uimarannan vieressä. Se on hieno! Muuten aiomme työskennellä entiseen tapaan parhaalla palvelulla, leipomalla itse ympäristöä ja paikallisuutta mahdollisimman paljon huomioiden. Miksi muuttaa voittokonseptiamme? ”,  tuumaa Anette Gustafsson.

Luhanka Päijänteellä odottaa vilkasta veneilykautta. ”Odotan tulevalta venekaudelta lämmintä ja kiireistä kesää. Kausi on pikkuhiljaa alkamassa Luhangassa. Juhannusviikko tuo  mökkiläiset suurella joukolla lomille ja juhannuksen viettoon. Reetin terassille tulee 43 m2 lisää tilaa ihan näinä päivinä”, kertoo Jarno Ankerman Luhangan Kyläkaupasta.Molemmat vierasvenesatamat toivottavat kaikille hyvää kesää ja toivottavat veneilijät tervetulleiksi vierasvenesatamiin.

Äänestä

Osallistu vuoden 2024 vierasvenesataman äänestykseen. Äänestys on käynnissä 22.6.–30.9.2023.