Vuoden vierasvenesatama 2022 -äänestys käynnistyy 1.7.

Ajankohtaista

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama 2023 -titteleistä. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Vuoden vierasvenesatama 2021 Ilola Inn Sysmässä Päijänteen rannallaPäijänteen rannalla sijaitseva Ilola on sisävesien vuoden vierasvenesatama 2021. Kuva: Ilola Inn. 

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on 262, joista rannikolla 175 ja sisävesillä 87. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 23 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 23 Båt -messuilla 10.2.2023 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2022 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 23 Båt -messuille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987. Vuoden Vierasvenesatama 2022 -voittajat olivat rannikolta Gullkrona  ja sisävesiltä Sysmän Ilola Inn. Merialueilta huomioitiin kunniamaininnalla Bodö Saaristomereltä ja Rödhamn Ahvenanmaalta. Järvi-Suomesta kunniamaininnan saivat Kuhmoisten Sahanranta sekä Puumalassa sijaitseva Sahanlahti Resort.

Vuoden 2022 voittajat aloittavat uutta veneilykautta

Gullkorna valmistautuu seuraavaan kauteen ja panostaa veneilijöiden viihtyvyyteen.

”Tälle kaudelle olemme tehneet uuden grillikatoksen kävijöiden iloksi. Veneilykausi alkaa nykyään melko verkkaisesti, mutta odotamme hyvää keskikesää!”, kertoo Saara Kankaanrinta Gullkornasta. ”Bistrossa on uusi baari kiirepäiville, uudistettu menu ja teemapäiviä. Lisäämme vielä saaren aarteiden käyttöä ruoanlaitossa ja juomissa, ja haemme jatkuvasti uusia ja perinteisiä tuotteita lähisaarilta.”

Ilola Inn Sysmässä Päijänteen itärannalla odottaa veneilykauden avautumista. Ilola Inn valittiin jo toista kertaa peräkkäin Vuoden vierasvenesatamaksi vuonna 2022. Viime veneilykausi oli erittäin vilkas. Kotimaan matkailun huippuvuotena veneilijöiden määrä ja käynnit lisääntyivät huomattavasti. Nyt hotellipäällikkö Satu Ärling on hiukan huolestunut bensiinin hinnan korotusten vaikutuksista veneilyyn.

"Moottoriveneilyn reittejä saatetaan nyt miettiä entistä tarkemmin. Toivottavasti veneet rantautuvat kuitenkin entiseen tapaan vierasvenesatamaamme myös tänä kesänä. Monet veneilijät ovat vierailleet hotellissamme myös talvella, mikä ilahduttaa meitä suuresti. Viime kesänä hotelli oli lähes loppuun varattu, mutta  tällä hetkellä vapaita huoneita löytyy vielä kesäkuukausinakin", vinkkaa Ärling.