Venevalmistajat Oy Finn-Marin Ltd ja Seliö Boats Oy fuusioituvat

Ajankohtaista

Finnmaster Husky R8s

Kokkolalainen Oy Finn-Marin Ltd ja Sammatissa toimiva Seliö Boats Oy yhdistyvät 1.7.2018. Uuden yhtiön nimeksi tulee Finnmaster Boats Oy. Finn-Marin on ollut osa Terra Patris konsernia vuodesta 2015 ja Seliö Boats vuodesta 2004.

Oy Finn-Marin Ltd on vuonna 1990 perustettu vapaa-ajan käyttöön tarkoitettuja moottoriveneitä valmistava yritys. Finn-Marin on yksi Pohjoismaisten markkinoiden suurimmista venevalmistajista kolmella tuotemerkillään; Finnmaster -perheveneillä ja Finnmaster Husky -alumiiniveneillä sekä Grandezza-premiumveneillä.

Yhtiön tehtaat sijaitsevat Kokkolassa ja Kalajoella, joissa työskentelee yhteensä 130 henkilöä. Noin 80 % tuotannosta myydään vientiin Pohjoismaihin ja Eurooppaan. Yritys on kasvanut nopeasti viime vuosina. Sen liikevaihto on kasvanut viimeisen kolmen vuoden aikana 20 miljoonasta eurosta 33 miljoonaan euroon. Seliö Boats on vuonna 1997 perustettu lasikuituveneiden alihankintaan keskittynyt yritys. Yritys on vuosia valmistanut Keskolle ja myöhemmin Inhan tehtaille Yamarin-veneitä ja viime vuosina myös Finnmaster-malleja.

”Finn-Marin on vahvalla kasvu-uralla ja uskomme, että kaikki brändimme jatkavat huipputahtia Pohjoismaissa. Sen lisäksi haemme tulevaisuudessa entistä enemmän kasvua Keski- ja Etelä-Euroopasta. Seliö on valmistanut Finnmaster-veneitä vuodesta 2015 lähtien. Tämä on luonnollinen jatkumo tiiviille yhteistyölle, joka helpottaa tuotantoyhteistyötä entisestään”, sanoo Finn-Marinin toimitusjohtaja Raimo Kielinen.

”Mietimme eri nimivaihtoehtoja uudelle yritykselle ja päädyimme lopulta Finnmasteriin, koska halusimme antaa tunnetuimmalle ja vanhimmalle tuotemerkillemme sen ansaitseman huomion. Jokainen Finnmaster-vene rakennetaan tinkimättömällä ammattitaidolla ja kokemuksella. Meillä on selkeä näkemys siitä, että haluamme rakentaa modernisti muotoiltuja veneitä, joissa on järkeviä ratkaisuja. Näitä arvoja haluamme myös yhtiömme nimen edustavan”, sanoo markkinointipäällikkö Henna Forsström.

Fuusio ei tuo henkilömuutoksia yrityksiin, ja sen myötä Seliö Boatsin henkilöstö siirtyy Finnmaster Boats Oy:n palvelukseen. Fuusio ei vaikuta tehtaiden toimintaan Kokkolassa, Kalajoella tai Sammatissa.

Terra Patris on suomalainen monitoimialakonserni, joka veneliiketoiminnan lisäksi toimii maa- ja metsätalouden koneiden valmistuksessa, metallin alihankinnan ja maanrakennuskoneiden lisälaitteiden toimialoilla. Konsernin liikevaihto on tilikaudella 2017-2018 90 miljoonaa euroa  ja se työllistää 600 henkilöä eri puolilla Suomea.