Vuoden Veneilyteko 2016 –palkinto Saariston Satamat –facebookryhmälle

Ajankohtaista

Saariston satamat facebook-ryhmä palkittiin vuoden veneilytekona

Veneilytoimittajat ry – Båtjournalisterna rf valitsi facebookryhmän Saariston Satamat Vuoden Veneilyteko -palkinnon saajaksi. Palkinnon otti juuri päättyneessä Vene 17 Båt -tapahtumassa vastaan ryhmän perustaja ja moderaattori Petri Allekotte.

Saariston Satamat syntyi vuonna 2012 perustajansa oman veneilyharrastuksen myötä. Perusajatukseen kiteytyy juuri sellainen veneilyä edistävä yhteistyö, jota kannustamaan Vuoden Veneilyteko –palkinto on luotu: jos kukin ryhmän jäsen vinkkaa vaikka yhdestäkin tietämästään luonnonsatamasta, kohta kaikilla on niitä tiedossa valtava verkosto.
Neljässä vuodessa ryhmän jäsenmäärä on kasvanut niin, että se lähestyy 10 000:tta. Samalla tiedonvaihto ryhmässä on muuttanut muotoaan. Nyt siellä kerrotaan kuulumisia myös vierassatamien palveluista, ohjelmista, ravintoloista ja muista ajankohtaisista – hyvinkin hetkellisistä – asioista kanssaveneilijöiden hyödyksi, ja kauden ulkopuolella muistellaan menneitä huviksi.

Saariston Satamat -ryhmä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka uutta tekniikkaa ja medioita voi käyttää luomaan uudenlaista, hyödyllistä toimintaa tukemaan veneilyn viihtyvyyttä. Samalla se näyttää, että yksittäisen henkilön idea voi nousta arvaamattoman korkealle, kun sitä siivittämään lähtee laaja veneilijöiden joukko, vanhan ajan talkoohenkeä nykyaikaan soveltaen.

Vuoden Veneilyteko -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, yhdistykselle, yritykselle, asialle tai tapahtumalle, joka kannustaa vesilläliikkujia hyvään veneilykulttuuriin ja sujuvaan yhteispeliin, parantaa veneilyturvallisuutta sekä edistää veneilyharrastusta. Nyt jaettu Vuoden Veneilyteko -tunnustuspalkinto on järjestyksessä 13:s. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yhteensä kahdeksan.