Mercury Marine -moottoriuutuudet Vene 17 Båt -näyttelyssä

Ajankohtaista

Mercury esittelee F115 Pro XS FourStroke –uutuusmallin ja uudistetut F30CT, F40, F50 ja F60 sekä uuden ilmeen saaneet F8 ja F9,9 –moottorit Helsingin venenäyttelyssä osastollaan 6b48.

Mercury F115 Pro XS FourStroke 

Mercury Marinen Pro XS -sarjaa on pidetty jo pitkään yhtenä vesien parhaimpana ja luotettavimpana perämoottorimallistona niin järvellä kuin merellä. Mercury nostaa nyt vaatimukset entistä korkeammalle esittelemällä uuden F115 Pro XS FourStroke -perämoottorin.

Suosittuun Mercury F115 FourStroke -moottoriin perustuva uusi Mercury F115 Pro XS on suorituskyvyltään merkittävästi parempi kuin mikään toinen 115 hv:n perämoottori tämän päivän markkinoilla. Uusi F115 Pro XS on 8 kg kevyempi kuin sen korvaama kaksitahtimoottori ja 9 kg kevyempi kuin lähin kilpaileva 115 hv:n moottori. Sen 2,1 litran tilavuus on luokkansa suurin.

Yhdistelmä tuottaa tehokkaamman väännön, paremman suorituskyvyn ja luotettavamman käyttökokemuksen.

Moottorin ominaisuuksia ovat:

• Nopein huippunopeus: F115 Pro XS FourStroke -moottorin suurempi kierroslukualue ottaa irti paremman suorituskyvyn jo ennestään tehokkaasta moottorista.

• Nopein kiihtyvyys: nopeampi kuin Mercuryn vakiomalliston F115 FourStroke. Mahdollisuus käyttää pienemmän nousun potkuria nostaa veneen liukuun nopeammin.

• Korkein täyden kaasun kierrosluku: moottorin korkeimman kierrosluvun nosto 6000:sta 6300:aan mahdollistaa pienemmän nousun potkurin ja tuottaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

• Tyhjäkäyntilataus: tämä uusi ominaisuus lataa akkua 48 % enemmän tyhjäkäynnillä ja auttaa moottoria vastaamaan tämän päivän vene-elektroniikan ja varusteiden entistä suurempiin virtavaatimuksiin. Se antaa myös veneilijälle mahdollisuuden viipyä vesillä turvallisesti pidempään.

• Saatavana myös Command Thrust -vaihteistokotelo joka mahdollistaa Mercuryn suuremman halkaisijan potkurit, joilla moottori tuottaa entistä paremman suorituskyvyn, nostaa painavankin veneen helpommin liukuun ja pitää sen liu'ussa alhaisemmilla nopeuksilla.

• Helppo huollettavuus: veneilijä voi viettää vähemmän aikaa moottoria huoltaen ja enemmän aikaa vesillä.

• Ylivertainen korroosiosuojaus: Mercuryn ainutlaatuisista, erittäin vähän kuparia sisältävistä metalliseoksista valmistetut perämoottorit kestävät ankaratkin olosuhteet.

• Mahdollisuus jopa viiden vuoden takuuseen.

Kaiken tämän lisäksi F115 hv Pro XS on saanut näyttävän uuden ilmeen!

Mercury Marine on uudistanut suositun F30 CT, F40, F50 ja F60 kokoluokan perämoottorit

Mercury Marinen kolmisylinterisiin 30–40 hv:n (747 cc) ja nelisylinterisiin 50 ja 60 hv:n (995 cc) EFI FourStroke -perämoottoreihin on tehty parannuksia, jotka yksinkertaistavat huoltoa, pidentävät moottorin käyttöikää ja helpottavat veneilyä tarjoamalla enemmän digitaalista tietoa.

Mercuryn edistyksellinen 30–60 hv:n FourStroke-tuotelinja tunnetaan laadusta, luotettavuudesta, tehosta ja suorituskyvystä. Nyt moottoreihin on tehty kovaan käyttöön suunniteltuja komponenttitason parannuksia, jotka pidentävät moottorin käyttöikää kaiken tyyppisissä vesi- ja käyttöolosuhteissa.

Smart Craft -ominaisuuksia on laajennettu niin, että käyttäjän saatavilla on entistä enemmän digitaalista tietoa. Käyttäjä voi nyt seurata Smart Craft -mittareita käyttäen veneen nopeutta, digitaalista ajokulmaa ja polttoainetasoa. Järjestelmä myös ilmoittaa, jos polttoaineessa on vettä.

Päivitetty sähköjärjestelmä mahdollistaa automaattisen Active Trim -trimmikulmansäädön asennuksen. Active Trim on suunniteltu sekä aloitteleville että kokeneille veneilijöille. Se helpottaa veneen hallintaa, parantaa moottorin suorituskykyä ja pienentää polttoainekustannuksia. Aloittelevilta veneilijöiltä veneen moottorin trimmikulman säätö onnistuu heti ilman työlästä oppimisvaihetta. Kokeneet veneilijät nauttivat ihanteellisesta trimmikulmasta tarvitsematta valvoa ja säätää trimmiä jatkuvasti käännöksissä ja veneen nopeuden muuttuessa.

Ulkoisesti uudet moottorimallit eroavat edeltäjistään. Yläkopan ilmanoton kansi on nyt valmistettu entistä vahvemmasta materiaalista, jonka sileä pinta on maalattu esteettisesti yhteensopivaksi perämoottorin muiden osien kanssa.

 

Mercury F8 ja F9.9 perämoottorit saivat uuden ilmeen

Mercury Marine on päivittänyt tuotteitaan ja uudistanut F8 ja F9.9 perämoottoreiden muotoilua.

Uudet nykyaikaiset mallit sopivat ulkoasunsa puolesta erinomaisesti Mercuryn FourStroke-perämoottorivalikoimaan.

Uuden muotoilun lisäksi moottoreiden edistynyt polttoainejärjestelmä takaa vaivattoman ja luotettavan käynnistyksen ja toiminnan. Mercuryn suunnittelijat tekivät myös parannuksia kylmäkäynnistystoimintoon ottamalla käyttöön kolmiasentoisen rikastimen, ja sytytyksen ajoitusta säätämällä parannettiin uistelunopeuden käyttöä.

Mercuryn F8 ja F9.9 valikoima on luokkansa laajin ja sisältää kymmenen eri mallia sähkö- ja manuaalikäynnistysversioina.

Neljään malliin on saatavissa Command Thrust -vaihteisto, jossa on alhainen 2.42:1-välityssuhde sekä halkaisijaltaan suurempi matalanousuinen potkuri. Siten se tarjoaa entistä parempaa työntötehoa isoille ja raskaille veneille.

Valikoimaan sisältyy myös malli, johon on saatavissa sähkökippi ja Command Thrust -vaihteisto. Se voidaan varustaa patentoidulla keskityshihnajärjestelmällä, joka pitää moottorin suorassa kovassakin aallokossa ja hinattaessa, jos moottoria käytetään ulkolaitamoottori (varamoottori) -kokoonpanossa.

Kaikissa malleissa on Mercuryn monitoiminen ohjauskahva, jonka avulla kuljettaja voi yhdellä kädellä ohjata venettä, vaihtaa vaihteita, säätää kaasua, pysäyttää moottorin, kallistaa ja säätää kaasuvivun kitkaa.

Mercury Marine -tuotteisiin pääset tutustumaan Helsingin Vene 17 Båt näyttelyssä 10.–19.2.2017 osastolla 6b48.