Venemessuille tultiin tositarkoituksella

Ajankohtaista

Vene 24 Båt -messut  keräsi yli 57 000 veneilijää, vesiharrastajaa ja kalastajaa Helsingin Messukeskukseen. Liikkeellä oltiin tositarkoituksella ja kauppa kävi niin vene- kuin tarvikehalleissakin. Venemessuja haastoi tänä vuonna poikkeuksellisen monta asiaa, sekä vaaliviikonloppu että joukkoliikennelakot. Yleistunnelma venemessuilla oli kuitenkin aurinkoinen ja tapahtumaan oltiin tyytyväisiä. Vene 24 Båt -messut järjestettiin 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Helsingin venemessut 2024

”Tiukka taloudellinen tilanne vaikuttaa toki venekauppaan edelleen, mutta venemessut osoittivat, että valoa on jo tunnelin päässä. Tänä vuonna liikkeellä olivat veneilijät ostoslistojen kanssa”, kertoo toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo Venealan Keskusliitto Finnboat ry:stä. 

Pajusalon mukaan venemessuille vain aikaa viettämään tulevat puuttuivat. Hän arvelee syyn tähän löytyvän joukkoliikenteen lakoista, jotka osuivat ikävästi venemessujen aikaan.

Vene 24 Båt -messuihin osallistui 314 yritystä ja tapahtuma täytti Messukeskuksen kaikki alakerran hallit. Pinta-alaltaan venemessut oli viime vuotista suurempi ja veneitä oli esillä 400. Tänäkin vuonna venemessujen sulkeuduttua veneet soittavat torviaan lähdön merkiksi. Venekauppa kävi samaan tahtiin kuin vuosi sitten, joten monelle veneelle löytyi messuilta uusi kotisatama. Venemessut aloittaa kevään ja antaa vauhtia venekaupalle.

”Joukkoliikennelakkoja oli maanantaista torstaihin,  sääkartat näyttivät punaista ja liikenne ruuhkautui monin paikoin. Ensimmäisen viikonlopun sunnuntain presidenttivaalit myös verottivat kävijämäärää. Tästä kaikesta huolimatta venemessuille tuli asiakkaita, jotka ostivat sekä veneitä että tarvikkeita ja varusteita. Kaupaksi ovat käyneet kaikenkokoiset veneet. Venemessuille tulosyistä tärkein on veneilytarvikkeiden ja -varusteiden ostaminen ja ne kävivätkin hyvin kaupaksi. Tänä vuonna kalastuspuolella oli ensimmäistä kertaa esillä perhokalastus ja se kiinnosti paljon kalastajia”, Pajusalo sanoo.

Näytteilleasettajat pitivät messuja onnistuneina

Otto Brandt esitteli Vene 24 Båt -messuilla mm. Faster-,  Silver-, Terhi-  ja TG-veneitä. Venemessuilla lanseerattiin uutuusveneinä Silver Seahawk BRX, CCX ja Cabin sekä Terhi 480 Cabin.

Oy Otto Brandtin Ab:n konsernijohtaja Markku Hämäläinen pitää venemessuja erittäin onnistuneena tapahtumana. ”Myynti on ollut keskimääräisesti samalla tasolla, kuin viime vuonnakin. Selkeästi voidaan todeta, että messuille ollaan tultu ostoaikeissa. Tarjouksia on tehty paljon ja kauppoja solmittu jo osastolla. Messut on hyvä paikka lanseerata uusia veneitä ja olemme tyytyväisiä uuden Silverin ja Terhin saamaan näkyvyyteen ja herättämään kiinnostukseen. Myös muut mallit ovat myyneet hyvin.”

Sleipner Motor esitteli venemessuilla mm.  keula- ja sivuohjauspotkureita sekä ankkurivinssejä. Valtaosa tuotteista myydään venevalmistajille.

”Venemessuilla on tänä vuonna ollut enemmän ostavia asiakkaita kuin aikaisemmin ja jälleenmyyjiemme myynti on kasvanut viime vuodesta selkeästi. Tässä mielestäni näkyy se, että monet panostavat entistä enemmän uusiin venevarusteisiin”, kertoo maajohtaja Kalle Nyman Sleipner Motorsilta. ”Olemme tehneet paljon tarjouksia ja suoraa kauppaa jälleenmyyjämme kautta, joten olemme tyytyväisiä ja osallistumme varmasti venemessuille myös ensi vuonna.”

Tänä vuonna perhokalastus tuli mukaan venemessujen kalastusalueelle. Ruoto Oy:n perustaja Joonas Oksanen pitää kehityssuuntaa hyvänä ja lupaa tuoda perhokalastukseen liittyviä tarvikkeita mukaan seuraaville messuille, jos tilaa vaan riittää.

”Tänä vuonna panostimme erityisesti kuhan, ahvenen, hauen ja meritaimenen heittokalastukseen. Kalastajat ovat olleet kiinnostuneet tarjonnasta ja kauppa on käynyt hyvin. Mikäli osaston suurennus onnistuu, ensi vuonna mukana ovat kaikki kalastuksen osa-alueet ja brändit”, toteaa Oksanen.

Merkitse seuraavat venemessut jo kalenteriisi:

  • Helsingin Uiva venenäyttely Uiva Flytande 15.–18.8.2024 Lauttasaaressa HSK:n satamassa
  • Vene 25 Båt -messut järjestetään  7. – 16.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa.