Venemessuilla on veneitä joka makuun!

Ajankohtaista

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 19 Båt -messut aloittaa veneilykauden ja esittelee yli 500 venettä. Tänä vuonna esitellään erityisen paljon uusia alumiiniveneitä ja daycruiser-tyyppisiä veneitä. Uutuusmallien rinnalla esitellään aikaisempien vuosien suosikkimalleja. Vene 19 Båt -messut  järjestetään 8.–17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. 

Venemessuilla on veneitä joka makuun!

Venemessut tarjoaa seitsemän hallin täydeltä kiinnostavaa nähtävää, koettavaa ja mukaan hankittavaa. Veneiden lisäksi messuilla on veneilyvarusteita ja -tarvikkeita sekä vesiharrastuksiin liittyviä välineitä. Kalastusteema nousee vahvemmaksi messuilla vuosi vuodelta. Tapahtumaan osallistuu yli 300 yritystä ja siellä vierailee vuosittain 60 000 – 70 000 veneilystä kiinnostunutta.

”Venemessut tahtoo tavoittaa veneilijöiden lisäksi entistä enemmän sellaisia ihmisiä, joilla on kiinnostus veneilyn aloittamiseen, mutta tarvitsevat hiukan rohkaisua ja opastusta. Venemessut tarjoaa heille paikan, josta löytää tietoa helposti. Haluamme innostaa erityisesti lapsia ja nuoria, siksi alle 15-vuotiaat pääsevät messuille maanantaista torstaihin ilmaiseksi, ” kertoo Tomi Frick Messukeskuksesta. ”Veneiden vuokraus on tänä vuonna myös esillä venemessuilla. Aina ei tarvitse omistaa venettä päästäkseen veneilemään.”

Veneitä kaikissa kokoluokissa

Venemessuilla esiteltävistä veneistä reilusti yli puolet on suomalaisia. Suomalaisista venemerkeistä uutuuksia venemessuilla esittelevät Alucat, Alutroll, AMT, Aquador, Bella, Cross, Falcon, Finnmaster, Grandezza, Nord Star, Sargo, Silver, Suvi, Targa, Terhi ja Yamarin. Kiinnostavimmat suomalaiset uutuusveneet ovat Alucat W10, AMT 190 BRf ja 210 DC, Cross 62 BR, Falcon C 7, Finnmaster P6, Nord Star Sport 25, Silver Hawk BR, Silver Tiger Brz/DCz, Yamarin 63 BR ja Yamarin 88 DC. 

Muita merkittäviä veneuutuuksia ovat Anytec A30, Marex 360 Cabriolet Cruiser, Askeladden P79 Weekend ja Jeanneau Merry Fisher 895 Marlin sekä erityisen kiinnostava saksalainen Brabus Shadow 500.

Venemessujen suurin vene on italialainen Pershing 5X. Messuilla nähdään myös Sunseeker Predator 50.  Venemessuilla esitellään kaksi purjevenettä Beneteau Oceanis 38.1. ja Hanse 388. Ne löytyvät Purjehdussatamassa, jossa on myös foilaavia veneitä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n luokkaliitot esittelevät lisäksi kisaveneitään hallissa 4, josta löytyy myös kilpamoottoriveneitä Race WKND! -alueelta.

Messuilla palkitaan keskiviikkona 13.2. klo 12 näyttelyn veneiden joukosta merkittävimmät uutuudet – Messujen avovene, Messujen retki- ja yhteysvene sekä Messujen matkavene. Näiden sarjojen finalistit julkaistaan avajaispäivänä 8.2. klo 10. Messujen veneet antaa hyvän kuvan vuoden kuumimmista uutuuksista. Niitä esitellään myös ohjelmapisteessä Totaaliveneen Messissä hallissa 6.

Kalastusveneet Uusi Aalto -altaalla

Uusi Aalto -altaalla tutustutaan tarkemmin kalastusveneisiin ja -elektroniikkaan. Altaalla kalastusoppaat ja kalastuksen asiantuntijat kertovat näiden hyödyntämisestä kalastuksessa. Uusi Aalto -altaalla nähdään Tracker Pro Guide V-175 Combo Garminin elektroniikalla, Kalle Paavolan Buster XL:n pohjalta kustomoitu autenttinen heittokalastusvene, uisteluvarusteltu Buster Cabin, Buster M, North Silver 585 Fish –heittokalastusvene, Haukikoiran Lund 1900 Tyee, Lund Pro V 2075 ja Alucat W8 -katamaraanityyppinen heittokalastusvene. Lisäksi altaaseen tulee myös Sea-Doo Fish Pro –jetti sekä Buster S.

Messujen vanhin vene on 1930-luvulta

Mahogany Yachting Society r.y tuo vuosittain venemessuille kunnostettuja veneitä ja niiden tarinoita. Tänä vuonna klassisten veneiden osastolla 7d141 nähdään barellback-tyylinen Chris Craft runabout, joka laskettiin vesille viime vuonna. Vene on sapelimahonkia ja sen koneena on Mercruiserin viisilitrainen V8. UTÖ 20 DC on B-H Johanssonin vuonna 1966 rakentama ensimmäinen prototyyppi DC UTÖ. Vene on alkuperäiskuntoinen ja ensimmäinen messuilla esillä oleva avo UTÖ. Vene on toiminut yhteys veneenä Hiittisissä. Tuulilasivene Saga on Kuggomin puuveneoppilaitoksen venemestarin Erkki Lönnqvistin suunnittelema ja rakentama 1960-luvun henkeen tehty mahonkikaunotar. Vene on saanut uuden pohjan 50 vuoden käytön jälkeen. Lightning kevytvene on mahonkinen, alkuperäiskuntoinen 1960-luvun klassikko, jonka kyljet on tehty yhdestä laudasta. Veneellä kilpaillaan edelleen aktiivisesti. Osastolla on myös messujen vanhin vene, joka on  Turun Veneveistämönjolla 1930-luvulta.

Klassisten veneiden osastolla Kuggomin veneenrakennuskurssin opettaja Esko Mattson kannustaa kunnostamaan vanhoja veneitä ja kertoo alan kursseista. Paikalla on myös Nisse Häggblomin Outboard Museum, joka esittelee vanhoja hienoja moottoreita.  Lauantaina 9.2.2019 klo 14 osastolla jaetaan klassikkotodistukset rekisteriin hyväksytyille uusille veneille. Paikalla on myös Museoviraston erikoistutkija Hannu Matikka.

Vuoden vierassatama, Vuoden veneilyteko, Pelasta Itämeri ja venepalkinnot

Venemessuilla jaetaan useita palkintoja. Avajaispäivänä 8.2. klo 10  julkaistaan Vuoden vierasvenesatamat ja perjantaina 15.2. klo 15 jaetaan Pelasta Itämeri -palkinto. Nämä molemmat palkinnot ovat Suomen Messusäätiön tukemia palkintoja. Vuoden vierasvenesatama -palkinto jaetaan yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kanssa. Veneilytoimittajat ry:n Vuoden Veneilyteko –palkinto jaetaan 8.2. klo 10.  Näiden lisäksi jaetaan Messujen veneet –palkinnot keskiviikkona 13.2. klo 12.

Monipuolista ohjelmaa

Venemessuilta löydät ohjelmapisteet kalastukselle, purjehdukselle, moottoriveneilylle, veneiden huollolle ja kunnostukselle sekä vesiharrasteille. Vesiurheilua pääsee seuraamaan ja testaamaan itsekin Uusi Aalto -alueen altaalla, missä järjestetään lajikokeilujen lisäksi demoja ja kisailuja. Suppailua pääsee kokeilemaan uudessa matalassa altaassa, jossa ei pääse kastumaan.  Uutena ohjelmapisteenä tänä vuonna on Totalveneen Messi, jossa on tarjolla tuoreinta tietoa moottoriveneilystä,  ja moottoriveneistä. Kalastusohjelmaa on Uusi Aalto –altaalla, Lowrance Live Stagella ja Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla. Purjehdustarinoita kuullaan Purjehdussatamassa ja veneitä kunnostetaan Venemestarin Telakalla. Venemessujen kalastusalueen isäntänä toimii Mikko ”Peltsi” Peltola, Uusi Aalto -altaalla viihdyttää Aleksi ”Alex” Halen ja Purjehdussataman juontaja on Tuuli Petäjä-Sirén. Venemestarin Telakalla juontavat Marianne Harjula ja Henna Ilmonenvuoroviikonlopuin.  

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kotisatamassa on  Yhdessä Vesille -tapahtuma-allas, Yhdessä Vesille -lastenmaailma, SPV:n koulutus- ja katsastuspiste sekä Veneilijän Kamapörssi, johon voi tuoda hyväkuntoisia veneilytarvikkeita myyntiin. 

Vene 19 Båt -messut järjestetään pe–su 8.–17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 19 Båt -messut tuo esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa ja tuo tapahtumaan entistä enemmän Itämeri-sisältöä. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz.

Aukioloajat (avoinna kaikille)
pe 8.2. klo 11-19
la-su 9. – 10.2. klo 10-18
ma-pe 11. – 15.2. klo 11-19
la-su 16. – 17.2. klo 10-18

Tänä vuonna tapahtumaan on ilmainen pääsy alle 15-vuotiaille maanantaista torstaihin 11.–14.2. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Liput ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com

Pääsyliput ovelta aikuiset 19 e/ lapset (7-15 v) ja erikoisliput 12 e. Ennakkoon ostettuna 16 e/10 e.
Ryhmäliput ovelta 12 e/hlö ja ennakkoon ostettuna 10 e/hlö, ryhmässä min 10 hlöä.
Maanantaista torstaihin (11.–14.2.) alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta messuille. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

www.venemessut.fi #venemessut
Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com