Pelastusliivipäivä 29.5.2021

Ajankohtaista

Tiesitkö, että jopa 8/10 vesiliikenteessä hukkuneesta olisi pelastunut, jos heillä olisi ollut päällään oikein puetut pelastusliivit ja tilanteen nähneet olisivat osanneet auttaa? 

Osallistu pelastusliivipäivään 29.5.2021

Pelastusliivejä ei turhaan kutsuta halvaksi henkivakuutukseksi. Vain muutaman kympin satsauksella voi turvata oman ja läheisten hengen vesillä liikuttaessa. Pelastusliivejä on runsaasti tarjolla eri käyttötarkoituksiin, joten nyt on juuri oikea hetki hoitaa pelastusliivit kuntoon tulevaksi kesäksi. 

Osallistu Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton Pelastusliivipäivään 29.5.2021 ja pue pelastusliivit päälle

Pelastusliivipäivää on vietetty Suomessa jo useana vuonna, joskin ajankohta on vaihdellut hieman. Tänä vuonna päivää vietetään 29.5.2021. Päivän tavoitteena on muistuttaa turvallisesta vesillä liikkumisesta ja tempaista pelastusliivien käytön puolesta.

Tänä vuonna Pelastusliivipäivää vietetään poikkeuksellisissa olosuhteissa. Tästä huolimatta haastamme sinut mukaan liputtamaan pelastusliivien käytön puolesta, missä ikinä päivää vietätkään. Voit osallistua seuraavia ohjeita noudattaen:    

1. Pue pelastusliivit 
2. Ota kuva
3. Jaa kuvasi aihetunnisteella #pelastusliivipäivä  
4. Haasta kaverit mukaan

Voit olla kuvassa yksin, työkaverisi, perheenjäsentesi tai vaikka lemmikkisi kanssa. Kuvan voit napata Teams-kokouksen lomassa, puutarhahommissa, kaupassa, vesillä  – kaikki käy, kunhan päällä on pelastusliivit. Muistathan kuitenkin välttää turhia lähikontakteja kuvaa ottaessasi.

Lähde: SUH