Veneiden koeajotapahtumasta menestys

Ajankohtaista

Ensimmäinen suomiveneilee.fi-koeajotapahtuma oli menestys

Ensimmäistä kertaa järjestetty veneiden suuri koeajopäivä osoittautui menestykseksi. Suomiveneilee.fi Lauttasaaressa -tapahtumassa Helsingissä oli koeajettavana peräti 43 erilaista venettä, kahden päivän aikana koeajoja tehtiin yli 500 ja niissä oli mukana lähes 1200 henkeä.

”Liikkeellä oli monenlaisia ihmisiä: sekä veneen hankkijoita että sekä mahdollisia uusia veneilijöitä, jotka hakivat varmuutta siihen onko veneily heidän harrastuksensa.”, kuopiolaisen Bella-Veneet Oy:n myynti- ja kehityspäällikkö Janne Mäkelä kertoo.

Mäkelän mukaan tilaisuudella oli myös selvä kaupallinen vaikutus: venemyyjät eri puolilta Suomea saivat uusia, koeajolla käyneitä asiakkaita jo seuraavina päivinä.

Koeajotapahtumalle on kysyntää

”Koeajotapahtumalle on potentiaalia. Vaikka yleisötapahtumien suosio tuntuu vähenevän jatkuvasti, niin veneilystä kiinnostuneita riitti koko kahden päivän koeajotapahtuman ajan”, vahvistaa AMT-veneiden toimitusjohtaja Mikael Winqvist.

Winqvistin mukaan noin puolet koeajolla käyneistä haki hyvin täsmällisesti tietoa ja ajokokemusta koeajamastaan venemallista. Toinen puoli halusi tutustua veneilyyn ja päästä nauttimaan saaristoluonnosta Helsingin edustalla.

”Se oli tapahtuman tarkoituskin: edistää veneilyä ja saada uudet ihmiset syttymään harrastukselle”, Winqvist toteaa.

Beneteau Oceanis 38.1 -purjevenettä tilaisuudessa kipparoinut Ajola Yachtsin Antti Saarisalo kertoo, että myös urheilullinen suuri matkapurjevene oli kahden päivän ajan jatkuvasti miehitettynä.

”Keli oli lähes täydellinen ja kaikki purjehtimassa käyneet olivat tyytyväisiä. Purjehtijan mielestä tuulta olisi saanut tietysti olla enemmän, mutta vain yksi legi oli sellainen että tuulta ei ollut lainkaan ja jouduimme ajamaan moottorilla. Purjehtimassa kävi useampi miehistö, jotka suunnittelivat purjeveneen hankkimista”, Saaarisalo kertoo.

Kolme veneilyn suurtapahtumaa

Veneilyn harrastajien ja ammattilaisten suurimmat tapahtumat ovat Helsingin Uiva venenäyttely elokuussa ja Vene Båt -messut helmikuussa. Koeajotilaisuus, jossa pääsee kerralla kokeilemaan 23 eri valmistajan veneitä oli Suomessa aivan uudenlainen mahdollisuus.

”Koeajotilaisuus osoittautui oikeanlaiseksi tapahtumaksi oikeaan aikaan. Paikalle tuli sekä veneilystä kiinnostuneita ja haaveilevia että aktiivisia veneilijöitä, sillä missään muualla ei pysty koeajamaan lyhyen ajan kuluessa tällaista venevalikoimaa”, Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo toteaa.

Toimialajärjestö Finnboatin ja Venealan Kauppiaat ry:n lisäksi 16.–17.5.2019 järjestettyä tapahtumaa olivat mahdollistamassa veneilyn harrastajien keskusjärjestö Suomen Purjehdus ja Veneily ry, Vene Båt -messut, Mercury Marine, Pidä Saaristo Siistinä ry, veneilytarvikeliikkeet Maritim ja Vetus sekä yli 20 suomalaista venevalmistajaa, -kauppiasta ja -maahantuojaa.

Tärkeässä roolissa olivat myös Lauttasaaren Veneentekijäntien yritykset, jotka järjestävät samaan aikaan perinteisen yhteisen veneilykauden avajaistilaisuutensa. Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin.