Mercuryn 1st Mate turvaa venettä ja miehistöä

Ajankohtaista

Mercury 1stmate turvallisuusjärjestelmä lähettimet ja mobiilisovellus

Merucyryn tarjoaa moottoreidensa käyttäjille langattoman 1st Mate pelastus- ja turvallisuusjärjestelmän, joka tarjoaa mm. varkaudenestotoiminnon sekä varoittaa ja esimerkiksi pysäyttää moottorit, jos kippari putoaa veneestä.  

Veneen propulsiojärjestelmään integroituva järjestelmä koostuu älykkäästä keskusyksiköstä, puettavista lähettimistä ja mobiilisovelluksesta, ja se tarjoaa ihmishenkiä pelastavia ja omaisuutta suojaavia turvallisuusominaisuuksia. 1st Mate -mobiilisovellus on saatavilla nyt iOS-laitteille, Android-versio on tulossa saataville lähiaikoina. 

Veneestä putoamisen valvonta- ja varoitusjärjestelmä perustuu puettavien lähettimien käyttöön, ja se suojaa veneen kipparia ja jopa seitsemää matkustaa.

Puettavat lähettimet ovat yhteydessä mobiililaitteisiin, ja järjestelmä integroituu suoraan veneen propulsiojärjestelmään. Jos kapteeni putoaa veneestä, järjestelmä varmistaa, että moottorit pysäytetään, tapahtuneesta varoitetaan äänimerkillä ja matkustajille lähetetään toimintaohjeet 1st Mate -mobiilisovelluksen kautta lähetettävien hälytysviestien välityksellä. Ohjeet opastavat matkustajia käynnistämään moottorit ja ohjaamaan veneen turvallisesti takaisin paikkaan, jossa kapteeni putosi veneestä.

Jos matkustaja putoaa veneestä, sovellus antaa äänimerkin, lähettää hälytysviestit ja ilmoittaa kapteenille pudonneen matkustajan GPS-sijainnin.

Hätäviestit
Jos kapteeni (kapteenin lähetintä käyttävä kuljettaja) putoaa eikä pääse takaisin veneeseen tai jos matkustajat eivät pääse palaamaan veneellä kapteenin luo, 1st Mate voi lähettää hätäviestin kapteenin mobiilisovelluksen kautta määritellyille tahoille. Hätäviesti lähetetään automaattisesti, kun tietty aika on kulunut, ja avunpyyntö on mahdollista lähettää myös manuaalisesti. Viesti sisältää veneestä putoamisen tapahtumapaikan, veneen keulasuunnan ja päivämäärän ja kellonajan.

Varkaudenesto 

Tämä ominaisuus lukitsee veneen moottorit luvattoman käytön estämiseksi. Moottoreiden lukitus voidaan avata helposti kapteenin lähetintä käyttämällä tai 1st Mate -mobiilisovelluksen kautta, kun kapteeni on valmis jatkamaan matkaa. Jos Mercury SmartCraft -teknologiaa tukevat moottorit irrotetaan veneestä, 1st Mate sallii niiden käynnistämisen uudelleen vasta, kun ne ovat saaneet järjestelmästä liittämisviestin.