Meripelastusvene Arctic 17 ja Arctic A4 esittelyssä Helsingin Uivassa

Ajankohtaista

Arctic Airboats esittelee Helsingin Uivassa venenäyttelyssä meripelastusvene Arctic 17:n sekä Arctic A4 –veneen. 

Arctic P17 on viisimetrinen Search And Rescue apuvene, joita on mm. Viron poliisin ja rajavartioston käytössä sekä tytäraluksina Saksan meripelastusyhdistyksen 24-metrisissä pelastusristeilijöissä. 

Arctic P17 meripelastusvene esitellään Helsingin Uivassa venenäyttelyssä 16.–19.8.2018

Arctic 4 on pieni ja kevyt polyeteenivene, joka soveltuu mm. palokuntien nopean toiminnan tarpeisiin. Vene voidaan tarvittaessa nostaa perävaunusta nopeasti veteen käsivoimin ja siinä voi kuljettaa esimerkiksi sukeltajan ja pelastushenkilökuntaa yhteensä 500–600 kg. Veneen irrotettava keskipenkki toimii varusteiden säilytys- ja kuljetuslaatikkona. Veneitä on käytössä mm. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella. 

Arctic 4 on esittelyssä Helsingin Uivassa venenäyttelyssä 16.–19.8.2018

Arctic Airboats on vuodesta 2008 valmistanut hydrokoptereita alumiinista ja polyeteenistä. 2016 keväällä aloitettiin pelastus- ja partiointikäyttöön tarkoitettujen veneiden valmistus Paraisilla yhteistyössä HL-Metal OY:n laivanrakennustoimialan, HL Marine:n kanssa. HL Marine valmistaa laivakomponentteja, alumiiniveneitä sekä isompia aluksia, esimerkkinä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle tehty 25 metriä pitkän jätteenkeräysalus. 

Venetyyppiä kutsutaan RBB:ksi (Rigid Boyancy Boat) ja se on ulkoisesti samanlainen kuin RIB, eli kumiponttooneilla varustettu jäykkärunkoinen vene. Sisätilat ovat kuitenkin huomattavasti tilavammat kuin RIB-veneessä, koska ponttoonit ovat vain puoliympyrän muotoiset ja sisälaita on pystysuora. Polyeteeniveneen etuja ovat mm. kolhuja kestävä runko ja kova laitaponttooni, jota ei tarvitse varoa eikä pumpata kuten RIB-veneen ponttooneita. Arctic-veneen rungot on täytetty kellunta-aineella, joten ne ovat uppoamattomia.

www.airboats.fi

Helsingin Uiva venenäyttely 16.–19.8.2018 Lauttasaaressa, HSK:n kerhosatamassa. www.uiva.fi