Uutuus kaudelle 2021: näyttävä ja tilava uusi Cross 75 BR

Ajankohtaista

Cross-malliston uutuus kaudelle 2021 on näyttävä ja tilava uusi lippulaiva, Cross 75 BR. Kestävä alumiinirunko ja modernisti muotoiltu lasikuituinen kansi tarjoavat mukavaa, tyylikästä ja turvallista matkantekoa jopa yhdeksälle.

Uusi Cross 75 BR

Cross-malliston uudessa lippulaivassa yhdistyvät perinteiseen Cross-tyyliin alumiinirungon käytännöllisyys ja lasikuitukannen tyylikkyys. Kansirakenne on saanut uutta muotoa ja veneen avotilan suunnittelussa on panostettu erityisesti turvallisuuteen ja käytännöllisyyteen.

Suojaisa ja mukava avotila yhdeksälle

Uuden Cross 75 BR:n avotila

Suuri avotila kutsuu nauttimaan aurinkoisista ja vauhdikkaista kesäpäivistä vesillä. Korkea ja pitkä tuulilasi tarjoaa erinomaisen suojan kuljettajalle sekä taka-avotilan matkustajille. Taka-avotilassa on muhkea U-sohva ja lisävarusteena on saatavana sekä pöytä että auringonottotaso. Reilunkokoisen taka-avotilan lisäksi keulassa on mukavasti tilaa, ja myös keulaan saa lisävarusteena auringonottotason.
 
”Cross 75 BR:n avotila on reilun kokoinen ja myös uimatasoilla sekä kuomutallin päällä on reilusti tilaa, mikä helpottaa niin veneeseen kulkua kuin esimerkiksi vesiurheilun harrastamista. Harkitut kulkureitit veneeseen ovat selkeät ja turvalliset”, kertoo Crossin markkinointipäällikkö Johan Finnberg.
 
Peräkanteen integroitu kuomukotelo tekee takakannesta yhtenäisen kokonaisuuden ja isoilla takauimatasoilla on helppoa ja turvallista toimia. Suuret uimatasot toimivat erinomaisesti esimerkiksi vesiurheilussa, vesihiihtokaaren saa lisävarusteena.
 
Takaa on turvallista astua askelman kautta veneeseen. Vene on läpikuljettava ja myös keulaan pääsee selkeän askelman kautta, lisävarusteena keulaan on saatavana taitettava keulaporras, joka helpottaa rantaan astumista ja veneeseen nousua keulan kautta.

Uusi Q wide -infotainment-näyttö

Uudessa Cross 75 BR:ssa on vakiona Q wide infotainment-järjestelmä

Suoraan kuljettajan eteen on sijoitettu uusi leveä Q wide -infotainment-näyttö, jonka kaksi näkymää voi räätälöidä oman mieltymysten mukaisesti. Kuljettaja voi valita toiselle näytölle esimerkiksi merikartan samalla kuin toisella näytöllä voidaan näyttää vaikkapa moottorin mittaristotiedot.

Q wide -järjestelmässä on vakiona digitaalinen kytkinpaneeli, jonka kautta hallitaan muun muassa valojen sekä lisävarusteina saatavien lämmittimen ja jääkaapin katkaisijoita. 

Cross Q on vuonna 2020 Crosseihin vakiovarusteeksi tullut helppokäyttöinen infotainment-järjestelmä, jossa  suuri ja helppokäyttöinen kosketusnäyttö yhdistää elektroniset kartat, ajotietokoneen ja viihdejärjestelmän osaksi moottoriveneen perusvarustusta. 
 
Cross Q-järjestelmä sisältää vakiovarusteena internet-yhteyden, Navionicsin merikartat, Yamaha-perämoottoreiden hallinta- ja mittarijärjestelmän, oman alueen säätiedot ja wifi-hotspotin, jonka kautta Cross Q-järjestelmän verkkoyhteyden voi jakaa myös muille laitteille.

Kattavasti varusteltu

Cross 75 BR:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. Cross Q Wide -infotainment-näyttö, stereot, trimmitasot led-näytöllä ja joystick-ohjauksella sekä tuulilasinpyyhkimet (sb ja bb).
 
Cross 75 BR-malliin on saatavana uusi, pehmeä Softdeck-turkkipinta, joka on tyylikäs, turvallisen pitävä myös märkänä, helppohoitoinen ja miellyttävä paljaankin jalan alla. Vaihtoehtoisesti veneen saa alumiiniturkilla. Lisävarusteina on saatavana myös mm. auringonottotaso etu- ja taka-avotilaan, premium-audiojärjestelmä, keulapotkuri, ankkurivinssi, jääkaappi sekä kauko-ohjain keulapotkuriin ja ankkuriliinaan.  
 
Veneessä on hyvät säilytystilat: tilaa löytyy keulapenkin alla, apukuskin pulpetista sekä etenkin taka-avotilan bb-penkin alta. Suuri, kiinteä 300 litran polttoainetankki takaa laajan toimintasäteen.

Riittävästi tehoa ja huippuluokan ajo-ominaisuudet

Vauhdikkaan Cross 75 BR:n ajo-ominaisuudet ovat Crossien tapaan huippuluokkaa. Cross 75 BR toimii loogisesti kovemmassakin kelissä ja se soveltuu erinomaisesti myös ulkosaariston vaativiin olosuhteisiin. Veneen moottorisuositus on 225–300 hv ja huippunopeus 300 hv Yamahalla noin 48 solmua.

Cross 75 BR: pituus: 7,37 m, leveys: 2,47 m, paino: 1350 kg, henkilöluku: 9, moottorisuositus: 225–300 hv