Uusi Shark BRX vahvistaa Silverin täysalumiinisten veneiden X-sarjaa

Ajankohtaista

Silverin kolmesta mallisarjasta kovimpaan käyttöön tehty alumiiniveneiden X-sarja päivittyy kaudelle 2022 uudella Silver Shark BRX -mallilla. Vene on nähtävillä ensi kertaa Helsingin Uiva-venenäyttelyssä 19.–22.8.2021.

Uusi Silver Shark BRX esitellään Helsingin Uivassa elokuussa 2021

Vahvasta merialumiinista valmistettuja X-sarjan veneitä on valmistettu Ähtärissä vuodesta 2017. Sisältä ja ulkopuolelta alumiiniset Silverit esiteltiin ensi kertaa 2017 Helsingin venemessuilla. Veneet saavuttivat saman tien suuren suosion etenkin vapaa-ajan kalastajien keskuudessa. Shark BRX olikin lanseeraamisvuonnaan ehdolla Best of Boats kilpailussa Best for Fishing kategoriassa.

Uudessa Silver Shark BRX -veneessä on uuden Silver Shark CCX:n tapaan täysin uusi nousulistaton runko. Nousulistattomuuden ansiosta veneen kulku on pehmeää ja hiljaista. Uuden rungon ansiosta sisätilat ovat aiempaa tilavammat ja vene on vakaampi. Veneen pulpetit on muotoiltu uudelleen ja tumman värityksen ansiosta, niistä ei tule heijastuksia lasiin.

Veneessä on uusi aidosta lasista valmistettu karmiton tuulilasi. Kehyksetön tuulilasi tekee veneen ilmeestä kevyemmän ja yhtenäisemmän muiden mallien kanssa. Lasista valmistettu tuulilasi mahdollistaa tuulilasinpyyhkimen käytön eikä lasi naarmuunnu herkästi. Tuulilasi jatkuu pitkälle sivuille, tarjoten hyvin suojaa myös takapenkillä istuville.

Veneen vakiovarusteluun kuuluu muun muassa Raymarine Axiom+ 9 RV + CPT-S-anturi, Lighthouse-kartta, kuljettajan ja kartturin kokopehmustetut kuppi-istuimet, alumiiniset klaffipenkit perässä, runsaat säilytystilat sekä kulkuvalot. Kattavan vakiovarustuksen lisäksi veneeseen on saatavilla laaja lisävarustevalikoima. Keulaan on saatavilla kätevä taso esimerkiksi heittokalastukseen. Kuljettajan ja kartturin penkin jalka on mahdollista vaihtaa korkeussäädettävään jalkaan, jolloin ajoasento saadaan säädettyä itselle optimaaliseksi.

SILVER SHARK BRX

  • Pituus: 5,85 m
  • Leveys: 2,24 m
  • Kuivapaino: 780 kg
  • Moottorisuositus: 80–135 hv
  • Henkilömäärä: 7