Uusi Buster M muuntuu myös heittokalastajan veneeksi

Ajankohtaista

Kalastusvarusteltu Buster M on ensiesittelyssä Helsingin venemessuilla 2018

Busterin uusi kalastusvarustepaketti on nyt saatavana Buster S:n lisäksi myös seuraavaksi suuremman kokoluokan suosikkiveneeseen, Buster M:ään. Kalastusvarustepaketilla M ja S muuntuvat omien tarpeiden mukaisiksi kalastusveneiksi.  Uusiin Buster M -kalastusvarusteisiin voi tutustua tarkemmin Helsingin Vene 18 Båt -näyttelyn uudistuneella kalastusalueella.

Busterin uusi kalastusvarustepaketti on nyt saatavana Buster S:n lisäksi myös seuraavaksi suuremman kokoluokan suosikkiveneeseen, Buster M:ään. Kalastusvarustepaketilla M ja S muuntuvat omien tarpeiden mukaisiksi kalastusveneiksi.

Uusi neljännen sukupolven Buster M on 4,86 metriä pitkä viiden hengen alumiinivene. Konetehoalue on 30–40 hevosvoimaa. Kalastusvarustellun veneen kokonaispaino jää moottoreineen reiluun 500 kiloon, joten se on helposti liikuteltavissa jarruttomalla trailerilla.

”Kalastusvarustepaketilla täydennetyt Buster M ja S ovat nykyaikaisia ja käytännöllisiä kalastusveneitä, joka sopivat erityisen hyvin heittokalastuksen harrastajille. Molemmat mallit ovat kevyesti liikuteltavia, mutta lähes puoli metriä pidemmässä M:ssä on jo selvästi isomman veneen tuntua”, kertoo varustepaketin tuotekehitykseen osallistunut kalastusopas Jani Ollikainen.

Buster M ja S -veneiden kalastusvarustepakettiin kuuluu vapalaatikko, kalastusistuimella varustettu heittotaso sekä keulamoottoriteline. Varustepaketin osat voi hankkia myös erikseen ja varusteet voidaan irrottaa veneen käyttötarkoituksen muuttuessa. 

Jani Ollikainen esittelee venettä Helsingin Vene 18 Båt -näyttelyn kalastusalueella  koko messujen ajan. Messut ovat avoinna yleisölle 9.–18. helmikuuta 2018. Ruotsissa uusi kalavene on esillä Sportfiske-messuilla 16.–18. maaliskuuta.

Tilavampi ja kätevämpi vapalaatikko, heittotasolla mukavuutta ja lisätilaa

Kalastusvarustuksella Busterin etupenkki laajennetaan reilun kokoiseksi heittotasoksi. Se tarjoaa kalastajille korotetun turkin, joka parantaa näkyvyyttä ja helpottaa vapakalastusta. Heittotason alla on runsaasti säilytystilaa retkitarvikkeille ja kalastusvarusteille, jolloin tavarat saadaan pois kalastajien tieltä. Säilytystilat avautuvat kahden heittotason takareunaan sijoitetun suuren kannen kautta.

Heittotason etureunassa on Buster M:n perusvarustukseen kuuluvan keulalaatikon lisäksi erillinen säilytystila esimerkiksi ankkurille ja lepuuttajille. Heittotasoon kuuluu irrotettava laadukas kalastusistuin.

Toinen, hieman pienempi heittotaso muodostuu irrottamalla takapenkin kuomukotelo–selkänoja. Tällöin takapenkistä ja uimatasoista muodostuu samassa tasossa oleva heittopaikka.

Pitkä vapalaatikko kiinnitetään veneen vasemmalle laidalle. Kaksipulpettisen Buster M -version vakiovarustukseen kuuluu vasemman pulpetin eteen sijoitettu lyhyt vapalaatikko.

”Vapalaatikko on todella tilava ja helppokäyttöinen. Esimerkiksi hauenkalastajien yleisin vapamitta on 8,5 jalkaa ja niitä mahtuu pitkään laatikkoon keloineen helposti 5–6 settiä. Kalastushetken aikana vavat saa kätevästi riviin vapalaatikon kannelle”, Jani Ollikainen kertoo.

Vapalaatikko on käytännöllinen lisäsäilytystila muullekin tavaralle esimerkiksi mökkimatkan ajaksi.

Keskilinjasta hieman sivuun kiinnittyvä keulasähkömoottoriteline jättää keulakannelle reilusti astinpintaa helpottaen veneeseen nousua laiturilta. Teline sisältää lisäksi uuden kiinnitysknaapin asennuspaikan telineen ulkopuolella, joka paitsi toimii kiinnityspisteenä myös suojaa keulamoottoria.

”Haukikaislikoissa ja -karikoissa pieni keulamoottori on kätevä ja helppokäyttöinen”, Jani Ollikainen kertoo.

Kevyt ja kätevä kuljettaa

Uusi Buster M painaa kalastusvarustultuna 413 kg ja moottorisuositus on vääntävä ja taloudellinen Yamaha F40F. Buster M:n malliversiot ovat yksipulpettinen M1 ja kaksipulpettinen M2.

Pienempi Buster S painaa kalastusvarusteineen vain 308 kg ja sen suositeltu konetehoalue on 20–30 hevosvoimaa. Parhaiten vene toimii Yamahan uudella, vain 60 kiloa painavalla F25G-moottorilla.

Buster S:stä on saatavilla kolme eri versiota: peräpenkiltä ajettava moottorin kahvasta ohjattava S, sivupulpetilla varustettu S1 ja keskipulpettiversio Scc.

Kalastusvarustepaketti voidaan jälkiasentaa kaikkiin vuosimallin 2018 Buster M -versioihin sekä kaikkiin Buster S -veneisiin vuosimallista 2017 alkaen.