250 venettä Helsingin uivassa venenäyttelyssä 18.–21. elokuuta

Ajankohtaista

Odotettu Helsingin Uiva Flytande -venenäyttely järjestetään koronatauon jälkeen Lauttasaaressa jälleen 18.–21. elokuuta 2022. 

Uiva venenäyttely Lauttasaaressa Helsingissä ilmakuva

Helsingin Uiva venenäyttely on viime vuosina kasvanut venenäyttelystä koko perheen kesätapahtumaksi, johon tullaan koko päiväksi viihtymään perheen ja ystävien kanssa. Korona-aika on nostanut veneilyn suosion poikkeuksellisen korkealle ja tämä näkyy myös näyttelyssä.

”Uivaan on tulossa noin 250 venettä ja odotamme vielä uusia ilmoittautumisia ennen messujen avautumista”, Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Uivan venenäyttelyn alukartta 2022 Lauttasaari HSK:n satama

 

Näyttelyalueella on tuttuun tapaan monipuolista ohjelmaa, koeajoja sekä erilaisia näytöksiä ja esityksiä koko perheelle. Suomen Purjehdus ja veneily ry tuo Uivaan lasten toimintamaailman, jossa voi tutustua purjehdukseen ja veneilyyn hauskojen liikunnallisten aktiviteettien avulla.

Ohjelman kohokohtiin kuuluvat Extreme-Lifen taiturien huikeat flyboard- ja Freestyle-jetteily- näytökset perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.  Muun ohjelman voi nauttia maittavaa ruokaa keskusaukion ravintolasta ja street food-ruokarekoista ja seurata samalla päälavan esityksiä. 

”Torstaina ohjelmalavalla korostuu myös vastuullisuusteema. Aiheina on mm. lujitemuovin kierrätys ja tulevaisuuden käyttövoimat”, Pajusalo kertoo. ​

Uivan perjantai on suuri koeajopäivä. Erillistä koeajolaituria ei ole, mutta perjantaina kello 16 alkaen on veneiden koeajomahdollisuuksia tarjolla joka laiturilla. Rohkeimmat voivat näyttelyssä kokeilla veneiden lisäksi myös Land Rover Defenderin ilmiömäistä suorituskykyä Terrapod-ajorampilla. 

Alueen keskelle, promenadin varrelle siirtyneellä kalastuslaiturilla puolestaan kuullaan koko messujen ajan puolen tunnin välein tietoiskuja kalastusveneen varustelusta ja ammattilaisten parhaita kalastusvinkkejä.

”Kalastusosasto ei ole vain yksi laituri muiden joukossa, vaan siellä on koko messujen ajan elämää ja ohjelmaa. Esittelijät ja kalastusoppaat ovat paikalla koko messujen ajan pieniä taukoja lukuunottamatta”, kalastusopas Pasi Tuike kertoo.

 

Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään tuttuun tapaan HSK:n venesatamassa Lauttasaaressa (Vattuniemen Puistotie 1).  Näyttely on auki arkisin kello 12–20 ja viikonlopppuna kello 10–18. 

Tutustu tarkemmin ja osta liput ennakkoon:

 

Helsingin Uiva venenäyttely on auki torstaina ja perjantaina 18.–19. elokuuta kello 12-20 ja viikonloppuna kello 10–18. Pääsyliput alueelle maksavat 16 €, ennakkolipun saa verkosta 14 eurolla. Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät messuille 6 eurolla ja alle seitsenvuotiaat lapset vanhempien seurassa ilmaiseksi. Portilla käy maksuvälineenä vain kortti.

Uivaan pääsee helposti myös julkisilla liikennevälineillä. Lauttasaaren metroasemalta on aiempien vuosien tapaan järjestetty messualueelle maksuton non-stop-bussi. 

Ohjelmaa kaikille vesillä viihtyville

Uivassa näyttelyssä on jokaiselle vesillä viihtyvälle jotakin. Suomalaisten suosimat 4–6 metrin mittaiset perämoottoriveneet ovat tuttuun tapaan erittäin vahvasti edustettuina. Paikalla ovat mm. AMT, Bella, Buster, Faster, Falcon, Finnmaster, Husky, Marino, Pioner, Silver, Suvi, Terhi ja Yamarin. Myös asuttavia matkaveneitä on esillä laaja valikoima, mm. näyttelyn suurimmat moottorijahdit Grandezza 37CA, Nord Star 42+ Cruiser, Princess F45 ja Targa 46. Laajan valikoiman matkaveneitä tuovat messuille Galeon, Grandezza, Jeanneau, Nord Star, Sargo, Targa ja Quicksilver. Valikoimaa täydentävät mm. hollantilaisvalmistaja Linssen ja turkkilainen Dromeas. 

Moottorivenevalikoimassa uutuusmalleja ovat mm. ensimmäistä kertaa messuilla nähtävät kotimaiset Buster Magnum Cabin ja Aquador 300 HT. 

Purjeveneiden suurinta luokkaa edustavat Lagoon-katamaraanit Lagoon 42 Comfort ja Lagoon 50 Elegance. Yksirunkoisista tutustuttavana ovat mm. uusi X 4.2, Hanse 388, Arcona 380 ja Beneteau Oceanis 30.1. Pienempiä veneitä edustavat vauhdikas retkivene Beneteau First 24 sekä urheilullinen kevytvene First 14 SE.

”Uivassa ovat kaikki venealan tärkeimmät toimijat. Täällä voit tutustua moottoreihin ja tarvikkeisiin ja tehdä päätöksiä ensi kesäksi – olipa mielessä huolto, uusi moottori tai varustehankinta, karttaplotteri, telakointivarusteet, laituri tai tutka”, Pajusalo muistuttaa. 

Flyboard- ja jettiesityksiä nähdään laitureiden välissä perjantaina kello 14, 16 ja 19 ja viikonloppuna molempina päivinä kello 12, 15 ja 17.  

 

Tutustu Uiva Flytande 2022 näyttelyn tarjontaan: