Venemessuilla kalastetaan, sukelletaan ja suppaillaan

Ajankohtaista

Kalastus ja vesiharrasteet esitellään Vene 20 Båt -messuilla Uusi Aalto -alueella. Kalastus on ottanut entistä suuremman osuuden ohjelma-ajasta. Vesiharrasteista nousee esille erityisesti sukellus. Uutta alueella on Käsityöläisten tori  ja venemessuja varten rakennettu akvaariomainen SSD-allas, jossa on sukellusesityksiä ja merenneitokoulu. Vene 20 Båt -messut järjestetään 7. – 16.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kalastustarjontaa venemessuilla 2019

Elämyksellinen Uusi Aalto tuo Vene 20 Båt -messuille aktiviteettejä, joita yleisö voi kokeilla. Uusi Aalto -altaan lisäksi alueella on SUP-testiallas, kalastuksen Lowrance Live Stage  ja kaksi sukellusallasta – uusi akvaariomainen SSD-allas ja aikaisemminkin messuilla ollut pyöreä yleisösukellusallas. Ohjelmaa on tarjolla joka päivä kaikissa ohjelmapisteissä. Uusi Aalto -altaan juontaja on Alex Haley.

Kalastus entistä vahvempana messuilla

Kalastus on vallannut yhä vain isomman osan Uusi Aalto -alueesta. Varusteltuja kalastusveneitä Uusi Aalto -altaan reunalla edustavat muun muassa Buster M, ensiesittelyssä oleva Buster XL, Buster Cabin sekä Garminin Tracker Pro Guide V-175 Combo. Kalastusoppaat kertovat kalastuksen nikseistä päivittäin Uuden Aallon estradeilla. Messuilla on tavattavissa suuri joukko kalastusoppaita ja -persoonia kuten Jani OllikainenKristian KeskitaloVille-Matti BlomqvistMika ”Haukikoira” Vornanen, Tomi Tikkanen, Antti Heinonen, Saku Laaksonen, Mika Vallius, Tapani Levula, Jari Kostamo, Toni Pohjalainen, Ari Paataja ja Niklaus Bauer. Kaikki messuilla olevat kalastusoppaat ja -persoonat julkaistaan alkuvuodesta. 

Kalastuvene venemessuilla 2019

Messuilla esitellään laajasti kalastuksen uusimpia trendejä sekä väline- ja varusteuutuuksia. Kalastuselektroniikka ja sen hyödyntäminen eri kalastusmuodoissa on tuttuun tapaan vahvasti esillä. Esittelyssä on kasvavaa suosiota nauttivia kalastus-, metsästys- ja yleiskäyttöön soveltuvia pienveneitä, kuten esimerkiksi Ruthless Fishingin edustama Alumacraft Jon Boat.

Messuilla pureudutaan myös ympäristöasioihin ja kerrotaan muun muassa hienosta Haukitehtaat-hankkeesta. Lauantaina 15.2. ohjelma-altaalla on luvassa Mika ”Haukikoira” Vornasen isännöimä Ursuit Challenge, jossa tunnetut ja vähän tuntemattomammatkin vapataiturit kisaavat tarkkuusheiton jalossa lajissa. Kalastus-alueen isäntänä venemessuilla nähdään tuttu Mikko ”Peltsi” Peltola.

Uudella Käsityöläisten torilla myydään muun muassa uniikkeja haukijerkkejä, vaappuja, vapoja ja meritaimenuistimia. Kalastajan Kanavan osastolla on myös tavattavissa messujen aikana useita käsityöläisiä, jotka esittelevät ja myyvät taidonnäytteitään. Kalastajan Kanava on muutenkin vahvasti mukana messuilla järjestäen ohjelmaa. Luvassa on "rigi- ja perukebaari", jossa yleisö voi käydä harjoittelemassa perukkeen tekoa omatoimisesti ja ohjatusti. Lisäksi pureudutaan muun muassa vavanrakennuksen saloihin, veneen pintakäsittelyn hyötyihin ja käynnistetään kevään 2020 Hauenkalastajat Open -kisan ilmoittautuminen.     

Kotimaisen PikeMasters -hauenkalastuskisan toinen kausi pyörähtää käyntiin kuuden jakson ja kuuden joukkueen voimin lauantaina 4.1.2020. PikeMasters-kisan palkinnot jaetaan ja finaalijakso näytetään venemessuilla lauantaina 8.2. Paikalla ovat kaikki PikeMasters -kisan joukkueet: Abu, Garmin, Gator, Daiwa, Rapala ja CWC. Lisäksi luvassa on PikeMasters Liiga 2019 sekä JigiCup 2019 -palkintojenjakoseremoniat. 

Merenneitokoulu, vapaasukellusta, sukellus- ja snorklauskokeiluja 

Venemessuille tuodaan ensimmäistä kertaa SSD (Sea Safety Diving) -allas, joka on rakennettu tätä tapahtumaa varten. Uudessa näyttävässä SSD-altaassa esitellään sukellusharrastusta. Yleisö pääsee seuraamaan vedenalaisia näytöksiä ja laitesukelluksen kurssiesittelyjä altaan suurista ikkunoista. Altaassa järjestetään myös lajiesittelyjä snorklauksesta. Nuoret snorklaajat ampuvat ilmakuplapyssyllä veden alla ja ajavat scootterilla. Messuilla esitellään myös suosittujen kokokasvomaskien käyttöä. Yli 2m syvässä SSD-altaassa on myös merenneitokoulu. Merenneitouinti on uusi Suomeen rantautunut vesiliikuntaharrastus. Merenneito Riia ja pienet merenneidot esittelevät harrastusta. Messuilla pääsee tutustumaan myös vapaasukellukseen Johanna Nordbladin lajiesittelyssä.

Messuilla on myös tuttu pyöreä sukellusallas, jossa järjestetään yleisölle veloituksettomia sukelluskokeiluja Sea Safetyn sukelluskoulun opettajien ohjauksessa. Alaikäraja kokeiluun on 12 vuotta. Altaalla yleisö voi kokeilla myös kokokasvomaskeja ja snorklausta.

Sukeltamisen makuun pääsee myös interaktiivisen sukelluskokeilun kautta VR4 lasien avulla. Vesitiiviit VR-lasit tuovat upeat koralliriutat venemessujen sukellusaltaaseen. Messuilla Sea Safetyn osastolla kerrotaan myös sukellusmatkailusta.

Messujen yhteydessä järjestetään lauantaina 8.2. Hylkysukellusseminaari, johon pitää ilmoittautua etukäteen.  

Suppailemaan venemessuille

SUPpailua venemessuilla 2019

Erimover järjestää päivittäin monipuolista SUP -ohjelmaa, kuten SUP -liikuntatunteja, joihin yleisö voi osallistua. Lisäksi Vesiurheilu.fi tarjoaa yleisölle mahdollisuuden testata kaikkia SUP -lautoja matalavetisessä 30 m pitkässä testialtaassa. 

Hyväntekeväisyyslipulla venemessuille!

Venemessujen kumppani on tänä vuonna #MEIDÄNMERI-kampanja. Messuille voi ostaa verkosta ennakkoon #MEIDÄNMERI-lipun, josta menee kolme euroa Itämeren suojeltuun John Nurmisen Säätiön kautta. Kampanjan takana on John Nurmisen Säätiön lisäksi Moomin Characters. Hyväntekeväisyyslippu maksaa etukäteen ostettuna 17 euroa ja tapahtuman aikana 20 euroa. Sitä myydään ainoastaan verkkokaupassa http://shop.messukeskus.com

Vene 20 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma. Vene 20 Båt -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7. – 16.2.2020. Tapahtuma on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18.
Pääsylippuja voi ostaa messuille ennakkoon http://shop.messukeskus.com 

Ryhmäliput (min 10 hlöä) maksavat ennakkoon ostettuna 6.2. asti 10 e/hlö (12 e/hlö tapahtuman aikana).
Aikuisten lippu ennakkoon edullisimmillaan 16 e (tapahtuman aikana 19 e).  
Muut lippujen hinnat ja lisätiedot www.venemessut.fi 

Messukeskus järjestää Vene 20 Båt -messut Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Mercedes-Benz ja #MEIDÄNMERI-kampanja.