Tervetuloa Helsingin Uivaan 15.–18.8.2019

Ajankohtaista

Perinteinen, jo 42. kertaa järjestettävä Helsingin Uiva Flytande -venenäyttely järjestetään Lauttasaaressa, HSK:n kerhosatamassa 15.–18.8.2019.

Uivassa on mukana yli 150 näytteilleasettajaa ja yli 260 venettä jollasta jahtiin ja pienistä soutuveneistä hulppeisiin charterveneisiin. Veneiden lisäksi Uivassa on laaja kattaus varusteita, tarvikkeita ja palveluita niin veneille kuin veneilijöillekin sekä paljon ohjelmaa koko perheelle. Tarkat ohjelmatiedot ja venelistat löytyvät Uivan verkkosivuilta.

Suomen suurin uiva venenäyttely

Uiva on purjehtijoiden paratiisi!

Purjehtijoille Uiva on vuoden tärkein tapahtuma, sillä missään ei ole nähtävänä yhtä laajaa purjevenetarjontaa. Näet purjeveneet omassa elementissään: purjehduskunnossa, mastot, purjeet ja köydet paikoillaan. Uivan laitureista löydät mm. Beneteaun, Xc:n ja Lagoonin purjeveneet. Nähtävänä ovat myös maailmanympäripurjehtijoiden kalustoa: mukana ovat sekä Ari Huuselan Ariel2 (poislukien Helsinki-Tallinna Racen aikana) sekä Tapio Lehtisen Asteria. Purjehduksenopettajat PORY opastaa näyttelykävijöitä purjehduksen saloihin. 

Kattavasti moottoriveneitä

Uivassa on kattava valikoima moottoriveneitä

Moottorivenelaitureista löydät kaikki tunnetut merkit ja esillä on myös kauden 2020 uutuuksia, esimerkiksi uudet Buster XL ja XXL, jotka esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa. 

Kippari-lehti järjestää tuttuun tapaan moottoriveneiden koeajot: jokaisessa veneessä on mukana ammattitaitoinen kippari ja liivit saat lainaksi Kipparin teltalta. Koeajoveneiden lista julkistetaan lauantaina 10.8.
 

Tänä vuonna näyttelyjärjestäjä tarjoaa mahdollisuuden myös näyttelyn veneiden koeajamiseen perjantaina klo 16 jälkeen sekä näyttelyn aukioloaikojen ulkopuolella. Näistä koeajomahdollisuuksista sovitaan suoraan näytteilleasettajien kanssa. 

Venemestarin Telakan ohjelma

Venemestarin Telakalla Uivassa on paljon ohjelmaaVenemestarin Telakka tarjoaa kattavan paketin veneilyohjelmaa. Esiintymislavalle saapuvat purjehtijat Ari Huusela, Tapio Lehtinen, Kari “Ruffe” Nurmi sekä Ocean Ladies -kippari Raija Alapeteri. 

Ohjelmassa on myös ympäristöaiheinen veneillypaneeli, tietoiskuja esimerkiksi synteettisen tiikin asennuksesta, pohjan kunnostuksesta ja talvitelakointipalveluista, veneverhoiluista ja lämmittimistä. Esittelyssä ovat myös näyttelyn uutuusveneet sekä Baltian veneilykohteet. 

Myös kalastusoppaat käyvät ohjelmalavalla antamassa kalastus- ja kalavenetärpit. 

Näyttelyalueen keskellä järjestetään päivittäin näyttävä Extreme Lifen Flyboard-jetski-näytöksiä.

Kalastusvenelaituri ja soutuveneet 

Kalastusveneet on viimevuotiseen tapaan koottu omaan laituriinsa, jossa kalastusoppaat esittelevät kalastusvarusteltuja veneitä, kertovat kalastusvinkkejä – ja tietysti kalajuttuja!

Kalavenelaituri Uivassa

outuveneille on koottu oma alueensa, jossa esillä on mm. Suvi-, Terhi- ja Veto5-malleja sekä Espoon kaupunkisoutuvene. 

Ruokarekat keskustorilla

Uivassa on myös reilusti ruokailuvaihtoehtoja: mukana ovat jo tutuksi tulleet Treffi Pub, Feri’s ja The Aleksander's sekä uusina mm. Quickies Street Diner ja Fisu & Ranet. 

Lapset ja koirat

Lapset ovat tervetulleita Uivaan

Uivaan ovat tervetulleita sekä lapset että koirat. Laitureiden vieressä on maksuton ja valvottu vaunuparkki ja lapsille saa teltasta liivit lainaksi laiturikäynnin ajaksi.

Pääsyliput

Hankkimalla pääsyliput ennakkoon verkkokaupasta säästät rahaa, vältät jonot ja osallistut arvontaan: 14.8. klo 12 mennessä ennakkolipun hankkineiden kesken arvotaan kolme flyboard-kokeilua. Ja mikäli Uivaan on tulossa isommalla porukalla, kannattaa hankkia edullinen ryhmälippu!

Lippujen hinnat:

  • aikuiset portilta 15 € (ennakkoon 13 €)
  • lapset 5 € (ennakkoon 4,35€)
  • ryhmälippu vain ennakkoon 10 € kpl (minimi 10 hlöä)

Saapuminen Uivaan

Helpoiten Uivaan pääsee Helsingin ydinkeskustasta ja Espoon suunnasta metrolla Lauttasaarentielle, josta kauppakeskus Lauttiksen edestä liikennöi jokaisena näyttelypäivänä 20 minuutin välein ilmainen Uiva-tunnuksin merkitty näyttelybussi metroaseman ja HSK:n välillä. Bussipysäkki on Otavantien sisäänkäynnin luona.Lähdöt näyttelyyn arkena klo 11.40-19.20, viikonloppuna klo 9.40-17.20 sekä HSK:lta takaisin metroasemalle arkena klo 13.00-20.20 ja viikonloppuna klo 11.00-18.20.

Uivan näyttelyalueen läheisyydessä on rajoitetusti pysäköintitlaa: Meripartiolaisten partiolippukunta Vikingarna hoitaa pysäköintialuetta HSK:n vieressä. Pysäköintimaksu on 8 euroa ja maksuvälineenä käyvät käteinen sekä yleiset pankki- ja luottokortit. 

Hotellitarjous Clarion Hotel Helsinki 

Jos saavut Uivaan kauempaa, kannattaa hyödyntää Clarionin hotellitarjous Uivan näytteilleasettajille sekä -vieraille, varauskoodilla UIVA huoneet tarjoushintaan (rajoitettu määrä):
1-hengen huone 125 € / huone / vrk (sis. alv.)
2-hengen huone 140 € / huone/ vrk (sis. alv.)

Varaukset tehdään hotellin Inhouse Sales toimiston kautta sähköpostitse reservations.cl.helsinki@choice.fi tai puhelimitse +358 93417 4551. Inhouse Sales toimisto on avoinna arkipäivisin klo 08:00 – 18:00.

Lisätiedot: www.uiva.fi

Nähdään Uivassa!