Grönblom/Hokka upeasti neljäs ja Kurtbay/Keskinen viides MM-vesillä

Ajankohtaista

Ronja Grönblom ja Veera Hokka sinetöivät MM-regatan nelossijansa Omanissa sijoittumalla 49er FX:n mitalilähdössä viidenneksi. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen sijoittuivat Nacra 17 -luokan mitalilähdössä niin ikään viidenneksi ja nousivat lopputuloksissa viidenneksi.

Ronja Grönblom ja Veera Hokka

– Meillä on ollu aika tunnerikas päivä. Päivän ensimmäisessä lähdössä teimme elämästämme tosi vaikeaa. Olimme pelissä mukana vielä ylämerkillä, mutta sen jälkeen homma meni pieleen. Mitalit olivat aika kaukana, mutta lähdimme täysillä mitalilähtöön. Saimme taisteltua loppuun asti, kippari Grönblom kertoo. 

– Olemme supertyytyväisiä neljänteen sijaan. Toki tämä myös harmittaa, koska olimme mitaleissa kiinni. Iso kiitos uudelle valmentajallemme Tomasz Januszewskille. Yhteistyömme on lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Haluan antaa myös suuren kiitoksen Veeralle, joka on vatsataudista huolimatta antanut kaikkensa jokaisena kisapäivänä.

MM-regatta oli Kurtbaylle ja Keskiselle ensimmäinen yhteinen kilpailu Tokion olympialaisten jälkeen.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen

– Pääsimme mitalilähdön huonon alun jälkeen nousemaan hyvin, ja siitä jäi hyvä fiilis. Olemme tosi tyytyväisiä kokonaiskilpailun viidenteen sijaamme. Tuloslistalla edestämme löytyy hyviä tiimejä, ja myös taaksemme jäi monia hyviä, Kurtbay sanoo.

Ville Korhonen ja Edvard Bremer viimeistelivät kilpailunsa 49er-luokan kultafinaalien viidennellä sijalla ja nousivat 49erin tuloksissa 18:nneksi.

– Onnittelut kaikille hyvistä tuloksista! Ronjan ja Veeran Pariisi 2024 -hanke alkoi vahvassa myötätuulessa uuden puolalaisvalmentajan johdolla, ja Sinem ja Akseli menestyivät hienosti maajoukkuevalmentaja Joakim Wileniuksen valmennuksessa. Ville ja Edvard ylsivät kultafinaaleihin, ja tehty työ Jacuaw Nowakin valmennuksessa alkaa näkyä tuloksissa, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoo.

Suomalaiset luokkiensa MM-lopputuloksissa:

4. Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX
5. Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17
18. Ville Korhonen/Edvard Bremer, 49er

Tulokset: https://49er.org/event/2021-world-championship/#49erresults ja https://nacra17.org/events/2021-world-championships/#results