Suomiveneilee.fi Facebook-tykkääjien suosikkisatamat

Ajankohtaista

Kysyimme Suomiveneilee.fi-Facebook-sivulla veneilijöiden suosikkisatamia ja saimmekin valtavan määrän vastauksia ja hyviä vinkkejä vierailukohteiksi. Tässä muutamia poimintoja. Oletko sinä jo vieraillut näissä?

Saaristomeri

Nauvon vierasvenesatama sai kyselyssämme eniten suosituskommentteja, eikä ihme! Satamassa on laaja veneilyyn liittyvä palvelutarjonta ja useimmat palvelut ja nähtävyydet ovat mukavan etäisyyden päässä.

Facebook-sivullamme kuvailtiin Nauvoa mm. seuraavasti:
”Taitaa olla Nauvo kokonaisuutena paras tällä hetkellä mahtavine rantakojuineen, terasseineen ja ylipäänsä palveluineen”.
”Ehdottomasti Nauvon vierasvenesatama. Kaikki palvelut löytyy ja monta hyvää ravintolaa. Olo kuin olisi Etelä-Euroopassa”.

Suosituksia saivat myös mm. Airisto: ”Airisto Centerissäkin on viihtyisä sauna ja hyvät löylyt”, sekä Aspö, joka sai kehuja vieraanvaraisuudestaan. Kirjaisten satamaa kehuttiin rauhalliseksi paikaksi erikoisine saunoineen. ”Lasilattiat meren päällä ja Bystrand mainio rafla alla kirsikkapuiden.” 

Kasnäsin vierassatama sijaitsee suositun Hanko-Utö reitin varrella. Satamassa on tarjolla suojaisa vierassatama, kylpylä monipuolisine palveluineen, ravintola, saunat, pesutupa, lastenhoitohuone, lähikauppa ja kesätori. Polttoainetta saa kellon ympäri koko vuoden. Kasnäs sai kehuja toimivista satamapalveluistaan ja kylpylästä. ”Kasnäs vaan on. Mukava kauppa tilava valoisa ravintola. Satamapalvelut toimivat”, kertoi eräs Kasnäsin suosittelija. 

Hanko nousi myös suosikiksi ”etelän meiningillään” ja kommenteissa oltiin ”Hulluna Hankoon!”.  Hangon ravintoloista kehuja sai HSF. 

Högsåran vierasvenesatamasta erityisesti Farmors Cafen ruoka ja palvelu keräsivät ylistystä. ”Myös miljöö Farmorsille kävellessä on upea”. 

Iniön Norrbystä vinkattiin löytyvän paras sauna. Samoin paras sauna löytyy toisen vinkin mukaan Österskäristä. Hyvä sauna löytyy myös Kemiön Helsingholmenista. Oman mielipiteen varmistamiseksi voi käydä kokeilemassa vaikka kaikkia!

Kiehtovaa historiaa keskellä lumoavaa luontoa: Katanpää Kustavissa tarjoaa kaikki veneilijän tarvitsemat palvelut! 

Saaristomeren helmi, Utö, sekä Örön linnakesaari ovat varmasti myös käymisen arvoisia paikkoja molemmat. 

Itäinen Suomenlahti

Idän suunnalla suosituksia keräsivät mm. ”aina niin kaunis” Porvoo, jossa ”Ystävällinen palvelu ja kaikki tarvittavat mukavuudet löytyvät läheltä” sekä Klamilan satama Virolahdella: ”Se vaan on niin pop. On kioskia, kesäravintolaa, festarit, juhlaa, markkinaa ja parastaikaa sotaharkkaa… frisbeegolffii, kuntorataa ja uimarantaa”. 

Kehuja keräsivät myös mm. Kaunissaari ja Suomenlinna.

Ahvenanmaa

Ahvenanmaan kohteista mainintoja saivat hurmaava Seglinge ja kodikas, kulttuurihistoriaa ja hyvää palvelua tarjoava Kastelholm, jossa sijaitsee huippuluokan ravintola Smakbyn, sekä Maarianhamina, jonka Åss-ravintolaa kehuttiin ”aivan ykköseksi”. Parhaan saunan vinkattiin löytyvän Kumlingesta(kin). 

Selkämeri

Rauman Kylmäpihlajan vinkattiin olevan yöpymisen arvoinen paikka ja Porin Reposaaren hinta-laatu-suhdetta pidettiin hyvänä. 

Selkämeren kansallispuistossa veneillessä kannattaa poiketa myös Iso-Enskerissä,  jossa ”Maisemat ovat huippuluokkaa, kun edessä avautuu avoin Selkämeri Ruotsiin saakka. Iso-Enskerissä maisemien lisäksi tarjolla laituri, poijut, nuotiopaikka puineen ja huussi”.

Merenkurkku

Merenkurkun kohteista vinkattiin Tankarista: ”Tankarin kiehtova majakkasaari Kokkolan edustalla on unohtumaton. Rönnskärin kalliorannoilla Vaasa/Maalahden saaristossa voi katsella, kun aurinko laskee mereen”. 

Sisävesikohteet

Sisävesilläkin löytyi lukuisia suosikkeja. Saunoistaan saivat kehuja mm. Kipansalo Kuopiossa, jossa kerrottiin olevan ”rauhalllinen ja hyvä sauna” sekä Pohjois-Päijänteen Mämminiemi, jossa löytyy ”Hyvin hoidettu siisti ympäristö ja loistava sauna”.

Sisävesien suosikkikohteita olivat myös Kuopion Maljalahti, Tampereen Mustalahti, Savonlinna, Vääksy, Ruoveden satama, Kuhmoisten Sahanlahti, Sulkava ja Vilppula – ihan muutamia mainittuna. Monelle se oma mökkiranta on tietysti paras paikka yöpymiseen.

Maassamme on mahtava määrä palveluita tarjoavia vierasvenesatamia. Käyttämällä palveluita varmistamme omalta osaltamme sen, että palveluita on tarjolla jatkossakin. Mahtavaa veneilykesää kaikille!

Koko suosituslistan löydät Facebook-päivityksestämme. Puuttuuko sinun suosikkisi listalta? Kerro se meille ja osallistu keskusteluun Facebook-sivullamme.