Terhi uudistaa venemallistoaan kolmen venemallin voimin

Ajankohtaista

Uusi Terhi 450C

Terhi uudistaa kaudelle 2019 mallistoaan kolmen venemallin osalta. Terhi 445 ja 445 C -mallit päivittyvät 450 ja 450 C -malleihin ja 450 CC -malli lanseerataan näiden mallien rinnalle.

Merkittävin muutos 450- ja 450 C -malleissa on vahvistettu peräpeili, joka mahdollistaa maksimimoottoritehon nostamisen 40 hevosvoimaan. Korkeamman moottoritehon ansiosta veneen kuorman kestävyys on parempi ja liukuun nousu helpompaa. Ennestään tuttu älykkäästi taittuva keskipenkki, neljä lukittavaa säilytystilaa ja lukittava säilytyspaikka airoille säilyvät entisellään.

Terhi 450 CC -malli perustuu samaan runkoon ja siinä ohjauspulpetti on tuotu veneen keskelle. Keskipulpetin ansiosta vene on yksin ajettaessa paremmin tasapainossa ja pulpetin molemmilta puolilta on helppo kulkea. Veneen akku ja päävirtakytkin on sijoitettu pulpettiin, jolloin takapenkin alle vapautuu enemmän tilaa ja painopistettä on saatu vietyä eteenpäin ja keskemmälle. Takapenkin alle mahtuu tätä nykyä kaksi polttoainesäiliötä.

Kaikissa Terhi 450 -malleissa on kaksoisrakenne, joka takaa paitsi uppoamattomuuden myös todella hiljaisen ajonautinnon kovassakin kelissä. Kahden ABS-muovikuoren väliin vaahdotetaan vettä imemätön polyuretaani, joka toimii rakenteen vahvistajana ja kellukkeena samalla kun se vaimentaa ääniä. Terhi-veneille myönnetään yhdessä Honda-perämoottorin kanssa peräti viiden vuoden takuu.

Uudet mallit esiteltiin toimittajille kesäkuussa Nauvossa järjestettävässä Finnboat Floating Show:ssa ja myyntiin sekä markkinointiin ne tulevat samoihin aikoihin. Kuluttajille veneet esitellään Helsingin uivassa venenäyttelyssä elokuussa 2018.

TerhiTec Oy on osa vuonna 1905 perustettua Otto Brandt -konsernia, johon kuuluu lisäksi veneiden tukkumyyjä, Honda-perämoottoreiden ja -moottoripyörien maahantuoja Oy Brandt Ab, mönkijöitä ja moottoripyöriä maahantuova Brandt-Polaris sekä Suomen suurin moottoripyörä-, mönkijä- ja venetalo Bike & Boat World.

TerhiTec valmistaa kotimaisia Terhi-veneitä Rymättylän kalastuspitäjässä Turunmaan saaristossa, ja on yksi Euroopan johtavimpia pienveneiden valmistajia. Yritys perustettiin vuonna 1972, ja siitä lähtien veneitä on valmistunut jo reilusti yli 200 000 kappaletta. TerhiTec Oy omistaa myös Ähtärissä tehtaan, jossa valmistetaan laadukkaita Silver-alumiiniveneitä. Lisätietoja: www.terhi.fi/yritys