Grandezza 28 OC – Suosittu matkavene uudistuu

Ajankohtaista

Uutuusmalli Grandezza 28 OC perustuu suosittuun 27 OC:n, joka on ollut koko viisivuotisen mallihistoriansa ajan myydyin matkavene Suomessa. Näkyvimmät muutokset edelliseen ovat kooltaan lähes kaksinkertainen uimataso, kiinteä aurinkotaso, tyylikkäät kaksiväriset patjat, lisävarusteena saatava musta katto sekä huomattavasti suuremmat runkoikkunat.

Ohjaamo on ergonomisesti suunniteltu. Ohjauspulpetti on varustettu viistolla jalkatuella, ja 2-hengen kuljettajan istuin on etäisyyssäädöllä. Kaikki mittarit, kytkimet ja karttaplotteri ovat helposti käsillä. Tummennetut sivuikkunat ja tumman harmaa mittaripaneeli estävät tehokkaasti auringon heijastumia. Veneeseen on valittavissa joko diesel- tai bensa-käyttöinen sisäperämoottori teholtaan 250-350 hv.

Avotilassa sijaitsevat ylelliset matkustustilat kahdeksalle henkilölle. Reilun seisomakorkeuden ja tilavan istuinryhmän myötä suurenkin seurueen on miellyttävää viettää yhteisiä hetkiä. Matkustusmukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota tyylikkäiden kaksivärisien sohvien ja istuinten muotoilun sekä matkustustilan järjestelyjen avulla. Sohvaryhmän takapenkki on äärimmäisen käytännöllinen. Selkänojaa kääntämällä saat muodostettua suuren taaksepäin suuntautuvan aurinkotason, joka on varustettu peräti neljällä teräksisellä mukinpidikkeellä. Aurinkotason alle sijoitetussa lokerosta löytyy runsaasti tilaa lepuuttajille ja köysille. Säilytyslokeron käyttö on helppoa entistä suuremman uimatason ansiosta. Pitkä kattorakenne, kevyesti liukuva kattoluukku sekä entistä helppokäyttöisempi kuomuratkaisu luovat joustavan ja helposti muunneltavan tilaratkaisun kaikenlaisiin sääolosuhteisiin sekä merellä että laiturissa.

Pentteri on sijoitettu avotilaan, jossa sille on saatu runsaasti tilaa ja toimivuutta. Erityistä huomiota on kiinnitetty sen varusteluun ja ergonomiaan. Tyylikäs pentteritaso on optimaalisella työskentelykorkeudella ja käytännöllisen työtason avulla laajennettavissa kooltaan lähes kaksinkertaiseksi. Pentterin työtaso on nyt veneen muun värityksen mukaisesti musta ja pesualtaan päälle tulee käytännöllinen kansi, joka on valmistettu samasta materiaalista kuin työtaso. Vakiovarusteita ovat keraaminen liesi (diesel), teräksinen tiskiallas, jääkaappi ja hyvät tilat astioille ja ruokailuvälineille.

Alakerran makuutilat on räätälöity lepoa ja virkistäytymistä varten. Avoimen pohjaratkaisun ja avattavilla tuuletusventtiileillä varustettujen suurien runkoikkunoiden ansiosta sisätilat ovat valoisat ja ilmavat. Kiinteiden parivuoteiden ansiosta yöpyminen on helppoa eikä edellytä ylimääräisiä järjestelyjä. Lisäksi kätevällä keulavuoteeseen integroidulla lisäpatjalla saat muodostettua koko keulan kattavan kolmiovuoteen, joka sopii mainiosti perhekäyttöön. Makuutilat neljälle henkilölle, mukavat piensohvat pukeutumista varten sekä erillinen WC-tila tekevät veneestä täydellisen pitemmillekin retkille.

Sisustuksen värimaailma, kuosit ja materiaalit ovat harmonisen tyylikkäät ja edustavat viimeisintä kansainvälistä suuntausta. Tyylikkäät kaksiväriset patjat on valmistettu kestävästä SilvertexTM-kankaasta. Myös valaisimet, helat, vetimet ja muut yksityiskohdat on valittu ja testattu huolella. Kaunis muotoilu, käytännölliset tilaratkaisut, suorituskykyiset moottorivaihtoehdot sekä vankka ja taloudellinen runkorakenne tekevät veneestä turvallisen ja edustavan kumppanin vesillä.