Skipperin kaupunkivenepalvelu laajenee voimakkaasti ja kansainvälistyy kaudella 2020

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudulla vuonna 2019 pilotoitu Skipperi Kaupunkivene -yhteiskäyttöpalvelu laajenee kaudella 2020 lukuisille uusille paikkakunnille Suomessa sekä lisäksi Tukholman ja Oslon alueille.
 
Skipperi-kaupunkivene Yamarin Cross

Skipperi, Yamaha Motor Europe ja Inhan Tehtaat ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Yamarin- ja Cross-veneiden valmistaja Inhan Tehtaat toimittaa Skipperille noin 120 uutta moottorivenettä kaudelle 2020. 

Kaupunkivenepalvelussa testattiin eri venemerkkejä ja malleja kaudella 2019. Käyttäjien kokemukset ja palaute alumiinirunkoisesta Yamarin Cross -mallistosta oli positiivista. Cross-malliston avokeulaisissa 54 BR, 57 BR ja 62 BR -venemalleissa yhdistyy mukavuus, tyyli ja kestävyys. 

“Veneilijät kaipasivat myös mahdollisuutta yöpymiseen ja tätä tarvetta vastaamaan valitsimme mukaan myös juuri lanseeratun modernin keulahytillä varustetun retkiveneen, Yamarin 63 Day Cruiserin, kertoo Skipperin toimitusjohtaja Kristian Raij.

”Kaupunkivenepalvelun suosio on osoitus venealan murroksesta, kuluttajien tarpeiden ja arvostusten muutoksesta ja niiden ymmärtämisestä. Jakamistalous ja veneiden yhteiskäyttö kasvaa ja haluamme olla aktiivisena toimijana mukana muutoksessa”, kertoo Yamarin- ja Cross-veneitä valmistavan Inhan Tehtaiden toimitusjohtaja Juha Lehtola

Kaupunkiveneiden suunnitellut uudet kotisatamat ovat Turun alueella, Tampereella, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Joensuussa, Hangossa ja Lohjalla. Tukholmaan avataan kolme kotisatamaa. Oslon kotisatamat tarkentuvat myöhemmin keväällä 2020. Lisäksi Espooseen ja Helsinkiin avataan lisää kotisatamia. 

”Yamahan ja Yamarinin tuotekehitysyhteistyön ansiosta voimme ensi kesänä tarjota lukuisia palvelun käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Myös kaupunkien suhtautuminen on ollut erittäin positiivista. Palvelu koetaan tärkeänä kaupungin vetovoimatekijänä asukasviihtyvyyden ja lähimatkailun näkökulmasta”, Kristian Raij kertoo. 

Skipperi huolehtii kaupunkiveneiden ylläpidosta, huolloista, vakuutuksista ja veneiden saatavuudesta, joten ensi kesänä veneily on helpompaa ja vaivattomampaa kuin koskaan. Lisäksi uudet kaupunkiveneilijät saavat sähköiset koulutusmateriaalit ja käytännön opetusta veneilyyn, jotta veneilyharrastuksen aloittaminen olisi mahdollisimman helppoa.