Suomalaiset venevalmistajat näyttävästi esillä boot-venenäyttelyssä Düsseldorfissa

Ajankohtaista

Suomalaiset venevalmistajat esittelevät erittäin laajaa venetarjontaansa Düsseldorfissa 21. tammikuuta aukeavilla boot 2023 -venemessuilla. Messujen suureen moottorivenehalliin on koottu peräti 11 suomalaismerkin veneitä monikäyttöisistä pienistä avoveneistä suuriin luksusluokan moottoriveneisiin.

Messukartta

”boot Düsseldorf on maailman tärkein veneilytapahtuma ja tuomme siellä todella merkittävällä panoksella esille Suomea veneilyn suurvaltana”, Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Pääosin bowrider-tyyppisiä avoveneitä ja veneretkeilyyn sopivia daycruisereita esittelevät AMT, Buster, Cross, Finnmaster, Husky, Yamarin ja Quarken. Suuret matkaveneet löytyvät puolestaan Grandezzan, Nord Starin, Sargon ja Targan osastoilta. Finnboatin jäsenistä messuilla ovat lisäksi mukana mm. Nautor's Swan, Aquador, Flipper, XO ja Axopar sekä sähkömoottorivalmistaja Oceanvolt.

Veneala työllistää Suomessa noin 3500 henkeä ja Finnboatin jäsenyritysten liikevaihto on lähes miljardi euroa. Suomessa valmistetuista veneistä menee vientiin lähes 80 prosenttia.

Venealan keskusliitto Finnboat

Hall 4 / B42

AMT

Hall 4 / A16

AMT 240 DCAMT 240 DC

AMT 240 DC 

Uusi AMT 240 DC on malliston kattavasti varusteltu lippulaiva ja tarjoaa runsaasti vauhtia, luksusta ja veneilynautintoa kilpailukykyiseen hintaan. Uutuusmalli soveltuu muunneltavuutensa ansiosta niin päiväretkille kuin pidemmillekin matkoille.  Suuri, U-sohvallinen avotila tarjoaa väljät tilat oleskeluun. U-sohvasta saa tehtyä reilun kokoisen aurinkotason tai lisävuoteen. Koko avotilan saa katettua kuomulla, jonka alle jää seisomakorkeus. Keulakannen alta löytyvät yöpymistilat kahdelle aikuiselle. Tyylikkäässä keulahytissä on täysi istumakorkeus ja kulku sinne käy kätevästi veneen keskellä olevasta ovesta.

AMT 210 DC 

Hieman pienempi daycruiser AMT 210 DC on laatutietoisen veneilijän valinta huippuluokan ajo-ominaisuuksilla. Veneessä on avara ja viihtyisä keulakajuutta, joka kutsuu viettämään kyydissä pidempiäkin aikoja. Avara avotila kahdella erillisistuimella ja suurella u-sohvalla tarjoaa mukavat oleskelutilat isommallekin seurueelle.  Vakiona veneen hintaan kuuluu 9” Garmin-navipaketin, Dryfeel-tyynysarjan ja peräkuomun lisäksi mm. lattian harmaa laminaattipinta, säilytystilojen kiinteät Abloy-lukot, hydrauliohjaus, ankkuri, lepuuttajat ja kiinnitysköydet sekä varapolttoainesäiliö.

Buster

Hall 4 / B20

Alumiinivenevalmistaja Busterin osastolla nähdään kiinnostava otanta laajasta mallistosta alkaen mahtavan kokoisesta joka sään yhteysveneestä Magnum Cabinista ja päättyen monipuoliseen ja helppokäyttöiseen koko perheen mökkiveneeseen Buster XSr:ään.

Buster XSrBuster XSr

Buster Magnum Cabin + Yamaha F300XSB 

Buster Magnum Cabin on kahdeksalle hengelle suunniteltu tyylikäs, mukava ja helposti hallittava joka sään vene. Valtavien panoraamaikkunoiden ja esteettömän 360:n asteen näkymän ansiosta sisätilojen tuntuma on kuin avoveneessä, mutta sisätilojen tarjoamin mukavuuksin.

Buster Magnum + Yamaha F225 XCB 

Suurten avoveneiden klassikko, uudistunut Buster Magnum on nyt entistäkin tyylikkäämpi ja selkeälinjaisempi. Yli seitsenmetrisen Magnumin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kuljettajan alueen ergonomiaan, näkyvyyteen sekä matkustusmukavuuteen.

Buster XL + Yamaha F115XB 

Buster XL on jykevä kuusimetrinen, monenlaiseen käyttöön sopiva alumiinirakenteinen avovene. Käytännöllinen ja linjakas vene on malliston kestosuosikki. Uudistuneen mallin vakiovarustukseen kuuluu Buster Q -älynäyttö sekä Navionics-kartat.

Buster XSr + Yamaha F20 GEPL 

Rattiohjattavalla Buster XSr:llä veneilee koko perhe! Reilu neljä metriä pitkä vene on keveytensä ansiosta ketterä ja helppo käsitellä. Alumiinirakenne tekee veneestä kestävän ja huolettoman, joten se on myös kalastuksen harrastajien suosikki.

Cross

Hall 4 / B20

Cross 62 V MAXCross 62 V MAX

Cross 62 VMAX + Yamaha VF150XA 

Cross-veneiden tuore uutuus on urheilullinen VMAX-versio Cross 62 bowriderista. Vauhdikas alumiinirunkoinen avovene on saanut piristysruiskeen suorituskykyisestä Yamaha V MAX SHO -perämoottorista. VMAX-mallimerkintä merkitsee uuden moottorin myös muilta osin kattavampaa vakiovarustusta. Tehokkaan Yamaha VMAX SHO -moottorin lisäksi varustukseen kuuluvat ajettavuutta ja mukavuutta parantavat monikäyttöinen vesihiihto- ja lisävarustekaari,vahvistimen ja kaiuttimet sisältävä Entertainment-paketti sekä lattian Softdeck-pinnoitteet.

Finnmaster

Hall 4 / A21

Finnmaster Pilot 8Finnmaster Pilot 8

Finnmaster T9 ST 

Uusi Finnmaster T9 ST tuo veneiden toiminnallisuuden uudelle tasolle yhdistämällä monikäyttöisyyttä ja mukavuutta tuovan soft top kattorakenteen uusimpaan T-sarjan lippulaiva Finnmaster T9 malliin. Huolellisesti harkitut, suunnitellut ratkaisut sekä yksityiskohdat helpottavat veneilyä. T9 ST on suuri ja vakaa day cruiser, jossa on avara hytti, sähköisesti avautuva ja sulkeutuva suuri katto. Laajat panoraama -ikkunapinnat ovat ilman pystypalkkeja, joten tarjolla on esteetön näkymä ulos veneestä ja isot ikkunat tuovat suojaa sekä matkustus- ja oleskelumukavuutta kaikissa sääolosuhteissa.

Finnmaster T9 

Finnmaster T9 on aktiiviselle veneilijälle mainiosti sopiva tilava day cruiser. Suuressa avotilassa on runsaasti tilaa monenlaiseen toimintaan: vesiurheiluun, seurusteluun, ruokailuun ja alakannen rauhassa myös yöpyminen sujuu mahdollisimman mukavasti. Finnmaster T9 on suunniteltu tämän päivän veneilijöille huomisen ratkaisuilla. Pitkälle kehitetty navigointijärjestelmä takaa lähes rajattomat laajennusmahdollisuudet.

Finnmaster T8 

Ylellisessä Finnmaster T8:ssa yhdistyvät ainutlaatuiset ajo-ominaisuudet, Smart Design–ratkaisut sekä parhaat materiaalit. Palkitussa ja monipuolisessa daycruiserissa voit ensin syödä päivällistä perheen kesken ja sitten muuttaa ruokailutilan nopeasti ja sujuvasti yhdeksi sataman makeimmista aurinkotasoista. Suuren keulakajuutan varustukseen kuuluu erillinen wc-tila.

Finnmaster T7 

Finnmaster T7:ssä kohtaavat nykyaikainen huippumuotoilu ja käytännölliset yksityiskohdat. Smart Design–ajattelun ansiosta koko perheen on helppo oleskella avotilassa – joko tiikkipöydän ääressä tai aurinkovuoteella, joka on helppo sijata päivän lämpimimpään aikaan. Matkustajat voivat myös viettää yön keulassa, jossa sijaitsee suuri parisänky ja wc.

Finnmaster T6 

Finnmaster T6 day cruiser veneessä yhdistyvät huippumuotoilu ja käytännölliset yksityiskohdat urheilulliseen ulkomuotoon. Veneen tylppä keula, tyylikkäät runkoteippaukset sekä keulan modernit LED-valot viimeistelevät vauhdikkaan kokonaisuuden. Suurempikin joukko mahtuu nauttimaan vauhdin hurmasta isossa avotilassa, joka on helposti muutettavissa aurinkotasoksi. Veneen tukeva runko takaa erinomaiset ajo-ominaisuudet monipuoliseen ja turvalliseen veneilyyn.

Finnmaster Pilot 8 

Monikäyttöinen Pilot 8 on Finnmaster-malliston suurin hyttivene, joka sopii sekä kalastusreissuille, retkiveneeksi että koko perheen matkaveneeksi. Pidennetty katto suojaa peräosan istuinalueella oleskeleville sateelta ja auringonpaahteelta. Tilavassa ohjaushytissä on suuri koko veneen levyinen kattoluukku ja matkustusmukavuuden takaa neljän hengen ruokailuryhmä ja monipuolisesti varusteltu pentteri. Keulasta löytyy runsaasti säilytystilaa sekä suuri, erillinen wc-tila ja makuupaikat neljälle aikuiselle.

Finnmaster Pilot 7 

Finnmaster Pilot 7 on monikäyttöinen joka sään matkavene ja yhteysvene perheelle tai vaikkapa kalaporukan uisteluvene. Tilavassa ohjaushytissä on reilu seisomakorkeus, suuri koko veneen levyinen kattoluukku ja istumapaikat menosuuntaan viidelle henkilölle. Hyvin varusteltu pentteri, ruokailuryhmä ja makuutilat neljälle mahdollistavat myös veneessä yöpymisen. Erillinen wc-tila on jopa varustettu tässä kokoluokassa harvinaisella sähköisellä vesi-WC:llä. Suuri monikäyttöinen taka-avotila tarjoaa viihtyisän ympäristön seurusteluun, oleskeluun, ruokailuun tai kalastukseen.

Grandezza

Hall 4 / B22

Grandezza 28 OCGrandezza 28 OC

Maailman ensi-ilta: uusi Grandezza 30 CA

Julkistus 21. tammikuuta boot Düsseldorf, halli 4, osasto B22.

Grandezza 37 CA 

Sulavalinjainen Grandezza 37 CA on todellinen katseenvangitsija. Veneen salonki ja avotila muodostavat yhdessä avaran viihdekeskuksen. Avarat sisä- ja ulkotilat sohvaryhmineen ja baareineen soveltuvat täydellisesti vieraiden kestitykseen. Kesästä voi nauttia avaamalla salongin ja avotilan sähköiset kattoluukut.

Grandezza 34 OC 

Erottuva ja tyylikäs Grandezza 34 yhdistää muotoilun ja suorituskyvyn. Huippuluokan pentry ja avotilaan sijoitettu tilava oleskelualue takaavat viihtyisät päivät ystäviesi ja perheesi kanssa. Sisätilojen innovatiivinen pohjaratkaisu on suunniteltu tekemään alakannen tilavista ja ilmavista kabiineista rauhalliset yöpymispaikat.

Grandezza 28 OC 

Grandezza 28 OC on täydellinen valinta kun arvostat helppoa elämää vesillä. Tilava ja seurusteluun sopiva avotila mukavalla oleskelutilalla ja kätevällä aurinkotasolla on ihanteellinen lämpimistä päivistä nauttimiseen. aloisa ja ilmava kabiini on räätälöity lepoon ja rauhalliseen rentoutumiseen.

Grandezza 25 S

Grandezza 25 S on täydellinen kumppani päiväristeilyyn. Tyylikäs ja kutsuva avotila yhdessä aurinkotason kanssa tarjoavat viihtyisän ympäristön seurusteluun sekä huippuluokan urheiluvenekokemuksen. Avotilassa pääset todella tuntemaan veneen poikkeuksellisen kiihtyvyyden, ohjattavuuden ja dynaamisen ajotuntuman.

Husky

Hall 4 / A21

Husky R7Husky R7

Husky R7 

Hiljainen ja vakaa Husky R7 –alumiinivene sopii mainiosti vaikkapa saaristoon suuntautuville tutkimusmatkoille. Kaikki matkustajat istuvat suojassa korkean tuulilasin takana. Alumiinirunko kestää kovemmankin kelin ja kehnommalla säällä avuksi tulee näppärästi esiin saatava suojakuomu. Avoimella keulakannella on siistit säilytystilat lepuuttajille, mukavat istuimet ja reilunkokoinen U:n muotoinen sohva, joka muuntuu aurinkokanneksi käden käänteessä.

Husky R6 

Husky R6 -alumiiniveneen  merikelpoisuus ja vankka runko sekä vahva ja laadukas alumiini pidentävät veneilykautta useilla kuukausilla. Vene sopii mökkeilyyn, kalastukseen ja avarien tilojensa ansiosta myös sujuvasti kulkevaksi yhteysveneeksi. Tukevien askelmien, korkeiden laitojen, avoimen keulakannen ja korkean tuulilasin ansiosta meriseikkailulle voi lähteä turvallisesti koko perheen voimin.

Nord Star

Hall 4 / B19

Linex Boat Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa ensiluokkaisia käsintehtyjä Nord Star -veneitä vapaa-ajan ja ammattikäyttöön. Tukeva rakenne yhdessä tyylikkään muotoilun kanssa on tulos perusteellisesta suunnittelusta, perinteisestä käsityöstä ja modernista näkökulmasta tuotantoon. Linex-Boat Oy on omistautunut valmistamaan yksilöllisiä Nord Star -veneitä jotka kestävät sukupolvesta toiseen.

Nord Star 31+Nord Star 31+

Nord Star 31+ 

Nord Star 31+ tarjoaa ylivertaista asumismukavuutta luokassaan. Moderni muotoilu ja käsin laminoitu rakenne tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn merellä. Walk-around kannet ja kolme ovea takaa turvallisen ja helpon liikkumisen kannella.

Nord Star 42+ Cruiser 

Nord Star 42+ cruiser on uusi versio Nord Star 42+ veneestä. Merikelpoisuus, mukavuus ja moderni eleganssi ovat avainsanoja, jotka kuvaavat Nord Star 42+. Veneessä on mukavat hytit edessä ja takana omilla kylpyhuoneilla, veneessä on myös erillinen suihkuhuone. Walk-around kannet ja kolme ovea takaavat turvallisen ja helpon liikkumisen kannella. Yläohjaamo on valinnainen.

Quarken

Hall 4 / D20

Quarken 27 T-Top V2Quarken 27 T-Top V2

Quarken 27 T-Top V2 

Quarken 27 T-Top yhdistää puhdaslinjaisen pohjoismaisen muotoilun ja eleganssin älykkäisiin toiminnallisiin ratkaisuihin. Vene tarjoaa sekä suorituskykyä että mukavuutta, T-Top-katto puolestaan suojaa ja varjoa lämpimiin kesäpäiviin. Vene käyttäytyy luotettavasti, vakaasti ja ennustettavasti kaikissa olosuhteissa.

Quarken 27 Open 

Quarken 27 Open on täydellinen kumppani päiväretkeilyyn, vesiurheiluun ja muihin vapaa-ajan aktiviteetteihin, olipa kyse aktiivisesta liikkumisesta merellä tai ankkuroitumisesta nauttimaan suosikkikohteesta. Nopea ja urheilullinen vene yhdistää kiehtovat ajo-ominaisuudet urheilullisen tyylikkääseen ulkonäköön ja joustaviin tilaratkaisuihin.

Sargo

Hall 4 / B21

Sargo 45Sargo 45

Sargo 45 

Uusi Sargo 45 täydentää nykyaikaista mallistoa, joka on tähän saakka kattanut mallit 28–36 jalkaan. Täysin uusi Sargo 45 on pituudeltaan 14,5 metriä ja leveydeltään 4,25 metriä. Se jatkaa Sargon johtavaa ajatusta vahvasta joka sään veneestä, jonka varusteluun kuuluu leveät sivuovet, vapaasti ympäri kuljettava kansi yhdessä tasossa, runkoportti sekä suurella kattoluukulla varustettu valoisa ohjaushytti.

Sargo 36 

Majesteettisen kokoisen Sargo 36:n yhdistää maalaisjärjen eleganssiin. Erittäin merikelpoinen runko käyttäytyy pehmeästi kovassakin kelissä. Erikoisleveässä walkaround-asettelussa on kaikille SARGOille tyypillinen yksitasoinen kansi, mikä tekee liikkumisesta helppoa ja turvallista. Veneessä on kaksi makuuhyttiä, kaksi wc:tä ja erillinen suihkukaappi. Sargo 36:n runko on jaettu kahteen vesitiiviiseen osaan, mikä parantaa turvallisuutta.

Targa

Hall 4 / B03

Targa 32 

Reilun 10 metrin mittainen Targa 32 on laadukkaiden, kovaan merenkäyntiin soveltuvien moottoriveneiden klassikko.

Targa 37 

Targa 37 vie sinut määränpäähäsi verrattoman mukavasti ja turvallisesti. Klassinen muotoilu, vankka rakenne ja erinomaiset käsittelyominaisuudet tekevät Targa 37:stä täydellisen valinnan pitkille ja vaativille matkoille.

Targa 46 

Suurin ja tehokkain Targa tähän mennessä – Targa 46 – jatkaa sen pienempien sisarten Targa 42:n ja 44:n matkaa. Aiempia malleja korkeampi kansi on tuonut uutta mukavuutta veneen sisätiloihin. Suuremman konehuoneen ansiosta 46 voidaan varustaa jopa kahdella Volvo Penta D8-IPS800:lla henkeäsalpaavan suorituskyvyn takaamiseksi.

Yamarin

Hall 4 / B20

Yamarin keskittyy messuilla huippusuositun day cruiser -malliston esittelyyn, mutta niiden lisäksi tapahtumassa saa ensi-iltansa veneilykauden 2023 uutuus, tyylikäs ja moderni kuuden metrin kokoluokkaan sijoittuva bow rider.

Yamarin 88 DC
Yamarin 88 DC

Yamarin 88 DC + Yamaha XTO425 

Yamarinin huippusuositun daycruiser-malliston lippulaiva on lähes 9 metriä pitkä Yamarin 88 DC. Veneessä on yhdistetty ajaton muotoilu sosiaaliseen käytettävyyteen. Kaksi kajuuttaa omilla sisäänkäynneillä ja todella suuri, toimiva avotila tarjoavat erinomaiset puitteet vesillä viihtymiseen. Veneilykaudelle 2023 uudistuneessa mallissa jo perusvarustus mahdollistaa mukavan matkaveneilyn sekä turvallisen navigoinnin haastavillakin vesiväylillä. Vakiovarustukseen kuuluvat mm. makeavesijärjestelmä, liesi, sähköinen wc septitankilla, avattavat runkoikkunat ja kaksoisakkujärjestelmä sekä kansivalot ja kajuutoiden valot.

Yamarin 67 DC + Yamaha F250XSB2 

Uusi daycruiser Yamarin 67 DC on parhaimmillaan perheen tai kaveriporukan päiväretkiveneenä. Avotilassa on mukava U-sohva ja kaksipaikkaisen kuljettajan istuimen kääntyvä selkänoja täydentää istuinryhmän seitsenpaikkaiseksi seurustelualueeksi. Liukuovella suljettava kajuutta sopii yöpymisen lisäksi mainiosti lasten päiväunipaikaksi sekä retkitavaroiden säilytykseen. Yamarineille tuttuun tapaan myös uuden 67 DC:n ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. .

Yamarin 63 DC + Yamaha F150 XCA2 

Poikkeuksellisen toimiva avotila, ensiluokkaiset ajo-ominaisuudet, Yamarin Q -järjestelmä ja lukuisat muut käytännölliset ja viihtyisyyden takaavat yksityiskohdat tekevät Yamarin 63 DC:stä täydellisen valinnan iloisiin kesäpäiviin vesillä.