Silver Tiger DCz voitti jälleen arvostetun palkinnon

Ajankohtaista

Silverin täysin lasikuituisen Z-sarjan pienin malli Tiger DCz sai jälleen merkittävän tunnustuksen.

Silver voitti Powreboat of the Year 2020 palkinnon

Vuonna 2018 lanseerattu Silver-veneiden täysin lasikuituinen Z-sarja sai jälleen tunnustusta. Düsseldorfin venemessuilla jaettiin lauantaina 18. tammikuuta ”venealan Oscarit” eli European powerboat of the year 2020 -palkinnot. Silverin lasikuitumalliston pienin malli Tiger DCz oli ehdokkaana suosituimmassa, ja täten haastavimmassa, alle kahdeksan metriä pitkien veneiden sarjassa ja voitti.

European powerboat of the year -palkinnonsaajat valitsee ryhmä eurooppalaisia venealan toimittajia suurimmista alan julkaisuista. Toimittajien julkaisut tavoittavat yli miljoona lukijaa kuukausittain. Toimittajat testaavat kauden aikana toistasataa uutuusvenettä, joiden joukosta he valitsevat parhaiten palkinnon kriteerit täyttävät mallit. Ehdokkaita valitessaan tuomaristo painottaa veneen hinta-laatusuhdetta, innovatiivisuutta, laatua sekä ajo-ominaisuuksia.

Silver Tiger DCz sai tuomareilta kiitosta etenkin sen erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan sekä ajo-ominaisuuksistaan. Myös veneen pitkälle sivuille ulottuva suojaava tuulilasi sai kehuja. 

Silver Tiger DCz sai tunnustusta viimeksi marraskuussa, kun Berliinin venenäyttelyssä jaettiin Best of Boats 2019 -palkinnot. Tällöin Silver Tiger voitti Best for beginners -sarjan eli aloittelijoille parhaiten soveltuvan veneen palkinnon. Saavutukset ovat merkittävät, sillä ennen Silver Tigeria ainoastaan yksi venemalli maailmassa on voittanut sekä Best of Boats että European Powerboat of the Year -palkinnot.

Silver Tiger DCz on kompakti ja turvallinen daycruiser, jossa on saatu kaikki tarpeellinen mahtumaan noin kuuteen metriin. Veneessä on muun muassa mukavat makuutilat kahdelle aikuiselle, mahdollisuus pienelle käymälälle, vesipisteelle ja liedelle, pitkälle jatkuva tuulilasi, joka suojaa matkustajia tehokkaasti sekä tilava sohvaryhmä veneen perässä. Sohva muuntuu pöydän ja patjojen kanssa aurinkotasoksi tai lisävuoteeksi. Veneessä on myös uniikki Petestep-pohja, jonka rungon ”askelmat” työntävät vesimassoja alas ja taakse. Tämä antaa veneelle enemmän nostetta ja vähentää pärskeitä sekä runkoääniä.

Silver Z-sarja on pohjoismaista yhteistyötä parhaimmillaan. Vene valmistetaan Suomessa Valkeakoskella, sen on suunnitellut norjalainen Eker Design ja pohjan innovatiivinen Petestep-runko on Ruotsista. Silver Z -sarjaan kuuluu Tiger DC:n lisäksi sisarmalli Tiger BR, kahdeksanmetrinen Raptor DC sekä Helsingin helmikuun venenäyttelyssä lanseerattava Viper DC.