Pidennä venekuomusi käyttöikää hyvällä hoidolla

Ajankohtaista

Veneily on parhaimmillaan lämpimässä ja aurinkoisessa säässä, mutta Suomen olosuhteissa on usein venekuomullekin käyttöä. Kun huolehdit kuomustasi hyvin ja säännöllisesti, on se mukavaa ottaa käyttöön tarvittaessa. VA-Varusteen Ville Vainikainen antaa ohjeet kuomun hoitoon.

pidä huoli venekuomusta Yamarin 63BR

Kauden alussa

Näin kauden alussa kannattaa laittaa silikonipohjaista öljyä neppareihin ja vetoketjuihin, jotta ne toimivat moitteetta eivätkä jumiudu.

Puhdista–

Puhdista Sunbrella-kangas säännöllisesti, ennen kuin lika ja rasva pääsevät pinttymään kuomukankaaseen. Käsistä tarttuva hiki ja rasva ovat kuomun pahimpia likaajia, joten kuomua on hyvä pestä myös kauden aikana. Kuiva irtolika lähtee parhaiten harjaamalla. Lintujen jätösten kannattaa antaa kuivua ja harjata sen jälkeen.

Sunbrella-kankaat ovat lämpöherkkää 100% akryylikuitua. Pese kuomu käsin miedolla, haalealla saippuavedellä ja huuhtele runsaasti vettä käyttäen. Vesi saa olla max. 30 ° C, sitä kuumemmassa lämpötilassa kangas saattaa kutistua. Suosittelemme käyttämään erityisesti Sunbrella-kankaalle suunniteltua pesuainetta ja kuomukyllästettä. Lisätietoja tuotteista löydät täältä

–kuivata—

Kuivata kuomu reilusti tuulettamalla sen kastuttua sateessa tai pestessä. Näin ehkäiset homeongelman syntymistä. Jos kuomuusi on ilmestynyt hometta, käsittele kuomu  homeenpoistoaineella. Lisätietoja tuotteista löydät täältä
Kyllästä kuomu aina homeenpoistoainekäsittelyn jälkeen.

–ja kyllästä vettä hylkiväksi

Uusi kuomu on käsitelty vettä hylkiväksi ja pintakäsittely on uusittava tarvittaessa kuomukyllästeellä. Voit helposti tarkistaa kyllästetarpeen suihkuttelemalla vettä kuomun päälle. Kuomun tulee olla kuiva kyllästeainetta levitettäessä. Suojaa kuomun ikkunat kyllästeen levittämisen ajaksi.  

Kuomun korjaus

Jos kuomusi menee rikki, muista, että esimerkiksi kuomun ikkunoita ja vetoketjuja voi uusia. Eli ennen kuomun uusimista kannattaa tarkistaa korjausmahdollisuus. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous korjauksesta.

Kuomun talvisäilytys

Puhdista kuomu aina ennen talvisäilytystä. Säilytä kuomu talven yli lämpimässä tilassa, ei veneessä. Huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta ja tuuletuksesta. Näin ehkäiset homeongelman syntymistä.

Käyttöiän päättyessä uusi kuomu

Venekuomu kestää hyvin hoidettuna varsin pitkään, jopa reilusti yli 10 vuotta. Näitä hoito-ohjeita noudattamalla saat pidennettyä kuomusi käyttöikää merkittävästi. Ikääntyessään venekuomu alkaa pikkuhiljaa ratkeilla ompeleistaan. Tässä vaiheessa venekuomua voi vielä korjauttaa, ja näin pidentää kuomun käyttöikää. Kun kuomu saavuttaa käyttöikänsä loppupään, voit tilata meiltä mittojen mukaan uuden. Annamme mielellämme lisävinkkejä ja -tietoa kuomun hoitoon liittyen.

Lisätiedot: www.va-varuste.fi