Pelasta Itämeri -palkinnon saajaa voi ehdottaa toukokuun loppuun asti

Ajankohtaista

Pelasta Itämeri -palkinnon jako on siirretty kesäkuuhun ja ehdotuksia palkinnon saajasta voi jättää toukokuun loppuun asti. Vene 21 Båt verkossa -tapahtumassa on tänään julkaistu uutta ohjelmaa – muun muassa  luonnon hyvinvoinnista ja Zer0emission-mediaprojektista. Tapahtuma jatkuu 21.2. asti.

Suomen Messusäätiön 5000 euron palkinto antaa tunnustusta Itämeren hyväksi tehdystä työstä. Pelasta Itämeri -palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien, erityisesti Itämeren puhtauteen. Palkinto on jaettu perinteisesti Vene Båt -messujen yhteydessä, mutta tänä vuonna palkinnonjako siirrettiin kesäkuuhun.

Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja toimitusjohtaja  Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista sekä vuoden 2020 palkinnon voittajan edustaja toimitusjohtaja Mikael Westerlund Origin by Ocean Oy:stä.

Pelasta Itämeri -palkinnon voitti vuonna 2020 Origin by Ocean Oy

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 16.11.2020 – 31.5.2021 välisenä aikana täyttämällä lomakkeen, joka löytyy venemessujen verkkosivuilta www.venemessut.fi/pelasta-itameri.

Palkinto voidaan antaa suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien, erityisesti Itämeren, puhtauteen, tuo Suomen cleantech-alalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.

Uutta ympäristöohjelmaa Vene 21 Båt verkossa -tapahtumassa

Pelasta Itämeri -palkintoraadissa vaikuttavien tahojen edustajat keskustelevat Vene 21 Båt verkossa -tapahtumassa siitä, miten ihmisten hyvinvointi riippuu luonnon hyvinvoinnista.  Mikä on ajankohtaista juuri nyt, ja mitä jokainen voi tehdä luonnon hyvinvoinnin hyväksi? Tästä keskustelevat Annamari Arrakoski-Engart John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista.

Samuli Leisti kertoo Zer0emission-mediaprojektista, jolla pyritään lisäämään tietoisuutta meriin päätyvien päästöjen ehkäisystä ja vuoden 2021 suunnitelmista. Zer0emission-kisavene oli viime vuonna Vene 20 Båt -messuilla.

Molemmat ohjelmat on julkaistu tänään 19.2. www.venemessut.fi

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuin niistä on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma järjestetään 12.– 21.2.2021. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.