Busterin alumiinivenemallisto laajenee luksusluokan yhteysveneellä

Ajankohtaista

Buster Phantom Cabin saa ensiesittelynsä Helsingin venenäyttelyssä

Buster esittelee Helsingin venemessuilla uuden luksusluokan yhteysveneen, Phantom Cabinin. Busterin kautta aikojen suurin hyttivene on lähes 10 metriä pitkä ja takaa turvallisen ja pehmeän merimatkan jopa 12 hengelle.

”Phantom Cabin tuo rouheaa käytännöllisyyttä luksustason matkantekoon merellä. Silkinpehmeän käytöksen ja hiljaisen rungon ansiosta Cabin on uuden sukupolven yhteysvene”, sanoo Busterin tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén.

Alumiinirakenteinen Phantom Cabin perustuu merikelpoiseksi ja käsiteltävyydeltään erinomaiseksi osoittautuneeseen Buster Phantom -avoveneen runkoon. Suunnittelussa on painotettu matkustusmukavuutta, väljiä tiloja ja merikelpoisuutta.

”Ylösnostettava luotettava Yamaha-perämoottori ja alumiinirunko mahdollistavat liikkumisen ja rantautumisen vaikeissakin olosuhteissa. Tämä laajentaa Phantom Cabinin käyttöä ja on tärkeä valintakriteeri monille aktiiviveneillijöille”, Kurtén sanoo.

Veneen etupenkeillä on tilaa kolmelle hengelle, takaosan U-sohvalle mahtuu mukavasti viisi matkustajaa. Kartturin penkin selkänoja kääntyy tarvittaessa eteenpäin, jolloin syntyy mukava kahdeksan hengen seurusteluryhmä.

Cabinin pituus on 9,47 metriä, leveys 2,84 metriä ja paino ilman moottoria 2700 kg.

Suositeltu konetehoalue on laaja yltäen 300:sta 600 hevosvoimaan. Kahdella 4,2-litraisella 300 hevosvoiman V6-Yamahalla saavutetaan yli 53 solmun huippunopeus ja miellyttävän matkanopeuden voi valita olosuhteista riippuen 25 ja reilun 40 solmun väliltä. Kun matkanopeus on 25–27 solmua polttoaineenkulutus jää moottorivalinnasta riippumatta jopa alle kahteen litraan merimailia kohti.