Nacra 17- ja 49er FX -luokkien maapaikkakarsinta alkaa

Ajankohtaista

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote: 

Suomen purjehdusmaajoukkue suuntaa sunnuntaina 21. maaliskuuta Lanzarotella alkavaan olympiapaikkakarsintaan uuden pääyhteistyökumppanin tukemana. HPP Asianajotoimiston ja Sailing Team Finlandin yhteistyö kantaa Pariisin olympialaisiin 2024 saakka.

Kesällä 2021 kilpailtavissa Tokion olympialaisissa Suomella on kolme Olympiakomitean valitsemaa edustajaa (Kaarle Tapper/Laser standard, Tuula Tenkanen/Laser radial ja Tuuli Petäjä-Sirén/RS:X). 21.-26. maaliskuuta kilpailtavissa karsinnoissa purjehtijat tavoittelevat Euroopan kiintiön viimeisiä maapaikkoja Nacra 17- ja 49er FX -luokissa (paikkoja jaossa yksi per luokka).

– Olemme harjoitelleet täällä lokakuusta lähtien, ja treenit ovat sujuneet tosi hyvin. Kanssamme viimeisestä Euroopan maapaikasta kamppailee neljä maata ja kuusi venettä. Keli saa puolestamme olla mitä vain, olemme valmiita, Janne Järvisen kanssa Nacra 17 -paikkaa tavoitteleva Sinem Kurtbay kertoo.

Sinem Kurtbay
Sinem Kurtbay. Kuva: Sailing Team Finland

49er FX -luokassa maapaikkaa tavoittelee kaksi suomalaisvenekuntaa: Noora Ruskola ja Mikaela Wulff sekä Ronja Grönblom ja Veera Hokka. Olympiapaikan saa maapaikan tuonut venekunta.

– Treeniolosuhteet ovat olleet loistavat; tuulta, kivaa aallokkoa ja aurinkokin paistaa usein. Päätavoitteenamme on tietysti onnistua kilpailussa ja saavuttaa maapaikka. Valmistelut ovat menneet hyvin, Grönblom ja Hokka sanovat.

Grönblom ja Hokka / Sailing Team Finland
Ronja Grönblom ja Veera Hokka. Kuva: Sailing Team Finland.

– Olemme saaneet hyvää treeniä kovassa ja keskikovassa kelissä. Tekniikkaa ja startteja olemme harjoitelleet myös paljon. Olemme todellakin valmiita kisaan, Ruskola ja Wulff kommentoivat.

Ruskola ja Wulff
Noora Ruskola ja Mikaela Wulff. Kuva: Sailing Team Finland.

Kahdet olympialaiset kattava yhteistyökumppanuus on Sailing Team Finlandille tärkeä. HPP on tukenut pitkään huippu-urheilua ja myös suomalaisen kilpapurjehduksen menestystä maailmalla.

– Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla nyt mukana myös purjehdusmaajoukkueen toiminnassa. Purjehdus on monelle meille läheinen laji oman harrastuksen kautta, ja olemme huomanneet, että lajissa hankitut opit pätevät hyvin myös työelämään, HPP:n osakas Pekka Raatikainen sanoo.

– Aivan kuten asianajajan työ, purjehtiminen on samanaikaisesti yksilö- ja joukkuelaji: siinä menestymisessä tarvitaan sekä huippuluokan yksilösuorituksia että saumatonta tiimityöskentelyä. Meillä HPP:ssä on tapana sanoa, että olemme erikoistuneet olennaiseen. Siitä purjehduksessakin on pohjimmiltaan kyse.

Sailing Team Finlandille HPP-kumppanuus mahdollistaa pitkäjänteisen toiminnan ja merkityksellisen yhteistyön.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme HPP:n vahvasti mukaan huippukilpapurjehdukseen. Huippuvaiheen lisäksi kumppanuus jalkautuu nuorten tasolle. Olemme molemmat omilla segmenteillämme toteuttamassa unelmia ja uskon, että yhteistyöllä pystymme auttamaan toisiamme lähemmäs näiden unelmien saavuttamista, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoo.

Sailing Team Finlandin viestintä seuraa kilpailua päivittäin verkkosivuillaan  ja Facebookissa sekä ratkaisupäivinä mediatiedottein.

Lisätietoa maapaikkakarsinnasta: https://www.lanzarotewinterseries.com/international/index.php