Vuoden parhaat palkittiin – Oskari Muhosesta Vuoden purjehtija

Ajankohtaista

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) Superviikonlopussa juhlittiin vuoden 2019 menestyjiä ja linjattiin vuoden 2020 toimintaa.

Oskari Muhonen valittiin Vuoden purjehtijaksi 30.11.2019
Oskari Muhonen, kuva: Martin Gahmberg/SPV

Vuoden purjehtijaksi valittiin Oskari Muhonen. Espoon pursiseuralainen saavutti tänä vuonna alle 23-vuotiaiden MM-kultaa Finnjollissa, universiadikultaa RS 21 -luokassa sekä SM-kultaa Finnjollissa. Muhonen sai myös Vuoden joukkue -palkinnon yhdessä Catharina Sandmanin, Cecilia Sandmanin ja Alexander Grönblomin kanssa.

– Olen todella kiitollinen kummastakin valinnasta. Minulla on loistava kausi takana, mikä alkoi tammikuussa maailmancupin toisella sijalla ja jatkui kesällä universiadikullalla ja nuorten maailmanmestaruudella. Haluan kiittää isosti universiadimiehistöä sekä kaikkia niitä, jotka ovat olleet kannustamassa, tukemassa ja seuraamassa tätä matkaa, Finnjollien joulukuisiin MM-kilpailuihin valmistautuva Muhonen sanoo.

Vuoden kilpaveneilijäksi valittiin Formula 4 -ratamoottoriveneilyluokan maailman- ja Euroopan mestari Tuukka Lehtonen.

– Tämä oli minun paras kauteni, joten pakko olla tyytyväinen. Näillä näkymin jatkamme samassa luokassa ensi vuonna. SM-mitalia en tänä vuonna saanut, joten ensi kaudelle on varaa parantaa, Hirvensalmen Veneilyseuran 23-vuotias kilpaveneilijä kertoo.

Vuoden seurana palkittiin Kuopion Pursiseura ja Vuoden tekona Tapio Lehtisen maailmanympäripurjehdus. Lehtinen sykähdytti Golden Globe Race -osallistumisellaan niin purjehtijoita kuin maakrapujakin sekä keräsi laajan kansainvälisenkin fanijoukon.

Gaalan lisäksi lauantaina 30. marraskuuta pidettiin seuraseminaari ja sunnuntaina 1. joulukuuta syysliittokokouksessa vahvistettiin vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja budjetti sekä valittiin uusia luottamushenkilöitä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n liittohallitukseen valittiin uusina jäseninä Mikael Still (varapuheenjohtaja), Markus Blomqvist, Erik Wallin ja Jukka Toivakka. Jatkamaan valittiin Pia Grönblom. Hallituksen puheenjohtajana toimii Jan Jansson.

Vuoden parhaat 2019 -lista on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa spv.fi/spv_uutiset/vuoden-parhaat-palkittiin/ ja SPV:n hallitus 2020 on nähtävissä täällä: spv.fi/spv_uutiset/nelja-uutta-jasenta-liittohallitukseen/.