Mökkirannan yleisvene Buster S uusittiin kokonaan

Ajankohtaista

Buster on uudistanut kokonaan toiseksi pienimmän mallinsa, kesämökin yleisvene Buster S:n. Pienessä neljän hengen veneessä merkittävä uusi ominaisuus on sadevesityhjenevyys, jonka hyödyn huomaa ensimmäisen sateisen kesäviikon jälkeen.

Buster S uusittiin kokonaan kaudelle 2017Neljälle hengelle CE-sertifioitu, kokonaan alumiinirakenteinen Buster S on suunniteltu tavallisen kesämökkeilijän yleisveneeksi yhteyskäyttöön ja rahdin kuljetukseen, retkeilyyn ja kalastukseen.

Buster S painaa vain 260 kg ja kulkee kevyesti henkilöauton perässä jarruttomalla trailerilla. Jos moottoriksi valitsee 20-hevosvoimaisen mallin, ei venettä myöskään tarvitse rekisteröidä.

Buster S:n runko on suunniteltu kokonaan uusiksi ja ajo-ominaisuudet ovat kohentuneet selvästi. Moderni ja linjakas runkomuoto erottavat uuden Buster S:n pienten avoveneiden joukosta.

”Buster S on tarkoitettu mökkeilyn yleisveneeksi lyhyemmille matkoille, mutta parantuneet aallokko-ominaisuudet tuovat turvallisuuden tunnetta tuulen yltyessä. Uuden rungon merkittävä lisäominaisuus on aiempaa nopeampi liukuunlähtö, erityisesti kuormattuna”, Busterin tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén kertoo.

Kolme mallia eri käyttötarkoituksiin

Buster S:stä on saatavilla kolme eri versiota: peräpenkiltä ajettava perusmalli S, sivupulpetilla varustettu S1 ja keskipulpettiversio Scc.

Anders Kurténin mukaan peräpenkiltä ajettava perus-S sopii erityisen hyvin veneilijälle, joka hakee yksinkertaista, turvallista ja tilavaa perusmökkivenettä. S1 ja Scc taas tarjoavat rattiohjauksen ja pulpetin tuoman suojan viimalta ja roiskeilta.

”Keskipulpettimalli Scc:ssä on helppoa ja turvallista liikkua ympäri venettä vaikkapa kalastettaessa. Sivupulpetillinen S1 taas tarjoaa selkeän, suuren avotilan pulpetin vieressä esimerkiksi rahtia varten”, Kurtén selvittää.

Rungon uudistukset näkyvät ja tuntuvat myös veneen sisällä. Käytössä oleva turkkitila on aiempaa mallia selvästi avarampi ja etenkin takapenkiltä ajettavassa perusmallissa tilaa rahdille tai vaikkapa heitto- tai verkkokalastajille on runsaasti.

Uusi Buster S -malli korvaa malliston aiemmat XS- ja S-mallit, jotka ovat olleet vuosia suosittuja mökkiveneitä kohtuullisen kokonsa, helpon käsiteltävyytensä ja monikäyttöisyytensä ansiosta. Malliuudistuksen jälkeen Ässää pienempiä malleja on Busterin valikoimassa vain yksi, kolmen hengen Buster Mini. Malliston suurin vene on seitsenmetrinen, kahdeksan hengen Buster Magnum M5.

Uusia Buster S -malleja on saatavissa jälleenmyyjiltä kesäkuusta 2016 alkaen.

Buster S 2017

Pituus: 4,43 m
Leveys: 1,81 m
Paino: 260 kg (S) / 275 (S1 ja Scc)
Henkilöluku: 4
Moottorisuositus: 20–30 hv