Mercury Marine esitteli täysin uuden Mercury 3.4L V-6 FourStroke-perämoottorimalliston ja laajentaa SeaPro-mallistoaan

Ajankohtaista

Mercury 200 hv sai maailman ensiesittelynsä Helsingin venenäyttelyssä 15.2.2018

Mercury Marine esitteli Helsingin Vene 18 Båt -näyttelyssä täysin uuden 3.4L V-6 FourStroke-perämoottorimalliston ja laajentaa SeaPro-ammattikäyttömallistoaan. Ensiesittely järjestettiin samanaikaisesti Miamin venenäyttelyssä Yhdysvalloissa.

Uusi moottoriperhe jatkaa Mercuryn suosittujen 80-150 hevosvoimaisten nelitahtiperämoottoreiden jalanjäljissä ja kattaa kokoluokat 175, 200 ja 225 hevosvoimaa ja lisäksi 3.4L V-6 SeaPro 200hv – ammattikäyttömallit. Uudet Mercury FourStroke ja  SeaPro-mallit  rakentuvat  Mercuryn  uudelle  3.4  litraiselle  V-6 perusrakenteelle,  joka  on  alusta  loppuun  suunniteltu  voimaa,  keveyttä,  pientä  kokoa  ja  polttoainetaloudellisuutta silmälläpitäen.

“Uusi moottorimallisto vahvistaa Mercury Marinen etumatkaa 175-225hv perämoottoreissa ja tarjoaa juuri niitä ominaisuuksia, joita veneilijät tutkimustemme mukaan arvostavat,” toteaa John Pfeifer, Mercury Marinen pääjohtaja.  ”Nämä uudet moottorit tarjoavat oikeat ratkaisut huvi- ja   ammattikäyttöön ja vahvistavat perämoottorimallistoamme   jatkaen   viimeisten uutuusmoottoriemme menestystarinaa globaaleilla markkinoilla.”

Uusi 3.4 litrainen V-6-moottori on vapaasti hengittävä, teholuokassaan huomattavan suuritilavuuksinen ja samalla maailman ensimmäinen kompakti ja kevyt kuusisylinterinen nelitahtiperämoottori – se on kevyempi kuin painoltaan lähin nelisylinterinen kilpailija. Moottorissa käytetään Mercuryn hyväksikoettua moottorin ripustusta, perää ja vaihteistorakennetta. Tämän lisäksi nämä 3,4 litraiset V-6-perämoottorit ovat erittäin monipuolisia tarjoten mahdollisuudet sekä hydrauli- että tehtostettuun ohjaukseen, useita värivaihtoehtoja, värisomisteita, sähköiset tai mekaaniset kaukohallintalaitteet ja digitaaliset tai analogiset mittaristot jne. Pienikokoinen moottori vaatii myös huomattavan vähän tilaa kippausta varten verrattuna aiempiin moottoreihin. Näistä syistä johtuen uudet moottorit sopivat erinomaisesti myös moottorinvaihtoihin.

”Nämä moottorit asettavat alan uudet standardit,” sanoo Pfeifer. ”Ne ovat hiljaisimpia, keveimpiä, värinättömimpiä, nopeimpia ja polttoainetaloudellisimpiä moottoreita mitä olemme koskaan valmistaneet tässä kokoluokassa.” Ollakseen suuritilavuuksisia nelitahtisia V-6-perämoottoreita, uudet moottorimme ovat erittäin keveitä – vain 216 kilogrammaa, jolla ne ovat luokkansa keveimpiä moottoreita. Keveitä, mutta jänteviä, sillä uudet Mercury 3.4L V-6  FourStroke  -perämoottorit  kiihdyttävät  veneen  vauhtiin  ennätystahtia ja tarjoavat yli 20   prosenttia enemmän vääntöä matkakierrosnopeudella verrattuna  lähimpään  nelisylinteriseen  kilpailijaan. Polttoainetalouteen on myös kiinnitetty huomiota, sillä uudet 3.4L V-6 FourStroke   -perämoottorit on suunniteltu kuluttamaan mahdollisimman vähän polttoainetta matkanopeuksilla – jopa 15% vähemmän kuin lähin nelisylinterinen kilpailija.

Muita innovaatioita, jotka erottavat Mercuryn uudet 3.4L V-6 FourStroke-moottorit kilpailijoistaan:

  • Konekopan päällä on tarkastusluukku, jonka kautta öljyn määrän tarkastukset ja täyttö onnistuvat irrottamatta konekoppaa. Päivätarkastukset ovat helpompia kuin koskaan aiemmin.
  • Suuri latauskapasiteetti tyhjäkäynnillä suojaa käyttäjiä kuluttamasta akkuja tyhjäksi veneen monilla sähkölaitteilla. Luokkansa paras latauskapasiteetti 20A vain 650 kierr./min. käyntinopeudella.
  • Adaptive Speed Control – mukautuva nopeudensäätö, joka ylläpitää valitun kierrosnopeuden riippumatta kuormituksesta ja helpottaa näin ajamista.

 

”Tämä on huikea lisäys valikoimaamme,” sanoo Martin Bass, Mercury Marine EMEA:n pääjohtaja. ”Nämä moottorit ovat keveitä ja hiljaisia. Ja se, että ne ovat V-6 -moottoreita, jotka ovat kevyempiä kuin kilpailjoiden nelisylinteriset perämoottorit, on käänteentekevää. ”

MercuryV-6 FourStroke-mallisto (175-225hv)

Mercury 3.4L V-6 FourStroke-perämoottorissa on 200 hv -luokassa huomattavan   suuri   iskutilavuus. 216 kilogramman painollaan moottori on silti luokkansa kevein ja kokonaista 16 kilogrammaa kevyempi kuin edeltäjänsä. Moottorissa on kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia sylinteriryhmää kohden (neljä yhteensä) ja neliventtiilirakenne, joiden avulla moottori saavuttaa korkeamman huippunopeuden ja kiihtyy siihen nopeammin. Lisäksi, tämä on markkinoiden ainoa perämoottori joka pitää kierrosluvun vakiona muuttuvasta kuormituksesta ja olosuhteista riippumatta ja tarjoaa näin urheilullisemman ajotuntuman.

Mercury 3.4LV-6 SeaPro 200 hv

Mercury 3.4L V-6 SeaPro 200hv -nelitahtiperämoottorissa on luokassaan suuri iskutilavuus, mutta se on silti erittäin kevyt. Kuten kaikki Mercury SeaPro -perämoottorit, myös tämä uusi 200hv -moottori on suunniteltu ja valmistettu erityistä kestävyyttä ja luotettavuutta silmälläpitäen ja kalibroitu erityisesti ammattikäyttöön.

Kuten kaikissa 3.4L V-6 FourStroke 175-225hv perämoottoreissa, myös uudessa 3.4L  V-6 SeaPro 200hv -perämoottorissa hyödynnetään Mercuryn kehittämää ”Advanced Range Optimization” (ARO) -moottorinohjauskalibrointia, jolla tähdätään erinomaiseen polttoainetalouteen  matkanopeuksilla. Moottorinohjausyksikkö (ECU) säätää polttoaineseosta automaattisesti olosuhteiden mukaan ja tekee sen niin saumattomasti, ettei käyttäjä havaitse tätä. ARO mahdollistaa huomattavan hyvän polttoainetalouden ja pidentää siten veneen toimintasädettä.