Vene 18 Båt -messujen veneet ovat Anytec, Sting ja Galeon

Ajankohtaista

Messujen vene -voittajat julkistettiin Venemessuilla 14.2.2018
Vene 18 Båt -messuilla valittiin nyt jo 20. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista. Tänä vuonna Messujen avomoottorivene on Anytec A27, Messujen retki- ja yhteysmoottorivene Sting 630 Fast Track ja Messujen matkamoottorivene Galeon 470 Skydeck. Voittajat valittiin jokaisessa sarjassa kolmesta finalistista. Messujen veneet julkaistiin keskiviikkona 14.2. Vene 18 Båt -messuilla Messukeskuksessa Helsingissä.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Messujen veneet valinnut raati luonnehti voittajaveneitä seuraavasti:

Venemessujen 2018 avomoottoriveneeksi valittiin Anytec A27

Messujen avomoottorivene Anytec A27 on hyvä ja kestävä avovene, joka sopii koviinkin olosuhteisiin. Se on erittäin nopea yhteysvene. A27 edustaa aivan uutta ja designiltaan selvästi aiemmasta poikkeavaa Anytec-sukupolvea. Huomionarvoista on tilojen muunneltavuus. Ruotsalaisen Anytecin veneet ovat tunnettuja ronskeista ja vauhdikkaista täysalumiiniveneistä, joita tämäkin vene edustaa mallikkaasti.

Venemessujen 2018 retkimoottoriveneeksi valittiin Sting 63 Fast Track

Messujen retki- ja yhteysmoottorivene Sting 630 Fast Track on erittäin monikäyttöinen ja sen voi varustaa helposti kalastus-, retki- tai yhteysveneeksi. Käytännöllisen veneen tilankäyttö on tehokasta, tilaratkaisut tuoreita ja lisävarustelumahdollisuudet monipuoliset. Norjalainen Sting on uudehko tulokas Suomen markkinoilla.

Venemessujen 2018 matkamoottoriveneeksi valittiin Galeon 470 Skydeck

Messujen matkamoottorivene Galeon 470 Skydeck on innovatiivinen, laadukas ja jämäkkä. Se on täynnä toimivia yksityiskohtia. Merkittävimmät ominaisuudet ovat sähköisesti napin painalluksella avautuva ja sulkeutuva yläohjaamon peite sekä terasseiksi avautuvat laidat. Vene tarjoaa paljon uusia ratkaisuja, joita todennäköisesti nähdään tulevaisuudessa myös muissa veneissä. Puolalainen Galeon tuo jatkuvasti uusia innovaatioita veneisiinsä.  

Vene 18 Båt -messuilla esitellään tänä vuonna 540 venettä, joista venelehtien toimittajista koostuva esiraati valitsi finalistit Messujen veneisiin. Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Max Johansson VTT:ltä, Juhani Pappila Trafista, Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund, Vene-lehden toimittajaTomi Peurakoski ja Kippari-lehden toimittaja Karel Kakko. 

Messujen vene -finalistit eri sarjoissa olivat seuraavat:
Avovene: Anytec A27, Falcon BR 7 ja Wide X
Retki- ja yhteysvene: Askeladden C83 Cruiser TSI, Nimbus Weekender 9 ja Sting 630 Fast Track
Matkavene: Galeon 470 Skydeck, Quicksilver Activ 855 Weekend ja Targa 27.2