Menestysmalli Buster XL saa lisää isojen veneiden ominaisuuksia

Ajankohtaista

Busterin ”pienin suuri vene” XL saa malliuudistuksessa aiempaa väljemmät sisätilat ja koneteho kasvaa 130 hevosvoimaan.
 

Buster XL:n perusmitat säilyvät malliuudistuksessa entisellään: kuutta senttiä vaille kuusimetrinen XL kuljettaa mukavasti kuusi henkeä. Kevyt, mutta jäykkä alumiinirunko painaa vain reilut 600 kiloa, joten vene on helppo käsitellä myös laiturissa.

Käsittelyä helpottaa myös vakiovarustukseen kuuluva Buster Q -älynäyttö. 10-tuumainen älynäyttö yhdistää samaan, helppokäyttöiseen kosketusnäyttöön mm. vakiovarustukseen kuuluvat elektroniset kartat, moottorin mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot sekä internet-yhteys kahden vuoden dataliittymällä.
”Älynäytön tarkoitus on tehdä veneilystä entistä helpompaa ja turvallisempaa kaikille”‚ Buster Boatsin toimitusjohtaja Juha Lehtola sanoo.

Parempi suorituskyky pienemmillä tehoilla

Buster XL kuuluu suosituimpiin Buster-malleihin ja on menestynyt myös kansainvälisissä alan erikoislehtien testeissä erittäin hyvin. Rungon ominaisuudet on todettu hyviksi ja vene käyttäytyy kaikissa olosuhteissa johdonmukaisesti, joten runkogeometriaan ei ollut tarvetta tehdä suuria muutoksia.

”Muutimme kuitenkin veneen painopistettä, jonka ansiosta suorituskyky on parantunut myös pienemmillä moottoritehoilla”, Buster Boatsin tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén kertoo.

Uudessa mallissa suurin koneteho nousee 130 hevosvoimaan aiemman version 115 hevosvoimasta. Onnistuneen rungon ansiosta Buster XL on käyttökelpoinen poikkeuksellisen laajalla konetehoalueella. Pienin suositeltu koneteho on 80 hevosvoimaa, mutta usein raskaalla kuormalla ajaville suositellaan koneen valitsemista tehoalueen yläpäästä.

Käytettävyyttä parannettiin väljentämällä sisätiloja. Säilytystilaa on edelleen runsaasti sekä pulpettien sisällä että takapenkin alla. Köysille on lukittavat lokerot suurien uimatasojen alla.

”Suunnittelimme veneeseen uuden kuomutallin ja siirsimme takasohvaa reilusti taaksepäin, jolloin tilan tuntua on matkustajille tärkeässä takaosassa selvästi aiempaa enemmän”, Kurtén kertoo.

Trimmitasot ja offshore-istuimet vakiovarusteina

Uudistuksessa Buster XL:n vakiovarustusta on parannettu tuntuvasti. Heloitus ja kaiteet ovat ruostumatonta terästä ja trimmitasot kuuluvat aina varustukseen. Entistä tukevammat offshore-istuimet ovat samaa mallia, jota käytetään isommassa Buster XXL -mallissa.

Hyvin matkustamoa suojaavat, sivuille kaartuvat tuulilasit ovat nyt samaa tyyppiä kuin Magnum-mallistossa tummine kehyksineen.

Uutuusmalli edustaa jo neljättä mallisukupolvea, sillä ensimmäinen Buster XL laskettiin vesille 24 vuotta sitten. Alkuperäisen XL:n maksimiteho oli 90 hevosvoimaa. Kolmannen sukupolven XL tuli markkinoille vuonna 2012, jolloin veneen pituus kasvoi lähelle kuutta metriä.

Mallistossa säilyy edelleen sisarmalli, vaativaan käyttöön suunniteltu Buster XL Pro. Myös XL Pron vakivarustukseen kuuluvat kauden 2017 malleista alkaen Buster Q -älynäyttö ja trimmitasot.

Tekniset tiedot

·       Pituus: 5,94 m
·       Leveys: 2,17 m
·       Paino: 625 kg
·       Polttoainetankki: 100 litraa
·       Henkilöluku: 6
·       Moottorisuositus: 80–130 hv