Luksusluokan yhteysvene Buster Phantom Cabin uudistettiin

Ajankohtaista

Buster-malliston lippulaiva Phantom Cabin on nyt entistäkin mukavampi. Uudistukset perustuvat käyttäjien toiveisiin ja tarpeisiin: tärkein uudistus on erillinen WC, lisäksi perusmalli saa rinnalleen vaativiin ammattimaisiin henkilökuljetuksiin suunnatun Phantom Cabin Adventure -version. 

Buster Phantom Cabin 2021

”Uudistukseen päädyttiin asiakaspalautteen perusteella: vaikka useimmat asiakkaat käyttävät Phantom Cabinia yhteysveneenä parantaa WC selvästi mukavuustasoa ja laajentaa merkittävästi veneen käyttöalaa monenlaisessa retkeily- ja matkailukäytössä”, Busterin markkinointipäällikkö Johan Finnberg kertoo.

WC on sijoitettu konsolin sisälle kartturin istuinten eteen ja sinne pääsee mukavasti sisäkautta. Kulku tilaan on helppoa aukeavan katon ja L-muotoisen oven ansiosta. Vakiovarusteisiin kuuluu sekä vesipiste että septitankki.

WC kuuluu vakiovarusteena sekä Phantom Cabin että Phantom Cabin Adventure 2021 -malleihin. Sen varustukseen kuuluu painevesi ja oma poistoilmapuhallin. Pilssiin painonjakauman kautta optimaaliseen paikkaan sijoitetun vesitankin (57 litraa) täyttöhela ja septitankin (53 litraa) imutyhjennyshela löytyvät keulakannelta. 

Buster Phantom Cabin 2021 WC

Sisätiloissa näkyviin muutoksiin kuuluvat myös uudet verhoilumateriaalit. Sekä istuinverhoukset että seinien verhoilu on jatkossa tumman harmaa, istuinten tyylikkäät tikkaukset korostavat laadukasta yleisilmettä. 

Käyttömukavuutta parantavat uudenlaiset ovet. Etuovessa on nyt vain yksi lukittava kahva, kun aiemmin käytettiin kahta kiristyssalpaa ja erillistä lukkoa. Uusien karmien ansiosta ovi sulkeutuu kuitenkin erittäin tiiviisti. 

Lisää tilaa henkilökuljetuksiin: Phantom Cabin Adventure

Luksusluokan yhteysvene saa rinnalleen myös esimerkiksi henkilökuljetuksiin vaativissa olosuhteissa sekä seikkailumatkailuyrityksille käyttöön suunnitellun Phantom Cabin Adventure -mallin, jonka suojaisaan ja lämpimään hyttiin mahtuu kuljettajan lisäksi istumaan 11 henkeä. 

Buster Phantom Cabin Adventure

Perusmallin sohvaryhmä pöytineen on korvattu kolmella peräkkäisellä penkkirivillä ja kuljettajan takana keittiömodulin tilalla on uusi leveä istuin, jonka voi taittaa seinää vasten. Tukevien käsikahvojen ja jalkatukien ansiosta matkustaminen on turvallista kovemmassakin vauhdissa. 

Perusmallin etupenkeillä on tilaa kolmelle hengelle, takaosan U-sohvalle mahtuu mukavasti viisi matkustajaa. Kartturin penkin selkänoja kääntyy tarvittaessa eteenpäin, jolloin syntyy mukava kahdeksan hengen seurusteluryhmä.  

Varustuksena aina tuplakoneet

Moottorivaihtoehoja on kolme: Yamaha F200GETX, Yamaha F225FETX ja Yamaha F300BETX. Molemmat malliversiot varustellaan aina kaksoiskoneasennuksella, joka parantaa veneen käsiteltävyyttä ja luotettavuutta vaativissa olosuhteissa.

Kahdella 4,2-litraisella 300 hevosvoiman V6-Yamahalla saavutetaan yli 50 solmun huippunopeus ja miellyttävän matkanopeuden voi valita olosuhteista riippuen 25 ja reilun 40 solmun väliltä. Kun matkanopeus on 25–27 solmua polttoaineenkulutus jää moottorivalinnasta riippumatta jopa alle kahteen litraan merimailia kohti. Pitkän toimintamatkan takaavat kaksi 400 litran polttoainetankkia. 

Lisävarusteena saatava kaksoismoottoriasennusta hyödyntävä Yamaha Helm Master -järjestelmä. Se tuo veneeseen joystick-ohjauksen, jonka avulla satamaan ajo onnistuu helposti elektroniikan ohjatessa moottoreiden suuntaa, tehoa ja vaihteistoa. Matka-ajossa on käytössä moottoreiden automaattinen synkronointi, vakionopeussäädin ja automaattinen moottoritrimmi.

Näyttävyyttä ja käytännöllisyyttä: verhoilumateriaalit ja ovet uudistettu

Sisätiloissa näkyviin muutoksiin kuuluvat myös uudet verhoilumateriaalit. Sekä istuinverhoukset että seinien verhoilu on jatkossa tumman harmaa, istuinten tyylikkäät tikkaukset korostavat laadukasta yleisilmettä. 

Käyttömukavuutta parantavat uudenlaiset ovet. Etuovessa on nyt vain yksi lukittava kahva, kun aiemmin käytettiin kahta kiristyssalpaa ja erillistä lukkoa. Uusien karmien ansiosta ovi sulkeutuu kuitenkin erittäin tiiviisti. 

Molempien Phantom Cabin -versioiden vakiovarustus on kattava: siihen kuuluvat 16" Buster Q -älynäyttö, elektroniset Navionics-veneilykartat, lämmitin, sähköhydraulinen ohjaustehostin, kaiku, trimmilevyt, kaksoisakkujärjestelmä ja Yamaha Y-COP -ajonestolaite. Kaikissa veneissä on keulapotkuritunneli ja lisävarusteena on saatavana keulapotkuri.

Buster Phantom Cabin 2021 on hyvin varusteltu